Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

U bevindt zich hier: Home > Busreizen > Duitsland > Beethoven Busreis

Beethoven Busreis

DIRECT BOEKENDELEN

Busreizen > Beethoven Busreis

Ter gelegenheid van de 250e verjaardag van de briljante componist Ludwig van Beethoven wordt in 2020 het Beethoven - jubileumjaar gevierd met internationale pracht. Op zondag 16 december 1770 zag Ludwig van Beethoven het levenslicht in Bonn. Beethoven , het wonderkind dat met wereldberoemde werken als de opera Fidelio en de Derde symfonie Eroica roem en rijkdom zou brengen. Tot op de dag van vandaag is Beethoven nog steeds de superster onder de beroemde componisten van de geschiedenis. Tijdens deze unieke, muzikale reis ontdekt u de vele werken en het bijzondere leven van Beethoven én gaat u zingen en genieten tijdens een exclusief optreden van pianist Jan Vayne op een prachtige locatie.
Een bijzondere belevenis! Gaat u mee?

De verscheidenheid aan evenementen in het jubileumjaar biedt het hele jaar door geweldige muzikale ervaringen in verschillende vormen. Concerten, tentoonstellingen, opera’s etc. Daarnaast zijn kosten noch moeite gespaard om het leven en de werken van Beethoven in beeld te brengen. Tentoongesteld worden o.a. andere unieke voorwerpen, originele instrumenten, iconische portretten en waardevolle schetsboeken waaruit de werkwijze van deze wereldwijd vereerde componist blijkt.


 250e verjaardag Beethoven
 Stadswandeling Bonn
 Verblijf 4* Collegium Leoninum
incl. halfpension v.a.369.00p.p

Informatie over 4* Hotel Collegium Leoninum

Algemeen

4* Hotel Collegium Leoninum is gunstig gelegen in het centrum van Bonn. Een prachtig hotel met sierlijke gevel, gehuisvest in een gerenoveerd, voormalig klooster.
Uw moderne kamer is voorzien van douche en wc, tv, balkon of terras. Het hotel beschikt over een lift.

Faciliteiten:
• 24-uurs receptie
• Lift
• Restaurant
• Hotelbar
• Binnenzwembad
• Spa met sauna
• Fitness ruimte
• Gratis wifi
• Kluisje bij de receptie
Duitsland

Duitsland is een prachtig en zeer populair land voor zowel jong en oud! Het ligt op een korte afstand van Nederland en heeft veel te bieden. U vindt er schitterende steden, natuurgebieden, rivieren en meren en is dus uitermate geschikt voor natuur- en cultuurliefhebbers. Geniet van de mooie landschappen middels een heerlijke wandeling, fietstocht of een vaartocht.

Noord Duitsland
Het Noorden van Duitsland kent een aantal steden en gebieden die zeer de moeite waard zijn voor een bezoek. De wereldstad Hamburg met 1,7 miljoen inwoners en Noord-en Oostzeekust worden steeds populairder.

Het Ruhrgebied
Noord Rijn Westfalen dat aan Nederland en België grenst, is de deelstaat met de meeste inwoners (18 miljoen) en wordt meestal als het westen van Duitsland aangeduid. Verder kan men ook Rijnland-Palts, Hessen en het kleine Saarland bij het westen tellen. Keulen en Düsseldorf de twee grootste steden zijn de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen om te winkelen maar beide steden hebben een groote aanbod van lokale brouwerijen, restaurants en van lokale brouwerijen, restaurants en cafés.
De rivier de Rijn die door West-Duitsland en tussen Bingen en Bonn stroomt door een steile kloof, is beroemd om zijn mooie landschap, wijngaarden en kastelen. De zuidelijke sectie van het Rijnland, dat de Eifel en Hunsrück-bergen bevat, is grotendeels landbouwgrond en heeft beroemde wijngaarden, vooral in de vallei van de Moezel.

Oost-Duitsland
Een stedenbezoek aan één van de voormalige Oostduitse steden wordt steeds populairder. De geschiedenis van deze steden is bijzonder interessant. De wederopbouw van oude gebouwen na de oorlog en de naoorlogse communistische invloeden maken Dresden, Leipzig, Weimar en Erfurt een bezoek waard. Uiteraard hoort Berlijn er ook gedeeltelijk bij.

Zuid-Duitsland
In het zuiden liggen de twee grote deelstaten Beieren en Baden-Württemberg. München, de Beierse hoofdstad, is de grootse stad in het zuiden met 1,3 miljoen inwoners en een belangrijk economisch en cultureel centrum. Stuttgart is de hoofdstad van Baden-Württemberg. In het algemeen is het zuiden het rijkste gedeelte van Duitsland. Door het zuiden stromen de rivieren de Donau, Iller, Lech, Isar, Neckar en de Main. Het hoogste punt is de Zugspitze (2963 m) in de Beierse Alpen. Verder bestaat het gebied uit plateaus en beboste bergen, bijvoorbeeld het Zwarte Woud, de hooglanden van Zwaben en het Bohemer Woud. Het gebied rondom het Bodenmeer is een populair toeristisch gebied.

Inclusief

Vervoer per luxe touringcar vanuit diverse opstapplaatsen v.v.
2 overnachtingen in 4-sterren Hotel Collegium Leoninum
Verzorging op basis van halfpension. Ontbijtbuffet en diner incl. tafelwater
Reisbegeleiding door Nederlands Grootkoren dirigent Nan van Groeningen
Intiem concert pianist Jan Vayne op een prachtige locatie
Stadswandeling

Exclusief

Reserveringskosten € 25,-
Toeslag 1-persoonskamer € 26,-
Reis- en/of annuleringsverzekering
Drankjes en overige maaltijden
Persoonlijke uitgaven en fooien
Excursies en entreegelden zoals in programma omschreven

Opstapplaatsen

Rotterdam, Metrostation Capelse Brug
Alphen a/d Rijn, Van der Valk Hotel Avifauna
Amsterdam Sloterdijk, Piarcoplein
De Bilt, Van der Valk Hotel Biltsche Hoek
Arnhem, Rijnhal

Bijzonderheden

Minimum deelname 35 personen
Minimum aantal deelnemers per opstapplaats vereist
Op deze reis zijn de Algemene Informatie en Reisvoorwaarden Groepsreizen 2020 van toepassing