Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt en betaalt de onderstaande excursies aan boord.

Excursie grachtenrondvaart Amsterdam
Een rondvaart door de grachten is absoluut één van de meest originele manieren om Amsterdam te verkennen. Lekker varen door de stad en ondertussen kunt u de 2500 woonboten in de grachten en de smalle straatjes en steegjes bewonderen. De prachtige, hoge patriciërshuizen van rijke kooplieden en de grote pakhuizen langs de kades brengen u even terug naar de Gouden Eeuw. De grachtenhuizen hebben steeds verschillende gevels, zoals de bekende klok-, tuit- of halsgevel. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs.
De rondvaartboot voert u langs de grote bekende plaatsen zoals het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum en de Heineken Experience. Ook vaart u langs de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: grachtenrondvaart met audioguide.

Excursie Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum met haar binnen- en buitenmuseum vertelt u een verhaal over eeuwen Zuiderzeegeschiedenis. U maakt kennis met de bewoners van de Zuiderzee, de klederdracht, de eeuwenoude ambachten, het ruige bestaan van de vissers. Dit verleden ontdekt u in het museum, waar de historie van het gebied tot leven komt.
In het buitenmuseum komt vooral de periode 1880 – 1932 tot leven. Dit museumdorp is opgezet als een oud Zuiderzeestadje. Met meer dan 130 woningen, winkels en werkplaatsjes, buurtjes en straatjes, van het Noord-Hollandse Akersloot tot het Groninger Zoutkamp. Uiteraard kunt u in veel huizen een kijkje nemen, zoals de Friese Boerderij in Baard. U maakt kennis met oude ambachten zoals kuipen, touw slaan, manden maken e.d. De geschiedenis herleeft!
Excursieprijs: € 18,- p.p.
Inclusief: vervoer met de boot naar museum, entree en rondleiding o.l.v. deskundige gids.

Excursie stadswandeling Kampen
In Kampen heerste in de Middeleeuwen al volop bedrijvigheid en de economie bloeide als nooit tevoren. De welvaart uitte zich in imposante bouwwerken, sierlijke koopmanshuizen en indrukwekkende handelskantoren. Veel straatnamen en gevels van oude huizen herinneren u nu nog aan dit rijke verleden. Tijdens een stadswandeling vertelt een deskundige gids u alles wat u maar weten wilt over de meest interessante bezienswaardigheden in deze stad.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. deskundige gids.

Excursie Deventer
Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het oudste stenen woonhuis in Deventer staat (in de Sandrasteeg). Deventer is een prominente Hanzestad. Tijdens de Middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa om deel te nemen aan de jaarmarkten. In deze periode is de huidige binnenstad ontstaan. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanze, zoals het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. Het oude stratenpatroon in de historische binnenstad is nagenoeg nog geheel intact. De beste manier om de stad te leren kennen is via een bezoek aan De Waag. In dit monumentale gebouw aan de Brink is het Historisch Museum gevestigd alwaar u zich kunt verdiepen in de rijke geschiedenis van Deventer. De Lebuïnuskerk en het prachtige, historische stadhuiscomplex zijn uw bezoek ook meer dan waard. Ontdek de binnenstad van Deventer al rijdend op een nostalgische paardentram; een unieke ervaring.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadstour Deventer per paardentram o.l.v. deskundige gids.