Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise:

Excursiepakket. Boek vooraf uw excursiepakket en betaal géén € 168,= maar € 154,= per persoon
Bij reservering kunt u de keuze maken om los de excursies te boeken, echter wanneer u alle excursies boekt betaald u in plaats van € 168,00 maar € 154,00 per persoon. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Stadstour Düsseldorf
Geniet van deze bijzonder mooie stadsrondleiding door Düsseldorf, ook wel de "parel van de Rijn" genoemd. Tijdens deze tour zullen we onder andere de beursgebouwen, het regeringskwartier, de Hofgarten, de glazen poort en uiteraard de beroemde boulevard de "Königsallee" gaan zien. Ook bezoeken we Oberkassel, een stadsdeel dat de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog goed heeft doorstaan en met prachtige authentieke Jugendstil-façaden uit begin 20e eeuw, nu een van de mooiste stadsdelen van Düsseldorf is. Een ander hoogtepunt van de rondleiding is de "Medienhafen"; een tot voor kort verwaarloosde haven die met de hulp van wereldberoemde architecten een complete metamorfose heeft ondergaan en er nu adembenemend uitziet!
Duur: Ongeveer 3,5 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijdstip: 09.00 – 12.30
Prijs: € 29,00 per persoon

Stadswandeling Koblenz
De perfecte strategische ligging aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel, was de reden dat de Romeinen de stad Confluentes noemden. Confluentes is het Romeinse woord voor samenvloeiing en in 1926 werd deze naam veranderd naar Koblenz.
De romantische straatjes van Koblenz tonen een verscheidenheid aan beroemde verhalen die gevormd worden rond de vele lokale tradities en bezienswaardigheden. Geniet ook van de hoogtepunten zoals de Onze – Lieve Vrouwen kerk en de Sint-Castor-basiliek.
De ‘Duitse Eck’ is een spitse landtong waarbij de Moezel en de Rijn bijeen komen. Vanaf daar is het op de rotsachtige klif gelegen adembenemende fort Ehrenbreitstein goed te zien. Na deze stadswandeling kunt u op eigen kosten een reis met de kabelbaan naar dit prachtige fort nemen. Fort Ehrenbreitstein is een levendige plaats waar u een prachtig uitzicht heeft over de rivier en over de stad.
Duur: Ongeveer 2 uur (loopafstand van het schip)
Tijdstip: 09.00 – 11.00
Prijs: € 17,00 per persoon

Mini-treintje door de wijnvelden en muziek kabinet
Muziek en prachtige wijnvelden, wat een heerlijke manier om de dag te beginnen! U vertrekt per minitrein vanaf het schip, rijdend door de indrukwekkende wijnvelden, richting het hart van Rüdesheim. In het centrum van Rüdesheim bevind zich het beroemde muziek kabinet waar u kunt genieten van 350 zelf-bespelende instrumenten van meer dan drie eeuwen Duitse geschiedenis.
Duur: Ongeveer 2 uur (inclusief mini-trein transfer van en naar het schip)
Tijdstip: 10.00 – 12.00
Prijs: € 19,00 per persoon

Stadswandeling Spiers
Geniet, samen met een gids, van een stadswandeling door de charmante stad Spiers; een van de oudste steden van Duitsland. Spiers werd bekend om zijn Romaanse Kathedraal, zijn levendige Joodse gemeenschap en de zetel van het Keizerlijke Hof. De indrukwekkende Romaanse Kathedraal domineert de stad en is nu UNESCO Wereld Erfgoed. Daarnaast is Spiers ook de begraafplaats van acht Keizers, waaronder enkele van de meest beroemde Heilige Romaanse Keizers. Het centrum van Spiers is gemakkelijk te voet te verkennen en men vind er een aantal uitstekende musea, kerken, de oude poort en de overblijfselen van een Middeleeuwse synagoge.
Duur: Ongeveer 1,5 hours (loopafstand van het schip)
Tijdstip: 09.30 – 11.00
Prijs: € 15,00 per persoon

Kasteel Heidelberg
Vanuit Spiers vertrekt u met een bus naar Heidelberg, de oudste en meest beroemde Universiteitsstad van Duitsland. Heidelberg is ook één van 's lands meest charmante kleine steden, beroemd om zijn historische, Barokke centrum, dynamische studenten sfeer en de prachtige ligging aan de rivier de Neckar. Door het bezoeken van deze indrukwekkende stad, stapt u in de voetsporen van vele late 18e en vroege 19e -eeuwse kunstenaars, zoals de beroemde dichter Goethe. Eerste stop van deze excursie is het indrukwekkende kasteel op de heuvel, gelegen op een prachtige locatie met uitzicht op het grote plein en het Rijndal. Dit kasteel is een combinatie van verschillende gebouwen rondom een binnenplaats; elk gebouw legt de nadruk op een andere periode van de Duitse architectuur. In de wijnkelder van het kasteel, vinden we het grootste wijnvat ter wereld, met een inhoud van meer dan 220.000 liter wijn!
Na de Kasteel tour, kunt u het Romantische centrum van Spiers verkennen voordat we weer terug zullen keren naar ons schip.
Duur: Ongeveer 4,5 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijdstip: 14.00 – 18.30
Prijs: € 39,00 per persoon

Straatsburg boottour
Ervaar de levensstijl van de Elzas met Internationale flair in Straatsburg! Maak kennis met deze charismatische stad met zijn typisch Duitse en Franse invloeden tijdens een bijzondere rondleiding. Vanaf het schip, zal een bus u naar het centrum van deze schilderachtige oude stad brengen. Geniet van deze fantastische UNESCO Wereld Erfgoed Stad vanaf het water tijdens een boot cruise met unieke uitzichten op de vakwerkhuizen in ‘Petite France’ en de indrukwekkende Europese instellingen. Met zijn betoverende Gotische Kathedraal, vele cafés, antiekwinkels, boetieks en typisch ‘Elzasser’ architectuur, is Straatsburg een echt hoogtepunt en zeker de moeite waard te voet verder te ontdekken! Geniet na de boot cruise van vrije tijd in de stad alvorens u weer met de bus terugkeert naar het schip.
Duur: Ongeveer 4 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijdstip: 09.00 – 13.00
Prijs: € 32,00 per persoon

Stadswandeling Mainz
De 2000 jaar oude stad Mainz verkreeg bekendheid in de 8e eeuw, toen deze stad het centrum van het Germaanse Christendom werd. Mainz heeft veel te bieden vanwege zijn strategische ligging aan de samenvloeiing van de rivieren de Rijn en de Main. Ontdek de vele prachtige bezienswaardigheden van de stad zoals de indrukwekkende 11e-eeuwse Romaanse Kathedraal, de buitengewone Chagall ramen’ in de Sint-Stefanuskerk, de vakwerkhuizen in de stad en de mooie voetgangersgebieden. Tegenover de Kathedraal, in het hart van het oude gedeelte van Mainz, vindt u het Gutenberg-Museum; een van de oudste musea ter wereld over de boekdrukkunst.
Duur: Ongeveer 2 uur (loopafstand van het schip)
Tijd: 09.00 – 11.00
Prijs: € 17,00 per persoon

Houd u er rekening mee dat:
* Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
* Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
* In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
* In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
* Tenzij anders vermeld, winkelen maakt geen deel uit van het excursieprogramma.