Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise:

Dag 2: Düsseldorf bus stadstour € 32,-
De bus staat klaar bij het schip met onze Nederlandse gids, die op interessante en boeiende wijze het verleden en heden verteld tijdens deze bijzonder mooie stadstour door Düsseldorf, ook wel de "parel van de Rijn" genoemd. We zien de beursgebouwen, rijden door de glazen poort, het regeringskwartier, de Hofgarten (de groene trots), door de beroemde boulevard de "Königsallee" waar veel bekende dure modehuizen gevestigd zijn. Een van de mooiste stadsdelen, links van de Rijn, is Oberkassel, dat niets van de verwoesting uit de Tweede Wereldoorlog te lijden heeft gehad. Hier zien we de prachtige authentieke Jugendstil-façaden uit begin 20e eeuw. Een hoogtepunt is de "Mediënhafen", waar we een korte foto stop maken. Nog niet zo lang geleden lag hier een verwaarloosde haven, maar dit heeft nu een complete metamorfose ondergaan. Wereldberoemde architecten zoals Frank Gehry, David Chipperfield, Joe Coenen en vele anderen hebben geholpen bij de herinrichting. Het spiegelpand pronkt nu op menig ansichtkaart.

Dag 3: Koblenz Stadswandeling € 19,-
Tijdens deze stadswandeling loopt u met de gids door de romantische straatjes van Koblenz die een verscheidenheid aan beroemde verhalen die gevormd worden rond de vele lokale tradities en bezienswaardigheden. Geniet van de vele hoogtepunten zoals de Onze-Lieve Vrouwen kerk en de Sint-Castor-basiliek. De “Duitse Eck” met het bekende standbeeld van Keizer Wilhem I is tevens een spitse landtong waar de Rijn en Moezel bijeen komen. Vanaf daar is het op de rotsachtige klif gelegen adembenemende Fort Ehrenbreitstein goed te zien.

Dag 4: Rüdesheim treintje door wijnvelden + retour + muziekkabinet € 27,-
U wordt opgehaald bij het schip met een treintje. Dit treintje rijd u door de wijnvelden in de omgeving van Rüdesheim en brengt u vervolgens naar het gezellige centrum. Daarna heeft u vrije tijd voor bijvoorbeeld een heerlijke “Rűdesheimer koffie” te drinken of genieten van dit leuke oude sfeervolle romantische stadje.
Rűdesheim is niet compleet zonder een bezoek aan het muziekkabinet. In het statige “Brömserhof”waar Siegfried’s Mechanische Muziekkabinet is gehuisvest, krijgt u een schitterende rondleiding langs bijzonder indrukwekkende zelfspelende muziekinstrumenten van 3 eeuwen te zien. Waarna u door het treintje weer teruggebracht wordt naar het schip. Dit mag u niet missen!!

Dag 6: Mannheim bustour naar Heidelberg incl. bergbahn en Schloss € 42,-
Per bus vertrekt naar Heidelberg waar we naar het bekende Heidelbergse Schloss gaan. Daar krijgen we een prachtige rondleiding met gids door dit geweldige Schloss. Geniet ook van het adembenemende uitzicht over deze schitterende barokstad. Aansluitend wordt u met de bus comfortabel naar het oude centrum van de stad gebracht waar u op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. De studentenstad met een rijke historie; in het bijzonder vanwege de oudste universiteit van Europa waar o.a. Goethe les gaf, of geniet van een lekker glaasje op een van de vele gezellige terrasjes.

(NB niet geschikt voor rolstoel, rollator of moeilijk ter been)
Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
* Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
* Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
* In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
* In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
* Tenzij anders vermeld, winkelen maakt geen deel uit van het excursieprogramma.