U bevindt zich hier: Home > Combinatiereis zelf samenstellen > Suriname en Curacao > Testpakket combinatie Curacao - Bonaire
DIRECT BOEKENDELEN
Geen map beschikbaar

> Testpakket combinatie Curacao - Bonaire

Een prachtige combinatiereis naar Suriname en Curaçao per KLM. U maakt kennis met de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Vervolgens reist u naar het schitterende binnenland van Suriname, naar BergenDal Eco & Cultural River Resort. De laatste 4 nachten kunt u genieten op één van de heerlijke stranden van Curaçao en wordt u omringd door alle luxe in het Van der Valk Kontiki Beach Resort.

 Cultuur, natuur en relaxen
 Prachtige ongerepte natuur
 Inclusief alle vluchten
v.a. .00

Hoe boekt u:

Stap 1: Selecteer het juiste Reisgezelschap
Stap 2: Selecteer uw voorkeur voor verzorgingstype
Stap 3: Selecteer uw kamertype. Wenst u verschillende kamertypes te reserveren? Klik hier
Stap 4: Kies aankomst/vertrek datum
Stap 5: Klik op de prijs onder een datum en ga rechts in uw scherm verder met boeken

* Boekt u met kinderen? Uw totale reissom wordt in de kassabon gedeeld door het totaal aantal personen. De kinderkortingen zijn hier reeds in verwerkt.

Suriname en Curacao

SURINAME
Suriname staat bekend om de schitterende ongerepte natuur, de heerlijke Surinaamse keuken, de vriendelijke en gastvrije bevolking en de veelzijdige geschiedenis. Deze kenmerken komen allemaal terug in het ruime aanbod aan tours in Suriname die wij u kunnen bieden. Wilt u een spannende expeditie maken, een dagje relaxen in een heerlijke kreek of kennismaken met de diverse culturen en tradities, alles is mogelijk. In samenwerking met Purity Tours in Suriname maken wij tours op maat zodat alles naar uw wens is.

In en rondom Paramaribo kunt u diverse dagtrips boeken. Verken de historische binnenstad met een citytour of geniet van een mooi uitzicht tijdens een spectaculaire rondvlucht boven Paramaribo. U kunt een bijzondere bedevaart maken naar Batavia, een Surinaams kookcursus volgen, een sportief dagje wandelen en kayakken, de oude koloniale plantages bezoeken of een heerlijk dagje relaxen buiten de stad. Er is een ruim aanbod voor iedereen.

Tijdens de meerdaagse tours kunt u kennismaken met de districten in Suriname, zoals Nickerie, Sipaliwini en Marrowijne. Van februari tot en met augustus kunt u de zeeschildpadden ontmoeten die jaarlijks 's nachts hun eieren komen leggen op de stranden bij Galibi en Matapica. Maakt u kennis met de cultuur en tradities van de Marrons of Indianen tijdens een trip naar het binnenland of gaat u op avontuurlijke expeditie in het Amazonegebied? Aan u de keus.

Voor de avonturiers kunnen wij ook reizen bieden naar Frans Guyana en Guyana. Beide landen zijn vrijwel onbekend bij veel toeristen maar beschikken over verschillende mooie en bijzondere plaatsen. In Frans Guyana ligt de eilandengroep Devil's Island, beter bekend door de gevangenis Bagno. Hier wist Henri Charriere, beter bekend als Papillon, als één van de weinig te ontsnappen. In Guyana vinden we de indrukwekkende Kaieteurfalls, deze watervallen behoren tot één van de grootste ter wereld. Mocht u niets willen missen dan kunt u Suriname, Frans - Guyana en Guyana natuurlijk ook combineren in een rondreis.

Ook voor de overige tours en excursies kunt u bij ons terecht. Wij kunnen groepsreizen, expedities, incentives en themareizen organiseren. Denkt u bijvoorbeeld aan een educatieve, culturele of spirituele tour, die in overleg met u op maat wordt gemaakt.

Handige tips:
Een vakantie naar Suriname kunnen we omschrijven als een actieve vakantie, maar wel afgewisseld met rustmomenten. Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en de grootste stad van het land met ongeveer 250.000 inwoners. De sfeer van de stad is geweldig om te ervaren.

De ochtenddrukte van de mensen die naar hun werk gaan, de zondagochtend met de vogelwedstrijden op het Onafhankelijkheidsplein,de winkels in de stad, de historische gebouwen, Fort Zeelandia en de verschillende wijken met ieder hun eigen karakter zijn een bezoek waard. Als u er echt op uit gaat, koop dan een wegenkaart van Paramaribo. Deze kaart is te koop bij Purity Tours. Neem een paraplu mee tegen regen en zon. Neem de tijd om veel te drinken en te eten. Probeer te slenteren en een 'no spang' houding te hebben. Neem gerust schaafijs als een lekkere dorstlesser. Als u langzaam loopt en beweegt, ziet u meer van de stad en de mensen. U heeft op die manier meer aan de dag en u kunt ook meer genieten.

De seizoenen:
In Suriname spreekt men over vier seizoenen in een jaar, die globaal verdeeld zijn in de volgende periodes
kleine regentijd (KRT), eerste helft december tot tweede helft januari
kleine drogetijd (KDT), tweede helft januari tot tweede helft maart
grote regentijd (GRT), tweede helft maart tot eerste helft augustus
grote drogetijd (GDT), eerste helft augustus tot eerste helft december

Taal:
Er wordt in Suriname ongeveer 20 talen gesproken. De officiële taal is het Nederlands. Het Surinaams of Sranantongo ontwikkelde zich reeds vroeg tijdens de slaventijd als creoolse taal. Het 'Sranan' is te onderscheiden van de door de Bosnegers gesproken talen zoals het Saramacaans en het Aukaans. De Indianen spreken verschillende indiaanse talen. De in de 19de eeuw gearriveerde contractarbeiders brachten het Hindi, Javaans en Chinees. De omgangstaal tussen de verschillende bevolkingsgroepen is het Sranantongo.

Hotels:
Suriname heeft een aantal goede tot zeer goede hotels waaruit u kunt kiezen. Deze hotels zijn uw basis voor een verrassende ontdekking van het land dat eens deel uitmaakte van het Nederlandse Koninkrijk. Neem de tijd om alle hotels te bekijken; u vindt zeker een dat bij uw budget past.

Excursies:
Het is handiger om tours vanuit Nederland te boeken. Een aantal zaken die zeker van pas kunnen komen tijdens de tours: zonnebrandcrème, hoed/pet, fotocamera, videocamera, filmrolletjes / memorycard, verrekijker, paraplu (tegen de zon en /of regen), poncho of regenjas, zaklantaarn (met extra batterijen), zonnebril, insecten werend middel, contant geld voor fooien / souvenirs / etc, stof & regendichte zak (zeker voor uw foto / videocamera). Tijdens de tours en excursies raden wij u aan om comfortabele kleding en schoenen aan te doen. Bij een meerdaagse tour adviseren wij u om de koffers in het hotel achter te laten en met een rugzak / weekendtas te reizen.

Busvervoer in en rond Paramaribo is voornamelijk in handen van particulieren. Eigenaren van minibusjes onderhouden busdiensten tussen het centrum en de buitenwijken en verder gelegen plaatsen in de kuststreek. De busjes zijn makkelijk herkenbaar aan hun uitnodigende beschilderingen. De prijs per busrit is vanaf SRD 1,25.

Taxi:
Suriname heeft een aantal erkende taxibedrijven. Er zijn vaste prijzen voor ritten binnen Paramaribo. De ritten in de binnen stad variëren tussen SRD 6.50 - SRD 12,50. De ritten vanuit het centrum naar de buitenwijken zijn vanaf SRD 15.

Eigen vervoer:
In Suriname rijdt iedereen links. Bij het grootste gedeelte van het wagenpark zit het stuur eveneens links. Bij de meeste autoverhuurbedrijven is het voertuig verzekerd, maar met een eigen-risicobedrag. De huurprijs is afhankelijk van het aantal inbegrepen kilometers waarover geen kosten worden berekend. Indien u zich op de weg wilt begeven, doet u er verstandig aan om (in Nederland bij de ANWB) een internationaal rijbewijs aan te schaffen.

Rijden met een buitenlands rijbewijs in Suriname. Als gevolg van een wijziging in het Rijbesluit van de Republiek Suriname dienen personen die een bezoek brengen aan Suriname en een motorrijtuig willen besturen een geldig internationaal rijbewijs in hun bezit te hebben. Personen die niet in het bezit zijn van een geldig buitenlands internationaal rijbewijs tijdens hun verblijf in Suriname kunnen zich, met het geldig buitenlands nationaal rijbewijs, vervoegen bij de afdeling Rijbewijzen op het Bureau Nieuwe Haven in Paramaribo voor het aanvragen van een rij-toestemmingsbewijs.

Geldzaken:
Sinds 2004 heeft Suriname de Surinaamse Dollar (SRD) als geldeenheid. Overal in Suriname, in winkelcentra, benzinestations en bij banken, vindt u geldautomaten (ATM). Wanneer deze het ‘Cirrus’ of ‘Maestro’ teken hebben, kunt u er geld opnemen. De meeste automaten kennen een maximum per opname van SRD 1000 en maximaal drie opnames per dag, maar dit verschilt per bank. Creditcards als Visa en Eurocard/Mastercard worden alleen bij de grotere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. In sommige winkels kan met een Nederlandse bank- of giropas worden betaald, maar dat is een uitzondering. Chippen is niet mogelijk en er wordt veel met contant betaald. Bij benzinestations moet altijd contant worden betaald. U kunt op verschillende plaatsen in Paramaribo en Nieuw Nickerie met uw Nederlandse pinpas geld pinnen. Daarnaast raden we u ook aan contante euro's mee te nemen, omdat u die overal gemakkelijk kunt wisselen. We raden af om op de zwarte markt te wisselen. Met creditcards kun je in Suriname op zeer beperkte schaal terecht. Bij een bank geld halen met een creditcard is erg duur en lastig. We raden aan hier alleen in noodgevallen gebruik van te maken.

Water:
Het water uit de kraan is in Paramaribo van goede kwaliteit. Het is raadzaam om in het binnenland alleen water uit flessen te drinken. Neem voor onderweg voldoende drinkwater mee.

Gezondheid:
Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Suriname wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD of reiskliniek. In Suriname worden vaccinaties verzorgd door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). De gezondheidszorg in ziekenhuizen en klinieken in Suriname is redelijk goed. Specialisten op alle mogelijke terreinen zijn aanwezig. Medische voorzieningen in het binnenland zijn veelal minimaal. Bij ziekenhuisopname moet de ziektekostenverzekering in Nederland worden geïnformeerd.

Elektriciteit:
De stroomspanning in Suriname is 110 volt. U treft naast de Europese (2 polen) ook 3-polige stopcontacten aan. In de supermarkten kunt u een adapter (verloopstekker) kopen. In het binnenland is er geen of slecht beperkte stroomvoorziening aanwezig. Sommige dorpen en lodges hebben een generator. Om brandstof te bezuinigen en geen geluidsoverlast te veroorzaken is er alleen stroom na de zonsondergang, tussen 19:00 – 22:00 uur. Daarna maakt men meestal de olielampen aan.

Toeristenkaart Suriname:
Naast ‘vreemdelingen’ van Surinaamse origine, kunnen ook die met de Nederlandse, Franse, Canadeze en Amerikaanse nationaliteit met een toeristenkaart naar Suriname.
Op de luchthavens Schiphol en Johan Adolf Pengel (Zanderij) zijn er balies waar u voor +/- euro 20 of 25 US dollar een toeristenkaart kunt kopen. Ook op alle Surinaamse ambassades en consulaten kan de toeristenkaart verkregen worden. De toeristenkaart is 90 dagen geldig en biedt het eenmalige toegang tot Suriname. Indien paspoorthouders uit deze landen voor andere doeleinden naar Suriname willen, zoals Nederlandse stagiaires, is een visum verplicht.

CURAÇAO
Met een cocktail in de hand en de voeten in het warme zand, de zon in het water zien zakken. Op Curaçao kan het. Sterker, op Curaçao gebeurt het. Dag in, dag uit. Want met zijn hagelwitte stranden, azuurblauwe water en zonzekerheid nodigt Curaçao uit om heerlijk te relaxen. Minder bekend echter is dat het eiland nog veel meer in petto heeft. Een afwisselend landschap, een tropische onderwaterwereld, cultuur en historie, een verrukkelijke keuken, en tal van excursie- en uitgaansmogelijkheden bijvoorbeeld. En dat allemaal met gemiddeld acht zonuren per dag. Kortom, Curaçao is dé perfecte vakantiebestemming!

Direct bij aankomst op Hato Airport, Curaçaos moderne luchthaven, valt het op: de vriendelijke mensen en de ontspannen sfeer. Maar wat wil je ook, de zon staat het hele jaar door aan de hemel terwijl de passaat (oostelijke wind) voor verkoeling zorgt. Dankzij de zonzekerheid kunnen zee en strand zo af en toe worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een bezoek aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao met zijn bontgekleurde 18e-eeuwse huizen aan de Handelskade. Een tastbare erfenis van het Nederlandse koloniale verleden. Hier is het heerlijk slenteren langs een bonte verzameling winkels of een drankje drinken bij een van de gezellige cafeetjes. Een bezoekje aan de drijvende markt mag daarbij niet ontbreken. Daar koopt de lokale bevolking haar verse groenten, vis en fruit die wekelijks door Venezolaanse kooplieden op kleine vissersbootjes worden aangevoerd. Een lust voor neus en oog! Vanaf de markt zijn de meeste bezienswaardigheden van de stad gewoon te voet bereikbaar. Zoals het okergele paleis van de gouverneur, het in 1847 gebouwde Waterfort dat Willemstad tegen aanvallen uit zee moest beschermen, en Fort Amsterdam, de zetel van de Curaçaose regering.

Op pad op Curaçao
Maar Curaçao is meer dan Willemstad. Wie het eiland wil verkennen, doet er goed aan een huurauto te regelen. Daarmee is binnen een uur Christoffel Park te bereiken, het grootste natuurpark van het eiland met een bonte verzameling lokale vogels en planten. Met een beetje geluk laat het zeldzame Curaçaose witstaarthert zich hier spotten – waarvan er nog maar zo’n 250 in het wild leven.
Vanaf Christoffel Park is het maar een klein stukje naar Boca Tabla, een ruig stuk kust waar immense golven tegen een ondergrondse grot aan beuken. Een indrukwekkend schouwspel waar je je als mens even heel nietig voelt. Wie vanuit hier wandelend naar het hooggelegen kalksteenterras loopt, krijgt een uitzicht op de Curaçaose noordkust dat ronduit spectaculair te noemen is.
Met zijn 61 kilometer (gemeten van punt tot punt) laat Curaçao zich snel bereizen. Westpunt, een rustig plaatsje dat rond 1860 werd gesticht door vrijgemaakte slaven, is vanaf Boca Tabla dan ook zo bereikt. Op het plaatselijke kiezelstrand brengt de lokale bevolking de vangst van de dag aan land. Een bedrijvigheid van jewelste! Geweldig leuk om naar te kijken, maar voor een frisse duik zijn de stranden rond Westpunt beter geschikt. Het witte zand van Knip Beach bijvoorbeeld, of het oogstrelende Playa Kalki, of de baai van Playa Jeremi of…

Voor elk wat wils
Want zeg je Curaçao, dan zeg je tegelijkertijd strand. Met maar liefst meer dan dertig stranden, waarvan sommige praktisch in elkaar overlopen, kun je hier feitelijk een maand lang vakantievieren zonder ook maar één dag hetzelfde strand te bezoeken. Aan de westkust liggen de stranden met de meeste boca's of kleine inhammen; paradijselijk mooi en ook bij snorkelaars graag bezocht vanwege de rijke onderwaterwereld. De witte, weidse zandstranden van het eiland liggen vooral aan de zuidkust. Op sommige van deze tropische pareltjes is het op doordeweekse dagen heerlijk rustig, andere zijn erg populair onder de lokale bevolking en dus in het weekend drukker, en weer andere stranden hebben vooral op vakantiegangers grote aantrekkingskracht. Welk strand het leukste, mooiste of beste is? Op Curaçao onderzoekt iedereen dat lekker zelf. Het lijstje van vijf topstranden (zie hieronder) geeft daarvoor een aardige voorzet.

Paradijs voor watersporters
Het is nauwelijks voor te stellen, maar wie moe is van al dat zonnebaden heeft op Curaçao al snel een nieuwe dagbesteding gevonden in de diverse watersporten die rondom het eiland worden beoefend. Want Curaçao is een ideale plek om te windsurfen en te zeilen – hoe kan het ook anders op een Benedenwinds eiland? Op veel stranden kun je surfplanken, zeilboten en catamarans huren, al dan niet in combinatie met les. De meer ervaren zeiler gaat natuurlijk voor een rondje om het eiland. Een unieke manier om het leven op Curaçao te bekijken.
Het leven rondom Curaçao – specifieker: het leven onder water – is adembenemend mooi. Direct langs de kustlijn al bevinden zich prachtige koraalriffen en duizenden, kleurrijke vissen die zich zowel snorkelend als duikend laten bewonderen. Met name langs de zuidkust zijn veel duikscholen gelegen. Het is tevens de plek waar zo'n zestig gemarkeerde duikplaatsen liggen, waarvan er ruim veertig zijn uitgerust met een ketting om langs af te dalen. Een unieke ervaring die niet alleen voor avonturiers maar voor iedereen is weggelegd.

Zwemmen met dolfijnen
Alhoewel de kans aanwezig is dat er tijdens het duiken een dolfijn wordt gespot, biedt de Dolphin Academy meer zekerheid. In deze ‘dolfijnenhogeschool’ leer je als bezoeker niet alleen over het leven van dit vriendelijke zeezoogdier, je kunt hier de dolfijnen ook in levenden lijve ontmoeten. Staand in het water in een van de ruime lagunes laten de dieren zich aaien, knuffelen en kussen terwijl een trainer van alles over ze vertelt. Nog bijzonderder is het om samen met de dolfijnen in de lagune te zwemmen waarbij ze bezoekers aan hun rugvin door het water trekken. En met een duikbrevet kan er samen met trainers en dolfijnen in de oceaan worden gezwommen bij een van de mooiste koraalriffen van Curaçao. Kortom, zwemmen met dolfijnen is eigenlijk een must op Curaçao. Een onvergetelijk belevenis!

Proef de exotische keuken van Curaçao
Hoe mooi het eiland ook is, en hoe bijzonder en onvergetelijk de activiteiten die er te doen zijn ook zijn, een vakantie is niet compleet zonder een heerlijk hotel (waarover later meer) en een lekkere, smaakrijke keuken. Op Curaçao zit dat wel goed. Er is van alles eten, van de internationale keuken tot en met friet met mayonaise. Echt avontuurlijk wordt het natuurlijk met een keuze voor de lokale keuken, kuminda krioyo geheten. Kenmerkend zijn hoofdgerechten als gebakken vis, stoofschotel van geitenvlees (kabritu), kip en rundvlees, geserveerd met erwten en rijst (aros moro) of funchi wat veel weg heeft van Italiaanse polenta. Echt iets bijzonders is yuana, een stoofschotel van leguaan die opvallend veel naar kip smaakt.
Kuminda krioyo laat zich misschien nog wel het best smaken op een doordeweekse dag in de voormalige overdekte voedselmarkt 'Marshe' in Willemstad, achter het postkantoor. Hier zijn verschillende keukens gevestigd met elk hun eigen specialiteit. De kaart is in het Papiamento, dus hulp is bij het vertalen wel geboden (en snel verkregen!) Maar wat je dan voorgeschoteld krijgt, is ook werkelijk verrukkelijk. Net als het eiland zelf. Bon Bini Curaçao, drie onvergetelijke woorden.

Een ABC-tje?
Een vakantie op Curaçao laat zich goed combineren met een bezoek aan de twee andere ABC-eilanden: Aruba en Bonaire. Aruba, het kleinste van de drie eilanden, ligt op zo’n 40 minuten vliegen van Curaçao. Dagelijks wordt er af en aan gevlogen tussen beide eilanden en dus is een uitstapje zo geregeld. Net als Curaçao is Aruba een Caribisch pareltje met zijn kilometerslange, hagelwitte stranden en heldere, tropische baaitjes. Het eiland mag zich dan ook verheugen in de belangstelling van vooral zonaanbidders, strandliefhebbers en watersporters.
Bonaire is qua omvang het middelste ABC-eiland maar heeft veel minder inwoners dan Aruba en Curaçao (zo’n 16.000 tegen 150.000 op Curaçao en 110.000 op Aruba). Minstens zo mooi, trekt Bonaire minder toeristen dan de andere twee eilanden – wat in dit geval positief is omdat dit de ontspanning op het eiland absoluut ten goede komt. Bonaire moet het dan ook vooral hebben van rustzoekers en eco-toeristen die in een klein halfuurtje van Curaçao naar het oostelijk gelegen eiland vliegen. Bonaire heeft een betoverende onderwaterwereld die zijn gelijke in de Caribische regio niet kent.

Top 5-stranden Curaçao

Westpunt Beach
Hier brengen lokale vissers de vangst van de dag aan land. Het strand bestaat uit kleine en grote kiezelstenen en is dus niet zozeer geschikt om lekker te zonnen en te zwemmen maar meer om te kijken naar de bedrijvigheid. De weg ernaartoe is prachtig!

Grote Knip
Zwemmen en zonnen in de mooiste omgeving van Curaçao. Zeer populair bij de lokale bevolking. Vanaf het strand kun je naar het rif zwemmen en bij de rotsen aan weerszijden van het strand kun je heel mooi snorkelen.

Playa Kalki
Prachtig zandstrand vlakbij Westpunt omgeven door kalkstenen klippen. Een van de mooiste plaatsen om te gaan snorkelen en duiken. Er is een duikschool, en in het restaurant van Kura Hulanda Lodge kun je heerlijk lunchen.

Cas Abou
Een wit zandstrand, kristalheldere zee, wuivende palmen en vele parasols. Ideaal om te zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Er is een bar, restaurant, douche- en toiletgebouw, masseerfaciliteit en een duikschool.

Playa Lagun
Voor wie wil proeven van de lokale sfeer op een strandje. Het water is erg rustig en bij de kust ondiep. Zelfs kinderen die nauwelijks kunnen zwemmen, kunnen met een duikbril naar de vissen kijken zonder al te ver het water in te hoeven.


Culinaire aanraders

Restaurant Zus voor lokale gerechten als Iguana (leguanensoep), gebakken leguaan, jambo (maaltijdsoep) en sopi mondongo. Adres: Handelskade, Punda (Willemstad).
Landhuis Brakkeput Mei Mei voor heerlijke vlees- en visspecialiteiten van de grill geserveerd op het terras van een historische negentiende-eeuws plantagehuis. Adres: Jan Sofat, Spaanse Water.
Sea Side Terrace voor wie wil genieten van verse vis tegen een redelijke prijs, met uitzicht op de vissersbootjes en spelende kinderen op het strand. Adres: Goetoeweg, Saliña.
De Gouverneur vanwege het prachtige uitzicht over de Sint Annabaai en de rijke salades, sashimi van tonijn en de lokale favoriet keshi yena. Adres: De Rouvilleweg 9, Otrabanda.
Steaks & Ribs in het Rif Fort voor de beste biefstuk van het eiland en een fantastisch uitzicht over de oceaan en de mooie zonsondergang. Adres: Riffort Fort 3e etage (in het Riffort village), Willemstad.

Inclusief

Heenvlucht Amsterdam - Paramaribo per KLM
Luchthavenbelastingen en taxen
Transfer luchthaven Paramaribo - Hotel Krasnapolsky, Paramaribo-stad
2 overnachtingen in Hotel Krasnapolsky inclusief ontbijt
Transfer Hotel Krasnapolsky - BergenDal Resort
3 overnachtingen in BergenDal Resort in Lodge C inclusief ontbijt
Transfer BergenDal resort - Hotel Krasnapolsky
1 overnachting Hotel Krasnapolsky inclusief ontbijt
Transfer Hotel Krasnapolsky - luchthaven Paramaribo
Vlucht Paramaribo - Curaçao
Transfer luchthaven Curaçao - Van der Valk Kontiki Beach Resort
4 overnachtingen Kontiki Beach Resort, Tropical Superior kamer o.b.v. logies
Transfer Van der Valk Kontiki Beach Resort - luchthaven Curaçao
Terugvlucht Curaçao - Amsterdam per KLM
23 kg. ruimbagage per persoon en 12 kg. handbagage per persoon
Maaltijden en drankjes aan boord van het vliegtuig (alleen geldig op de internationale vlucht)

Exclusief

Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Toeristenkaart voor Suriname ca. € 30,00 (verkrijgbaar op de luchthaven)
Wanneer u vanuit Suriname naar Nederland vliegt, is de vertrekbelasting reeds inbegrepen in uw intercontinentale vliegticket. Wanneer u tussen de eilanden vliegt, varieert de vertrekbelasting van USD 5 tot USD 39. Dit is onder voorbehoud van wijzigingen.
Reis- en annuleringsverzekering
Wenst u een voorovernachting te boeken nabij de luchthaven Schiphol? Boek hier

Bij te boeken extra's

Ontbijtbuffet in het Van der Valk Kontiki Resort op Curaçao
Halfpension (ontbijt en diner) in het Van der Valk Kontiki Resort op Curaçao

Bijzonderheden

Voor Suriname is een toeristenkaart (of visum) vereist, deze dient u zelf te verzorgen
Meer informatie treft u onderaan deze pagina
Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst uit Suriname / Curacao
Indien u van plan bent om een auto te huren, dient u er rekening mee te houden dat u een internationaal rijbewijs nodig heeft en dat er links wordt gereden in Suriname
Voor het missen of annuleren (door de luchtvaartmaatschappij) van uw tussenvlucht is Van der Valk vakanties niet aansprakelijk. De hieruit voortvloeiende mogelijke extra kosten zijn voor uw eigen rekening.

Toeristenkaart Suriname:
Naast ‘vreemdelingen’ van Surinaamse origine, kunnen ook die met de Nederlandse, Franse, Canadese en Amerikaanse nationaliteit per 25 november 2011 met een toeristenkaart naar Suriname. Op de luchthavens Schiphol en Johan Adolf Pengel (Zanderij) zijn balies waar u voor ca. € 30,00 een toeristenkaart kunt kopen. Ook op alle Surinaamse ambassades en consulaten kan de toeristenkaart verkregen worden. De toeristenkaart is 90 dagen geldig en biedt het eenmalige toegang tot Suriname. Indien paspoorthouders uit deze landen voor andere doeleinden naar Suriname willen, zoals Nederlandse stagiaires, is een visum verplicht.