Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Excursie voordeelpakket
Bij reservering boekt u voor slechts € 383,- p.p. een uitgebreid excursiepakket inclusief 14 excursies, zoals onderstaand beschreven. Normaal € 417,- p.p.! Dit pakket boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U geniet dan echter niet de voordeelprijs en betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Ook kunnen wij niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Morgenexcursie stadstour Amsterdam
We maken deze stadstour met een toeristenbus voorzien van een volledig transparant dak (bij mooi weer geopend). U heeft een panoramisch uitzicht op de stad, kanalen, pleinen en de belangrijkste bezienswaardigheden.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: rondrit per touringcar

Middagexcursie stadswandeling Keulen
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de Keulse Klassiekers en de 2000 jaar oude geschiedenis die deze oude Romeinse stad kent. U ziet diverse kerken, het stadhuis en uiteraard de Keulse Dom: het symbool van de stad.
Excursieprijs: € 26,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids, entree Dom van Keulen

Middagexcursie Rüdesheim
Per toeristentreintje vertrekt u vanaf uw hotelschip naar het centrum van Rüdesheim. Hier brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett. U zult versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten die u daar hoort en ziet spelen. Het museum is in een oud 15e-eeuws indrukwekkend gebouw gevestigd. Aansluitend maken we ook een ritje met de kabelbaan naar het iconische Niederwald Denkmal. Een unieke ervaring die u een geweldig panoramisch uitzicht biedt op het romantische Rijndal.
Excursieprijs: € 32,- p.p.
Inclusief: transfer per treintje, bezoek Musikkabinett, kabelbaan

Avondexcursie Rüdesheim by night
De wijnen van Rüdesheim hebben een eeuwenlange reputatie. We bezoeken dan ook een traditionele wijnkelder om enkele van de beste wijnen uit de regio te proeven. Vervolgens maken we een wandeling over de beroemde Drosselgasse Bij een bezoek aan Rüdesheim mag de wandeling door de Drosselgasse, het bekendste en beroemdste straatje van dit Rijnstadje, niet ontbreken. Het bevindt zich in het centrum van het stadje en is slechts 144 meter lang en amper 2 meter breed. Het is een aaneenschakeling van Weinstuben, Weinhöfen, souvenirwinkels en eetgelegenheden. Naast het toerisme is de wijnbouw en wijnhandel een belangrijke bron van inkomsten.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: wijnproeverij en stadswandeling

Middagexcursie Heidelberg aan de Neckar
U ontdekt Heidelberg, een charmante en schilderachtige stad, prachtig gelegen in het idyllische Neckardal. Heidelberg herinnert ons aan de Heidelbergse Catechismus, opgesteld door de jonge professoren Caspar Olevianus en Zacharias Ursinus, in opdracht van de Keurvorst Frederik van de Paltz. Wanneer u Heidelberg binnenrijdt, zult u onmiddellijk de ruïne opmerken van Schloss Heidelberg, dat in het karakteristieke Neckar-zandsteen werd opgetrokken. Vanaf het beroemde slot heeft u een prachtig uitzicht over de romantische stad en het Neckardal. Maar ook de Altstadt van Heidelberg met de Heiliggeistkirche en de bekende brug over de Neckar zijn een bezoek meer dan waard. Per touringcar reist u weer terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 19,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids

Middagexcursie Residentie van Würzburg
We reizen per touringcar naar de Residentie van Wurzburg. Een gids staat klaar voor een interessante rondleiding door dit prachtige paleis. Uw tour start in de weelderige Garden Hall en neemt u verder mee naar de White Hall, Imperial Hall en de keizerlijke kamers.
Excursieprijs: € 32,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree paleis, rondleiding o.l.v. een deskundige gids

Morgenexcursie stadswandeling Bamberg
De Altstadt van Bamberg wordt liefdevol ook wel het 'Frankische Rome' genoemd wordt. Al wandelend ontdekt u het historische stadscentrum. De vele smalle steegjes, die al kronkelend naar de stadspleinen leiden, en u langs monumentale panden met middeleeuwse en barokke gevels voeren, doen denken aan een groot openluchtmuseum. Dat is ook de reden dat Bamberg op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Naast het cultureel erfgoed heeft de stad nog veel meer te bieden. Op culinair gebied bijvoorbeeld. Bamberg telt maar liefst negen particuliere brouwerijen, die samen meer dan vijftig verschillende bieren brouwen.
Excursieprijs: € 26,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids

Morgenexcursie stadstour Neurenberg
Onze gids neemt u mee door deze middeleeuwse stad, die prachtig werd gerestaureerd met originele stenen na verwoest te zijn in de Tweede Wereldoorlog. De oude stad wordt bijna volledig omringd door de 15e en 16e-eeuwse stadsmuren. Voordat u terugkeert naar het schip geniet u van nog wat vrije tijd om het centrum te ontdekken.
Excursieprijs: € 31,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar o.l.v. een deskundige gids

Morgenexcursie stadstour Regensburg
‘Regensburg is oud en nieuw tegelijk’. Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoogtepunten van deze fascinerende stad die in 2006 tot werelderfgoed van UNESCO werd uitgeroepen.
Excursieprijs: € 32,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids

Dagexcursie Salzburg
Salzburg, de stad van de muziek! De oude stad met haar wereldbekende barokke architectuur staat op de UNESCO lijst van wereld cultureel erfgoed. Salzburg is tevens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de hoogtepunten van de stad.
Excursieprijs: € 41,- p.p.
Inclusief: rondrit per touringcar o.l.v. een deskundige gids

Morgenexcursie Stift Melk
Gelegen in de prachtige Wachau Vallei (Unesco Wereld Erfgoed) vinden we de stad Melk, die al meer dan 1000 jaar het spirituele en culturele centrum van Oostenrijk vormt. Melk is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl en benedictijnenklooster; bekend als de abdij van Melk. Het benedictijnenklooster is een van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot een van de grootste abdijen in Europa. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden met het klooster, waar waardevolle manuscripten zijn verzameld die uiteindelijk hebben bijgedragen aan de creatie van de adembenemende bibliotheek die u binnen in de abdij zult zien. Na de rondleiding kunt u nog genieten van de prachtige abdij tuinen.
Excursieprijs: € 26,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Stift Melk, rondleiding o.l.v. deskundige gids.

Morgenexcursie stadstour Wenen
Wenen is één van de mooiste steden van centraal Europa en een wereldstad met een rijke geschiedenis. Niet alleen is het een stad die de moeite waard is vanwege haar prachtige architectuur, de stad beschikt tevens over verschillende gedenkwaardige geschiedenisfiguren als Sissi, Strauss, Mozart en Gustav Klimt. In Wenen vindt u talrijke voorname monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers! De atmosfeer is kosmopolitisch, en tegelijkertijd ademt de stad nostalgie en elegantie uit. Tijdens deze excursie ontdekt u de hoogtepunten van de stad. De focus ligt op het historische centrum en zijn rijke architectuur waar we horen over de barokke kastelen en tuinen. Uiteraard mag een bezoek aan de Ringstrasse niet ontbreken. In deze straat vindt u het ene schitterende gebouw na het andere.
Excursieprijs: € 31,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit en stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.

Middagexcursie stadstour monumentaal Bratislava
Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad!
Excursieprijs: € 29,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Middagexcursie stadstour Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus.
U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit.
Excursieprijs: € 26,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit onder leiding van een deskundige gids.