Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies

Excursieinformatie Seniorencruise 30 maart – 2 april 2022

Hoorn 31 maart 2022
Na aankomst van het schip bij het Oostereiland in Hoorn start de Hoorn Citytour. Met een elektrisch busje maakt u een stadsrondrit door de historische haven en de binnenstad van Hoorn. Uw chauffeur vertelt u tijdens deze tour over de geschiedenis van Hoorn. Vanwege het rijke VOC verleden was Hoorn in de Gouden Eeuw dé bruisende hoofdstad van West-Friesland. Er was een levendige handel in allerlei producten en Hoorn beschikte over meerdere havens waar aan de lopende band schepen geproduceerd werden. Voor alle producten die in Hoorn verhandeld werden, moesten ook grote pakhuizen gebouwd worden en die vind je nog steeds terug in vooral de oude haven van Hoorn. Tijdens de tour rijdt u langs de Hoofdtoren en de verschillende oude pakhuizen die Hoorn rijk is. Na de haven wordt de tour vervolgd in de oude binnenstad van Hoorn, waar u de bezienswaardigheden als het standbeeld van JP Coen, de boterhallen, het oude stadhuis en de nieuwe Parkschouwburg niet mag missen. Ook heeft u tijdens de stadstour een geweldig uitzicht over het Hoorns Hop vanaf de Westerdijk. Kortom een bijzondere impressie van historisch Hoorn.
Duur: ca. 60 – 75 minuten

Kampen 1 april 2022
In de Hanzestad Kampen maken we onder leiding van een gids een stadswandeling. Vanaf de aanlegplaats van het schip aan de IJsselkade wandelt u door deze oude stadskern. Het Hanzeverleden van deze cultuurhistorische stad Kampen is overal in de stad nog terug te vinden. Meer dan 500 monumentale panden, bijzondere gevels en 3 stadspoorten zijn de historische overblijfselen uit de gouden tijd van de stad. Tijdens de wandeling wandelt u langs bijzondere en culturele bezienswaardigheden zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotisch huis en de nog aanwezige stadpoorten. In de kleine steegjes waant u zich in de middeleeuwen. Laat u verrassen door de gids en bezoek hofjes die u anders voorbij zou zijn gelopen. Een interessante en leuke manier op deze mooie stad te ontdekken.
Duur: 75 - 90 minuten

Prijs excursiepakket: € 12,50 p.p.

Belangrijk:
• Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen
• Voor de excursies is een minimum aantal deelnemers van toepassing van 20 personen, en kan er een maximum aantal deelnemers per excursie zijn
• Excursies worden begeleid door Nederlandse gidsen
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behoudt de rederij het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
• Tenzij anders vermeld, winkelen maakt geen deel uit van het excursieprogramma.