Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u een keuze maken uit drie excursiepakketten, het basis excursiepakket voor slechts € 114,- p.p., het uitgebreide excursiepakket voor € 235,80 p.p. of het complete excursiepakket voor € 301,75 p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Excursie grachtenrondvaart Amsterdam
De stad Amsterdam, hoofdstad van Nederland, wordt vaak het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. De geschiedenis van Amsterdam gaat tot wel 700 jaar terug. De stad is gebouwd binnen talloze kanalen en meer dan 1000 bruggen. Ervaar Amsterdam tijdens een grachtenrondvaart by night. U ontdekt de typische architectuur van de Amsterdamse grachtenhuizen, daterend uit de 17e en 18e eeuw. Elk pand verschilt in karakter door het gebruik van verschillende kleuren, vormen en stenen. Kenmerkend zijn ook de bekende klok-, tuit- of halsgevels. Deze kenmerken waren het enige middel tot identificatie van de huizen totdat Napoleon het huisnummer-systeem introduceerde. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: grachtenrondvaart Amsterdam

Excursie Kinderdijk
Een groot deel van Nederland ligt tot ongeveer zeven meter onder zeeniveau. Vernuftig watermanagement, bestaande uit onder andere dijken, duinen, stuwen, sluizen, molens en gemalen, zorgt ervoor dat wij Nederlanders hier niets van merken. Zelfs bij springvloed blijven onze voeten droog! Tussen Rotterdam en Dordrecht ligt het kleine dorpje Kinderdijk. Het meest belangwekkende aspect van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk is ongetwijfeld de unieke verzameling van 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw die wereldwijd als Nederlands icoon worden beschouwd. Tijdens het bezoek aan één van de molens leert u meer over het nut van de molens in vroeger tijden en de moderne pompen die deze taak tegenwoordig hebben overgenomen. Vervolgens neemt een ouderwets bootje u mee over de Overwaard, waar u geniet van een prachtig uitzicht op de windmolens en omgeving. Een interessante excursie!
Excursieprijs: € 27,- p.p.
Inclusief: bezoek Kinderdijk incl. bezoek windmolen en boottocht

Excursie stadswandeling Dordrecht en kaasproeverij
Dordrecht is een klein eiland, omringt door samenvloeiingen van onder andere de rivieren Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Dordrecht was vroeger de eerste handelshaven van Nederland, waar vanaf de 14e eeuw veel commerciële-, militaire- en privéscheepsbouw heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag zijn deze prestigieuze tijden nog steeds zichtbaar in de stad.
Tijdens een wandeling door de historische binnenstad, vertelt een deskundige gids u graag meer over de Dordtsche geschiedenis. Hoogtepunten zijn de havens en ouderwetse grachten, typische houten bruggetjes en Hollandse huisjes. Maar ook vele monumenten en prachtige kerken bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. Tot slot brengt u een bezoek aan een kaaswinkel waar u het hele proces van de kaasproductie van dichtbij zult meemaken. Uiteraard zal een kleine kaasproeverij hierbij niet ontbreken!
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, bezoek kaaswinkel en kaasproeverij

Excursie stadstour en wandeling Brussel
De hoofdstad van België is vanwege haar rol als bestuurlijk centrum van de Europese Unie feitelijk ook de hoofdstad van Europa. Veel belangrijke beslissingen op Europees niveau worden in Brussel genomen. Deze metropool is dan ook een belangrijke diplomatenstad. Al rijdend door de straten van Brussel ziet u de prachtige St. Michaels kerk, het Chinese Paviljoen, de Japanse toren en het wereldberoemde Atomium met haar negen bollen, die de negen provincies van België symboliseren. Via het Europees Parlement en het gerechtshof rijdt de touringcar verder naar het indrukwekkende Koningsplein en het Koninklijk Paleis. Tot slot ontdekt u het stadscentrum van Brussel, waar u te voet de Grote Markt bezoekt. Bewonder het stadhuis en de verschillende gildehuizen, terwijl uw deskundige gids u informeert over de geschiedenis van deze prachtige bezienswaardigheden. Geniet nog van een heerlijk Belgisch biertje, alvorens de touringcar u terug brengt naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadstour en stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie stadswandeling Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Belgisch bier en chocolade
België heeft een opmerkelijke reeks aan culinaire specialiteiten waar het land bekent om staat. Deze excursie staat in het teken van twee van deze specialiteiten: Belgische chocolade en het beroemde Belgische bier. De fijnste bieren worden nog steeds in traditionele kloosters en volgens eeuwenoude recepten gebrouwen. Onder het genot van een heerlijke bier- en chocoladeproeverij, vertelt uw gids u meer over de geschiedenis en tradities. Een echte culinaire verwennerij!
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, bier- en chocoladeproeverij, o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie stadswandeling Gent met culinaire grachtenrondvaart
Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt zich hier af in een prachtig decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten! Uw gids neemt u mee op ontdekkingstocht. De beroemde drie torens, de Sint-Niklaaskerk, het door Unesco erkende Belfort en de Sint-Baafskathedraal zijn hoogtepunten tijdens uw wandeling. Vanwege de culinaire reputatie van Gent, blijft het niet alleen bezoeken. Tijdens een mooie boottocht door de grachten van Gent proeft u diverse culinaire lekkernijen.
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, boottocht met culinaire proeverij

Excursie stadswandeling Brugge
Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De stad is vooral bekend omdat de gehele historische binnenstad sinds het begin van dit millennium op de Wereld erfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Omdat Brugge grotendeels gespaard is gebleven tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zijn veel historische gebouwen, pleinen, straatjes en monumenten nog in tact. Wie door de straten van Brugge wandelt, waant zich in vroegere tijden! U reist per touringcar naar Brugge, waar u onder leiding van een deskundige gids de historische binnenstad te voet verkent.
Excursieprijs: €35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie havenrondvaart Rotterdam
Welkom in één van ’s werelds grootste havens: de haven van Rotterdam. Tijdens een rondvaart varen we langs de scheepswerf en ziet u de overdracht van duizenden containers. Kom meer te weten over de dagelijkse gang van zaken in de Rotterdamse havens. En wat dacht u van de skyline van Rotterdam? Heerlijk rustig varen en genieten van de prachtige uitzichten. De rondvaart eindigt bij de SS Rotterdam. Het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is 228 meter lang, 28 meter breed en 61 meter hoog. Het stoomschip, rijk aan historie en vermaard om zijn cultuurhistorische waarde, is een van de bekende trekpleisters van Rotterdam. Een excursie die u niet graag wilt missen!
Excursieprijs: € 18,- p.p.
Inclusief: havenrondvaart

Excursie Delft
Delft, de stad van Delfts Blauw, Johannes Vermeer en het Huis van Oranje. Tijdens een stadswandeling ontdekt u de hoogtepunten van Delft. De Nieuwe Kerk op de Markt heeft een sterk historische band met de koninklijke familie, hier bevindt zich de koninklijke grafkelder, waar de Oranjes hun laatste rustplaats vinden. Daarnaast komt u meer te weten over de beroemde kunstenaar Johannes Vermeer. Vermeer is in 1632 in Delft geboren en heeft hier heel zijn leven gewoond en gewerkt. Zijn werk ligt door heel de stad verspreidt. Tot slot brengt u een bezoek aan een Delfts Blauw fabriek, waar u een interessante demonstratie krijgt over hoe dit product gemaakt wordt. Delfts Blauw is al meer dan 400 jaar een belangrijk export product voor Nederland.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, bezoek aan Delfts Blauw fabriek

Excursie stadstour en wandeling Amsterdam
Amsterdam staat bekent om haar prachtige smalle grachten en inmiddels scheefstaande 17e eeuwse huizen. Met meer dan 50 musea is Amsterdam bovendien een paradijs voor kunstliefhebbers. De meeste van deze musea zijn zelfs wereldwijd bekend. Met haar grote aanbod aan entertainment en rijk cultureel leven wordt Amsterdam gezien als één van de mooiste hoofdsteden van Europa! Geniet van het levendige Amsterdam tijdens een stadstour en wandeling, terwijl uw deskundige gids u meer vertelt over de hoogtepunten van de stad.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadstour en wandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Keukenhof
De Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! Ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur. De bloemenshows bieden elke dag weer een unieke belevenis. Vijfhonderd kwekers stellen hun mooiste bloemen ter beschikking en toonaangevende arrangeurs maken er unieke shows van. De Keukenhof is een park om van te genieten. U kunt er echter ook inspiratie opdoen voor uw eigen tuin. De zeven inspiratietuinen sluiten perfect aan bij de laatste trends. Doe nieuwe ideeën op in de eetbare tuin, de gezonde tuin of één van de andere tuinen. De Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor de miljoenen voorjaarsbloeiers, maar leent zich ook uitstekend voor beelden en andere kunstobjecten, zij geven de Keukenhof een extra dimensie. Naast een prachtige eigen collectie, krijgen vijftig kunstenaars elk voorjaar de gelegenheid om één of meer van hun kunstobjecten in het park te laten zien. De combinatie van het bloeiende park en de beeldende kunst is verrassend!
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, bezoek Keukenhof

Basis excursiepakket
Brussel € 35,-
Stadswandeling Antwerpen € 20,-
Brugge € 35,-
Stadstour en wandeling Amsterdam € 30,-
Totaal € 120,-
5% korting € 114,00

Uitgebreid excursiepakket
Kinderdijk € 27,-
Brussel € 35,-
Stadswandeling Antwerpen € 20,-
Stadswandeling Gent en grachtenrondvaart € 40,-
Brugge € 35,-
Delft € 35,-
Stadstour en wandeling Amsterdam € 30,-
Keukenhof € 40,-
Totaal € 262,-
10% korting € 235,75

Compleet excursiepakket
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Kinderdijk € 27,-
Stadswandeling Dordrecht en kaasproeverij € 20,-
Brussel € 35,-
Stadswandeling Antwerpen € 20,-
Belgisch bier en chocolade € 35,-
Stadswandeling Gent en grachtenrondvaart € 40,-
Brugge € 35,-
Havenrondvaart Rotterdam € 18,-
Delft € 35,-
Stadstour en wandeling Amsterdam € 30,-
Keukenhof € 40,-
Totaal € 355,-
15% korting € 301,75