U bevindt zich hier: Home > Riviercruises > Duitsland > Minicruise Middenrijn langs de Loreley

Minicruise Middenrijn langs de Loreley

DIRECT BOEKENDELEN
  • Riviercruise Rijn

Cruise > Minicruise Middenrijn langs de Loreley

Even een korte vakantie op het mooiste stukje van de Rijn? Heerlijk! Gewoon om uzelf te verwennen, eens kennis te maken met een riviercruise of bijvoorbeeld iets te vieren met familie of vrienden. Deze reis is daar perfect voor. U gaat met de bus naar Keulen en vaart vanaf daar naar prachtige plaatsen als Boppard en Koblenz. Gaat u mee met deze minicruise over de Middenrijn langs de Loreley.

 MPS Statendam, Feenstra Rijnlijn
 Loreleydal en wijnstadje Boppard
 Königswinter, de Drachenfels burcht
incl. volpension v.a.340.00p.p

Informatie over MPS Statendam

Algemeen

De naam Statendam past uitstekend bij dit imposante en statige schip. Met een capaciteit van 186 passagiers is het één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland. Een echte klassieker, sfeervol ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

Het zonnedek heeft twee overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een schaakbord en een 4-holes putting-green. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle panoramalounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. En op het verwarmde overdekte terras op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie, een gezellige zithoek en een computer met internet.

Accommodatietype

De hutten bevinden zich op het promenadedek en op het hoofddek. Uw onderkomen aan boord van de Statendam is zeer comfortabel, met een douche, toilet, kaptafel, fohn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De tweepersoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag bouwen we die om in twee comfortabele sofa’s. Alle hutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de twee kleinere B-hutten.

Extra informatie

Bereikbaarheid
Alle dekken, dus ook de hutaccommodaties, zijn per trap of stoellift (max. 125kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een stoellift, is het raadzaam een hut op het promenadedek te boeken.

Verzorging
Het royale ontbijtbuffet serveren we in het panorama-restaurant op meerdere plaatsen. Ook de koude en warme lunch met saladebuffet vindt u daar. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack. Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde key-card welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Scheepsindeling

Zonnedek
• 2 overdekte gedeeltes
• Verwarmd zwembad (29 °C en 7,5 x 3,3 m)
• 4 Holes Putting Green, schaakspel
• Stoellift naar het salondek

Salondek:
• Panoramalounge met dansvloer
• Gezellige bar
• Panoramarestaurant
• Stoellift naar promenadedek
• Verwarmd overdekt terras met fitnessapparatuur

Promenadedek:
• 49 tweepersoonshutten
• 01 eenpersoonshut
• Entree met receptie en ruime zithoek
• Souvenirvitrines
• Stoellift naar het hoofddek

Hoofddek:
• 39 tweepersoonshutten
• 09 eenpersoonshutten
• Stoellift naar het promenadedek

Technische gegevens
• Lengte 104,50 m
• Breedte 11,60 m
• Diepgang 1,55 m
• Spanning 220 Volt
• Motoren 4 x 450 Pk
• Boegschroef 300 Pk
• Complete radar- en zenduitrusting
• GRATIS WiFi

Inclusief

Bustransfer Arnhem - Keulen v.v.
Welkomstdrankje aan boord
3 overnachtingen aan boord van het MPS Statendam
Verblijf aan boord op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
1 Avond live entertainment
Captains Diner

Exclusief

Reserveringskosten € 25,00 per boeking (inclusief Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)
Reis en of annuleringsverzekering
Overige drankjes
Excursies zijn aan boord te boeken (tegen betaling)
Het is niet mogelijk om de avond tevoren in te schepen

Bijzonderheden

Het vaarprogramma en de vermelde aankomst- en vertrektijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand!
Aan boord ontvangt u uitgebreide informatie over georganiseerde excursies op de diverse dagen
Deze reis wordt definitief uitgevoerd bij minimale deelname van 100 personen
Bij onvoldoende deelname ontvangt u minimaal 8 dagen voor vertrek bericht
Het meenemen van eigen rollators en/of rolstoelen is niet toegestaan indien dit niet vooraf bij ons is aangevraagd en door ons schriftelijk is bevestigd. Aan boord van de MPS Statendam is voor een beperkt aantal rollators en rolstoelen ruimte. Maakt u gebruik van een rollator of rolstoel laat het ons dan snel weten.
Aan boord kunnen rolstoelen en rollators NIET gebruikt worden. Deze worden bij het aan boord komen centraal opgeslagen. Wij gaan ervan uit dat u zich aan boord zelfstandig, zonder hulp van een rollator of rolstoel kunt bewegen. Rolstoelen en rollators kunnen uitdrukkelijk NIET worden meegenomen naar de hut.
Op aanvraag kunt u een rollator huren voor gebruik aan wal tijdens de reis. Kosten voor het huren van de rollator bedraagt € 5 voor de gehele reisduur.
Dieetmaaltijden: Diëten zoals zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij en vegetarisch zijn alleen mogelijk mits deze bij boeking als ‘preferentie’ gemeld worden. De kosten voor een dieet (ca. € 4,- per persoon per dag) dient u aan het eind van de reis aan boord af te rekenen. Overige diëten zijn uitsluitend als ‘essentie’ op te geven tegen inlevering van een dieetlijst.
Deze riviercruise wordt uitgevoerd onder volledige verantwoordelijkheid van Feenstra Rijn Lijn.
Op deze reis zijn de ANVR en SGR voorwaarden van toepassing die door Feenstra Rijn Lijn worden gehanteerd.

Taxivervoer

Taxi Direct Service
De perfecte start van uw vakantie! Laat uw vakantie beginnen bij uw eigen voordeur met deze unieke service. Het taxivervoer wordt uitgevoerd met luxe auto's en minibussen. U reist met maximaal 8 personen. Afhankelijk van routes en planningen kunnen ritten gecombineerd worden, maar de maximale rijtijd zal nooit meer bedragen dan één uur.

Taxivervoer regelen is heel eenvoudig.
U kunt ervoor kiezen om het taxivervoer te boeken op de dag van vertrek van de cruise of de avond ervoor indien u de avond eerder inschepen heeft gereserveerd. Enkele dagen voordat uw vakantie begint, krijgt u de exacte ophaaltijd door en wordt u op uw vertrekdag op de afgesproken tijd thuis opgehaald. U kunt deze taxiservice boeken voor alle adressen in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Deze service is niet afhankelijk van minimum aantal personen.