Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise:

Dag 2: Düsseldorf bus stadstour € 33,- p.p.
De bus staat klaar bij het schip met onze Nederlandse gids, die op interessante en boeiende wijze het verleden en heden verteld tijdens deze bijzonder mooie stadstour door Düsseldorf, ook wel de "parel van de Rijn" genoemd. We zien de beursgebouwen, rijden door de glazen poort, het regeringskwartier, de Hofgarten (de groene trots), door de beroemde boulevard de "Königsallee" waar veel bekende dure modehuizen gevestigd zijn. Een van de mooiste stadsdelen, links van de Rijn, is Oberkassel, dat niets van de verwoesting uit de Tweede Wereldoorlog te lijden heeft gehad. Hier zien we de prachtige authentieke Jugendstil-façaden uit begin 20e eeuw. Een hoogtepunt is de "Medienhafen", waar we een korte foto stop maken. Nog niet zo lang geleden lag hier een verwaarloosde haven, maar dit heeft nu een complete metamorfose ondergaan. Wereldberoemde architecten zoals Frank Gehry, David Chipperfield, Joe Coenen en vele anderen hebben geholpen bij de herinrichting. Het spiegelpand pronkt nu op menig ansichtkaart. Aan het einde van deze geweldige busstadstour heeft u de mogelijkheid om uit te stappen bij de Burgplatz (begin kerstmarkten), of u wordt door de bus naar het schip terug gebracht.

Dag 3: Koblenz Stadswandeling € 19,- p.p.
Koblenz, prachtig gelegen oude stad ingeklemd tussen de samenvloeiing bij de “Deutsches Eck” waar de Moezel in de Rijn stroomt. Met een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd meer dan 2000 jaar geleden. Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. De wandeling laat je genieten van de stad met gezellige pleintjes langs de vele belangrijkste hoogtepunten van Koblenz.

Dag 4: Rüdesheim rondrit met minitreintje incl. muziekkabinet € 27,- p.p.
U wordt opgehaald bij het schip met een “treintje” voor een rondrit door de wijnvelden in de omgeving van Rűdesheim en brengt u vervolgens naar het gezellige centrum bij de bekende “Drösselgasse”. In het statige “Brömserhof” waar Siegfried’s Mechanische Muziekkabinet is gehuisvest, krijgt u een rondleiding langs bijzonder indrukwekkende zelfspelende muziekinstrumenten van 3 eeuwen te zien. Daarna hebt u nog vrije tijd voor bijvoorbeeld een heerlijke “Rüdesheimer koffie”, of genieten van dit leuke oude sfeervolle romantische stadje. Nog nagenietend brengt het treintje u terug naar het schip.

Dag 5: Mannheim bustour naar Heidelberg en Schloss Heidelberg € 42,- p.p.
Per bus vertrekken we naar Heidelberg naar het bekende Heidelbergse Schlöss. De belichaming van de Duitse romantiek: iedereen die onze tour door het interieur van het kasteel van Heidelberg heeft ervaren, weet waarom de indrukwekkende ruïnes zoveel bezoekers inspireren. Ervaar de voormalige residentie van de keurvorsten van de Palts - in de 16e en 17e eeuw één van de mooiste kastelen in Europa, wereldberoemd aan het begin van de 19e eeuw. De wereld van heersers en adel wacht op hun gasten en betovert met hun unieke sfeer. Een onvergetelijke ervaring.
(NB niet geschikt voor rolstoel, rollator of moeilijk ter been)

Dag 6: Straatsburg bus incl. rondvaart € 40,- p.p.
Met deze unieke excursie per bus maken we een kleine stadstour door Straatsburg en zien we verschillende bezienswaardigheden, zoals het park met de vele ooievaars, de villawijk en het gebouw van de Verenigde Staten. Aansluitend maken we een schitterende rondvaart door de grachten van Straatsburg, door het kleurrijke “klein Venetië” naar het oude centrum. Daarna kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de indrukwekkende Kathedraal met het grote astronomische uurwerk, de prachtige vakwerkhuizen bewonderen, of slenteren door de vele leuke straatjes en steegjes. Aan het einde van deze schitterende lange morgen brengt de bus u naar het schip terug.

Let op: het excursieprogramma is ten allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
* Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
* Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
* In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
* In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
* Tenzij anders vermeld, winkelen maakt geen deel uit van het excursieprogramma.