Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt en betaalt de onderstaande excursies aan boord

Morgenexcursie Rijksburcht Cochem
Wie heeft niet van Cochem gehoord, het meest besproken plaatsje langs de schilderachtige Moezel? Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht: een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel, gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar is in de 19e eeuw weer herbouwd. U bezoekt dit majestueuze bouwwerk onder leiding van een deskundige, lokale gids. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Moezel. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om zelf in Cochem rond te kijken, een souvenir te kopen en te genieten van dit pittoreske Moezelstadje.
Excursieprijs: € 22,- p.p.
Inclusief: vervoer per minibus, entree Rijksburcht en rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Met meer dan 2.000 jaar geschiedenis is Koblenz één van de mooiste steden van Duitsland. Door haar prachtige ligging aan de samenvloeiing van de Rijn en Moezel, werd deze stad vroeger ‘Confluentes’ genoemd. De naam is afkomstig van het Engelse woord ‘confluence’, wat samenvloeiing betekent. In 1926 is de naam veranderd naar een meer Duitse vertaling, namelijk Koblenz. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de romantische straten van Koblenz en ontdekt u hoe diverse beroemde verhalen hier verborgen liggen. Geniet van verschillende hoogtepunten zoals een bezoek aan de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) en de basiliek van St. Kastor. Ontdek de prachtige pittoreske pleinen en het statige monument van keizer Wilhelm I op het ‘Deutsches Eck’. Vanaf hier ziet u aan de overkant van de rivier, hoog bovenop de rotsen, het prachtige fort Ehrenbreitstein.
Excursieprijs: € 17,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Avondexcursie Rüdesheim Siegfried’s Musikkabinett
Een prachtige avond gevuld met muziek, wijngaarden en een heerlijk glaasje lokale wijn. Al kronkelend door de idyllische wijngaarden brengt een treintje u van het schip naar het wereldberoemde Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett. U zult versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten die u daar hoort en ziet spelen. Het museum is in een indrukwekkend 15e-eeuws gebouw gevestigd. U sluit de dag af met een wijnproeverij bij een lokale wijnkelder. Neemt u de sfeer van het charmante stadje nog één keer goed in u op. Indien de ligplaats van het schip niet op loopafstand van het centrum is, brengt het treintje u aan het einde van deze excursie weer terug naar uw hotelschip. Indien het schip op loopafstand van het centrum ligt, loopt u terug.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondrit per treintje, bezoek Musikkabinett en wijnproeverij
Zwaarte excursie: 2-3

Morgenexcursie stadstour Frankfurt
Tijdens een rondleiding per touringcar maakt u kennis met de bezienswaardigheden van deze grote stad aan de Main. Naast de vele aantrekkelijke historische plaatsen en gebouwen van de Altstadt, ziet u ook het contrast met de moderne stad. Tijdens de tour ziet u onder meer het Goethe Haus, de plaats waar Johann Wolfgang Goethe op 28 augustus 1749 werd geboren. Andere hoogtepunten zijn de Kathedraal en de Sint-Paulskerk.
Excursieprijs: ca. € 32,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar o.l.v. deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour Wertheim
Stap aan wal in het charmante, romantische en sprookjesachtige stadje Wertheim met de imposante ruïnes van het kasteel. De stad ligt aan de mond van de rivier de Tauber. Haar middeleeuwse centrum wordt gekenmerkt door rijkelijk versierde vakwerkhuizen, pleinen en smalle steegjes. Dit alles wordt verrijkt door prachtige landschappen, cultuur, geschiedenis en, natuurlijk niet te missen, de uitstekende wijnen! De Frankische gastvrijheid maakt Wertheim tot wat het is. Tijdens deze stadstour ontdekt u alle hoogtepunten van deze glorieuze stad.
Excursieprijs: ca. € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 3-4

Morgenexcursie stadstour Würzburg
Würzburg is een prachtig decor van barokke en rococo-architectuur en een hotspot voor wijnliefhebbers. Veel jonge en innovatieve boeren proberen een mooi wijnproduct op de markt te brengen in deze betoverende regio. U ontdekt de stad, gesticht in de tiende eeuw, tijdens een wandeltocht. Onderweg ziet u overblijfselen van de geschiedenis die zijn achtergelaten door verschillende machtige prins-bisschoppen.
Excursieprijs: ca. € 17,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 3-4

Middagexcursie stadstour Bamberg
De Altstadt van Bamberg wordt liefdevol ook wel het 'Frankische Rome' genoemd wordt. Al wandelend ontdekt u het historische stadscentrum. De vele smalle steegjes, die al kronkelend naar de stadspleinen leiden, en u langs monumentale panden met middeleeuwse en barokke gevels voeren, doen denken aan een groot openluchtmuseum. Dat is ook de reden dat Bamberg op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Naast het cultureel erfgoed heeft de stad nog veel meer te bieden. Op culinair gebied bijvoorbeeld. Bamberg telt maar liefst negen particuliere brouwerijen, die samen meer dan vijftig verschillende bieren brouwen.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadstour Neurenberg
Neuerenberg was ooit de onofficiele hoofdstad van het Heilige Romeinse Rijk. U ziet nog steeds de herinneringen aan het roemrijke verleden met het imponerende middeleeuwse kasteel boven de stad gelegen.
Tussen 1927 en 1938 hield de Nazi-partij hier vele grote conventies vanwege de connectie met het Heilige Romeinse Rijk.
Alhoewel Neurenberg sterk verbonden is het gebeurtenissen uit het verleden, is het vandaag de dag en levendige en bruisende stad. Maak kennis met het dagelijkse leven in deze stad tijdens een stadswandeling.
Excursieprijs: € 40,- per persoon
Inclusief: vervoer per touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Uitleg excursie zwaarte:
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.