Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursiepakket:

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten, het excursiepakket A voor slechts € 218,- p.p., het excursiepakket B voor € 362,- p.p. of het excursiepakket C voor € 494,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

*Inhoud excursies onder voorbehoud

Middagexcursie stadstour romantisch Wenen
Wenen is een stad waar u dagen of misschien wel weken zou kunnen vertoeven om alles te ontdekken. Toch geeft deze middagexcursie stadstour romantisch Wenen u een goede (eerste) indruk van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden die de stad u te bieden heeft. Allereerst rijdt u tijdens de rit per touringcar langs de beroemde Ringstrasse, waarbij u enkele prachtige gebouwen ziet, zoals het indrukwekkende operahuis, het parlement, het Burgtheater, en het imposante stadhuis van Wenen. We vervolgen de excursie te voet. U maakt een mooie wandeling door het centrum. Hier zult u het echte Wenen ten volle ervaren. De wandeling start bij het bekende paleis Hofburg, dat vanaf de 13e eeuw tot 1918 de residentie was van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Hierna loopt u langs de Kohl markt. U eindigt de stadstour romantisch Wenen bij de iconische Stephansdom. Voordat u terugkeert naar het schip, heeft u nog voldoende vrije tijd om door de straten van de Oostenrijke hoofdstad te wandelen.
Excursieprijs: € 34,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: €39,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadstour prachtig Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de charme van de stad behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Vukovar en natuurpark drava rivier
Osijek is gelegen aan de Drava rivier en is het administratief en economisch centrum van Oost-Kroatie. Tijdens een stadswandeling ontdekt u de oude stad van Osijek. U komt o.a. langs fort Tvdraa, gebouwd tussen 1712-1722. Hierna brengen we een bezoek aan een klein dorpje - gesticht door vissers in de 13e eeuw – waar een korte presentatie over vistechnieken wordt gegeven. Na afloop geniet u van een wijnproeverij met lokale wijnen van Oost-Kroatië. Daarna gaat de tour door naar het natuurpark Kopacki Rit, waar u een boottocht zal maken. Het bijna 18ha natuurpark is opgenomen in de IBA-lijst (Belangrijke Vogelgebied) en wordt aangewezen als een UNESCO World Natural Heritage Site. Vervolgens rijden we terug naar Vukovar, waar u een korte wandeling door de stad kunt genieten voordat u weer bij uw hotelschip aan komt.
Excursieprijs: € 54,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadstour meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panorama uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het nationaal museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de stadstour is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na een korte pauze in het Hotel Majestic beëindigen we de tour met een bezoek aan de voetgangerszone, waar u vele winkels en kunstgalerijen vindt.
Excursieprijs: € 34,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Topolo en Oplenac
Per touringcar vertrekt u vanuit Belgrado richting het zuiden door het pittoreske landschap naar Topola, de plaats van de aanvankelijke nationale opstand tegen de Turkse overheersing in 1804. Hier bouwde Karadjordje, de leider van de opstand, een kleine vesting met kerk. Vanuit Topola rijdt u naar de nabijgelegen stad Oplenac, gelegen in een rijk landbouwgebied. We bezoeken hier het Koninklijke Mausoleum en de St. George kerk die van binnen versierd is met prachtige mozaïeken. Het mausoleum bevat ongeveer 20 graven van leden van de Servische en voormalige Joegoslavische koninklijke families.
Excursieprijs: € 34,- p.p.
Inclusief: Vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Avondexcursie kunstenaarskwartier Skadarlija
Vanavond kunt u genieten van een prachtige folklore show in het centrum van Belgrado. Onder het genot van een glaasje wijn kunt u kijken naar een voorstelling van dansen uit alle delen van het land. De kostuums zijn erg kleurrijk. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan het kunstenaarskwartier Skadarlija, ook wel het ‘Montmartre van Belgrado’. Onder begeleiding van Servische muziek geniet u van lokale specialiteiten.
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat.
Excursieprijs: € 44,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie boottocht Delta Safari
Uw Delta Safari avontuur begint aan het einde van de oudste en wildste arm van de Donau, in een klein, schilderachtig vissersdorpje genaamd Saint George. Het dorp kent vele huisjes die op traditionele wijze met riet zijn bedekt. Saint George is immers gelegen in het grootste rietlandengebied op aarde, het Donaudelta bioreservaat. Vanaf uw schip stapt u zo over op de Delta Safari bootjes. Elke boot biedt plaats aan acht tot negen passagiers en wordt bestuurd door een ervaren kapitein. Nadat u uw reddingsvest heeft aangetrokken bent u klaar voor deze onvergetelijke ontdekking van de Donaudelta. Deze grootste rivierdelta van Europa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en in de delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor. De boten zijn niet overdekt, wat u de mogelijkheid biedt om de lucht en de natuur ten volle te bewonderen tijdens uw safaritour. U vaart van de rivierarm van Saint George door een zijarm naar de unieke Sahalin lagune. De rijkdom aan vissoorten die in de brakke wateren van de lagune te vinden is, heeft ervoor gezorgd dat de grootste kolonie pelikanen in de delta zich hier is gaan nestelen. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u aanschouwen hoe deze fascinerende vogels in hun eigen omgeving aan het voeden zijn, samen met aalscholvers en meeuwen. Na een observatietour door de lagune vaart u door de smalle kanalen. Gangen van riet en witte wilgen verhullen de nesten van reigers, glanzende ibissen, sternen en scharrelaars. Via het Ciotica kanaal, omgeven door witte en gele waterlelies, vaart de boot langs één van de oudste visproductiecentra in de Donaudelta om uiteindelijk de eindbestemming van de trip te bereiken.
Excursieprijs: alleen aan boord te boeken
Inclusief: vervoer per Delta Safari boot.
Reservering: De excursie boottocht Delta Safari maakt geen onderdeel uit van de reissom of het excursiepakket. U reserveert en betaalt deze excursie aan boord.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadstour Boekarest inclusief lunch
Stap in Chiciu van boord voor een prachtige excursie naar Boekarest. U ontdekt dan al het moois van de Roemeense hoofdstad, ook wel het `Parijs van het Oosten’ genoemd. Rijdend langs de boulevards van de stad, vol imposante gebouwen, maakt u kennis met de echte Gallische flair van Boekarest. Tijdens een korte wandeling door de nieuw aangelegde voetgangerszone van het historische centrum gaat u vijfhonderd jaar terug in de tijd en ziet u de oude winkelstraten en gebouwen. U bezoekt de Roemeens-orthodoxe Stravropoleos kerk uit 1724, één van de oudste kerken van de stad. De tour eindigt met een fotostop bij het indrukwekkende parlementspaleis. Het paleis, dat voorheen bekend stond als het `People’s House’, is één van de grootste gebouwen in Europa. De bouw vond plaats tussen 1983 en 1989. U geniet van een heerlijke lunch in een Roemeens restaurant voordat u Boekarest weer verlaat en terugkeert naar het schip, dat inmiddels in Giurgiu is aangekomen. Hier scheept u weer in.
Excursieprijs: € 69,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids, lunch
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Novi Sad en Sremski Karlovci
Novi Sad is de tweede stad van Servië. Tijdens een wandeling door Novi Sad ervaart u het verleden van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. U bezichtigt de katholieke Mariakerk, de orthodoxe kerk van St. George en het huis van Albert Einstein. Onderweg naar Sremski Karlovci komt u langs het Peterwardein fort, dat is gebouwd door de Franse architect Vauban en behoorde tot één van de grootste verdedigingswerken van Europa in de 18e eeuw. Sremski Karlovci zal u verrassen met een reeks culturele en historische monumenten. Bewonder ook zeker de kathedraal tijdens een tour door de oude barokstad, evenals het Patriarch’s Palace en de theologieschool. Na een korte pauze wordt u per touringcar teruggebracht naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 34,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Hongaarse Puszta
Wij nodigen u uit voor een historische reis waarbij u ziet hoe paprika is verworden tot het `rode goud’ van de Kalocsa regio. Tijdens een bezoek aan het paprikahuis krijgt u de mogelijkheid om te proeven van de taarten gevuld en gebakken met paprika, alsmede andere producten gemaakt van paprika. Hierna loopt u door het 19e-eeuwse huis van een lokale boerenfamilie uit de hogere klasse. Aanschouw een korte volksdansvoorstelling en zie hoe lokale vrouwen in geborduurde kostuums oude ambachten demonstreren, zoals borduren en eieren schilderen. Vervolgens nemen wij u mee naar de Hongaarse Puszta om te genieten van de eindeloze vlakte, die aan de horizon de lucht lijkt te raken. Het geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Laat u in de watten leggen door de zeer vriendelijke gastheren, gastvrouwen en ruiters, die u heerlijke dranken als koele rode wijn, witte wijn of appelsap serveren. Proef het typische ontbijt van de Hongaarse landarbeiders en bewonder de show van de prachtige Hongaarse halfbloedpaarden. De rit per paardenkar maakt de belevenis compleet.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadstour monumentaal Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge Republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximilian fontein.
Excursieprijs: € 43,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie Wachau inclusief Stift Melk en wijnproeverij
Deze morgenexcursie start bij het majestueuze Stift van Melk, een Oostenrijks benedictijnenklooster. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Het benedictijnenklooster is één van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot één van de grootste abdijen in Europa. De indrukkwekkende abdij is tussen 1702 en 1736 gebouwd in barokke stijl. De abdijkerk en de imposante bibliotheek met ontelbare middeleeuwse manuscripten en fresco’s zijn vooral noemenswaardig. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. U loopt door de kamers van de abt naar de Marmeren Zaal. Deze prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. Ten slotte bewondert u de balkons en de bibliotheek.
Dan verlaten we Melk en rijden we per touringcar richting Dürnstein. Dürnstein is één van de bekendste wijndorpen in de Wachau. Gelegen middenin de weidse vallei, aan de oevers van de majestueuze rivier de Donau, biedt deze charmante plaats een unieke combinatie van adembenemende landschappen, traditionele architectuur en bezienswaardigheden van historisch belang. Tijdens een wandeling door de stad kunt u de schoonheid ervaren. Dan keren we terug naar Emmersdorf, waar wij u aan het einde van deze excursie uitnodigen voor een glas wijn.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Overzicht excursies Prijs p.p. A B C
Stadstour Wenen € 34,- X X X
Excursie Esztergom en Szentendre € 39,- X
Stadstour Boedapest € 33- X X X
Excursie Vukovar en natuurpark Drava rivier € 54 X X
Stadstour Belgrado € 34,- X X X
Excursie Topolo en Oplenac € 34,- X
Avondexcursie Skadarlija € 48,- X
Excursie Veliko Tarnovo € 44,- X X X
Excursie Delta Safari Alleen aan boord te boeken
Stadstour Boekarest inclusief lunch € 69,- X X X
Excursie Novi Sad en Sremski Karlovci € 34 X
Excursie Hongaarse Puszta € 60,- X X
Stadstour Bratislava € 43,- X X X
Excursie Wachau inclusief Stift Melk en wijnproeverij € 55 X X
Normaal tarief € 257,- € 426,- € 581
Voordeeltarief Friendship Cruises € 218,- € 362,- € 494,-

Uitleg zwaarte excursies:

Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.

2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.

3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.

5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.