Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise.

Excursie Stift van Melk
Gelegen in de prachtige Wachau Vallei (Unesco Wereld Erfgoed) vinden we de stad Melk, die al meer dan 1000 jaar het spirituele en culturele centrum van Oostenrijk vormt. Melk is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl en benedictijnenklooster; beter bekend als de abdij van Melk. Het benedictijnenklooster is een van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot een van de grootste abdijen in Europa. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden met het klooster, waar waardevolle manuscripten zijn verzameld die uiteindelijk hebben bijgedragen aan de creatie van de adembenemende bibliotheek die u binnen in de abdij zult zien. Na de rondleiding kunt u nog genieten van de prachtige abdij tuinen.
Excursieprijs: €32,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Klassiek concert Wenen
Zoals de Duitse naam nog steeds doet vermoeden, was de "Kursalon" oorspronkelijk bedoeld als een spa resort. Na verloop van tijd is dit prachtige gebouw al snel uitgegroeid tot een levendige plek in het hart van Wenen om datgene waar Wenen zo beroemd om is te promoten; Klassieke muziek. In het gebouw waar ooit Johann Strauss zijn orkest dirigeerde vanuit de positie als eerste violist, kan de Weense klassieke muziek scène worden herleefd en ervaren in de moderne tijd! Geniet van een avond vol Weense charme met de swingende geluiden van walsen, polka's, aria's en duetten, evenals operette en pianoconcert melodieën. Begeleid door hoogstaande opera zangers en betoverende ballet solisten maken dit klassiek concert een ervaring die u niet wilt missen!
Excursieprijs: €50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar.

Excursie stadstour Wenen
Wenen is een van de mooiste steden van centraal Europa. Een bezoek aan deze stad is zeer de moeite waard vanwege zijn prachtige architectuur en bekende figuren zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaaridge kunst van Gustav Klimt. De stad kenmerkt zich door zijn geschiedenis, monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers. Per touringcar reizen we naar de beroemde Weense Ring met de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Urania, Staatsopera, het Parlement, het keizerlijk paleis Hofburg, het Stadhuis, het Burgtheater en de universiteit van Wenen. Vervolgens gaan we te voet de binnenstad verkennen, te beginnen bij het beroemde Albertina Museum. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling van ongeveer een uur langs de oude stadsgracht genaamd de "Graben" waar u het imposante keizerlijk paleis Hofsburg kunt bewonderen. Daarna gaan we richting de Kathedraal van St. Stephens waarbij u onderweg de geheimen achter de rijke cultuur en prachtige architectuur van Wenen zult ontdekken. Na de rondleiding heeft u nog wat vrije tijd om van deze prachtige stad te genieten.
Excursieprijs: €32,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie Schloss Schönbrunn
Paleis Schönbrunn is de zomerresidentie van de familie Habsburg en in het bijzonder van keizerin Elisabeth, die beter bekend is als Sisi. Paleis Schönbrunn word beschouwd als Wereld Erfgoed en is één van de belangrijkste architectonische, culturele en historische monumenten in het land en bestaat uit maar liefst 1.441 kamers! De geschiedenis van het paleis en de uitgestrekte tuinen omvat meer dan 300 jaar en dat laat de veranderende smaak, interesses en aspiraties van de Habsburgse vorsten goed zien. Vandaag de dag is het Paleis grotendeels in zijn oorspronkelijke staat en is daardoor absoluut de moeite waard om te bezoeken! Geniet van een rondleiding door de authentiek ingerichte woon- en feestzalen van het keizerlijke familiepaleis. Na de rondleiding heeft u nog wat tijd om de prachtige tuinen en monumenten van het Paleis zelf te bezoeken.
Excursieprijs: €45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Boedapest
Ontdek de magische stad Boedapest tijdens een rondleiding per bus en te voet. Als hoofdstad van Hongarije wordt Boedapest ook wel het 'Parijs van het Oosten " genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van over de hele wereld. De rondleiding zal u niet alleen de kleurrijke geschiedenis van Boedapest laten zien, maar ook het inzicht geven in waarom de rivier de Donau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de maatschappij door de eeuwen heen. De Donau deelt de stad in twee delen, het ene deel genaamd "Boeda" en het andere deel "Pest ". De rondleiding omvat beide delen van de stad, waar u de beroemde monumenten zoals de Opera, het Heldenplein en de beroemde overdekte markt, gelegen aan de straat Andrássy Út zult ontdekken. Uiteraard komen we ook bij de grootste synagoge in Europa; de Sint-Stefanusbasiliek, waar de beroemde Franz Liszt heeft gespeeld en zullen we het indrukwekkende Europees Parlement zien, dat erg veel lijkt op het Britse parlementsgebouw en bijna 20km aan gangen bevat! Via de beroemde kettingbrug, bezoeken we vervolgens de historische Burcht van Boeda en de Matthiaskerk waar de beroemde Keizerin Sisi en haar echtgenoot werden gekroond als Hongaarse heersers. Ten slotte kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht over de stad vanuit het prachtige Vissersbastion.
Excursieprijs: €29,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie ‘Boedapest by night’
Boedapest bij nacht is gewoon sprookjesachtig! De verlichte stad is een betoverend en onvergetelijk gezicht dat u niet wil missen! Echter, voordat we een uitstapje maken naar de Gelliert berg om van het prachtige uitzicht te genieten, nodigen we u uit in een typisch Hongaars restaurant voor een avond vol culturele en culinaire hoogstandjes. Hier wordt u begroet door zigeuner muzikanten en een heerlijke lokale "schnaps". Geniet van een authentieke folkloristische show met traditionele zigeunermuziek en proef een echte Hongaarse goulash soep samen met lokale rode en witte wijnen.
Excursieprijs: €39,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie Hongaarse Puszta
Hongaren en hun paarden, het is een hele bijzondere relatie! Vanwege het te paard veroveren van de Karpaten bekken meer dan duizend jaar geleden, houden Hongaren nog steeds vast aan hun paardrij talenten en tradities, met name als het gaat om de adembenemende paarden stunts. De Hongaarse Magyar cowboys zullen u al hun kunsten laten zien tijdens een spannende en gedurfde paardenshow. Laat u verrassen door hun uitstekende rijvaardigheden en kijk uit naar de beroemde "Poesta-vijf" stunt, waarbij één man op 5 paarden tegelijk rijdt, staande op hun blote ruggen. Na alle opwinding kunt u tot rust komen tijdens een ontspannen ritje met een paardenkoets die u een rondleiding over de boerderij geeft.
Ten slotte heeft u nog de mogelijkheid om de paardenstallen te bezoeken. Aan het einde van een drukke dag kunt u genieten van enkele heerlijke Hongaarse wijnen en culinaire specialiteiten terwijl u geniet van de prachtige klanken van Hongaarse live muziek.
Excursieprijs: €40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Bratislava
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele stad van het land. De stad omvat een fijne mix van het verleden en het heden. Aan de ene kant zijn er de vele historische gebouwen die het rijke verleden van de stad laten zien en aan de andere kant zorgen de universiteiten en stedelijke jeugdculturen uiteindelijk voor een bruisende binnenstad. De rondleiding begint met een mini-trein waarmee u het bredere centrum van de stad zult verkennen. We zullen alle historische en moderne bezienswaardigheden van de stad zien, zoals de Kathedraal van St. Martin, de stadsmuren, het presidentiële paleis en ook genieten van het spectaculaire uitzicht over de stad vanuit het Slavin Monument. Zodra we aankomen in het historische centrum, beginnen we aan de stadswandeling. Vanaf de St. Michaels Poort slingeren we onze weg door de leuke straatjes, waar we alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige beelden en fonteinen ontdekken en waar we de geschiedenis van de beroemde legendes van Bratislava omarmen. De stad wordt vaak geassocieerd met chocolade en u zult dit zoete genot ook ervaren tijdens de rondleiding! Geniet na de rondleiding van een aangename wandeling door de oude straten of van de sfeer in een van de gezellige cafés.
Excursieprijs: €30,- p.p.
Inclusief: vervoer per mini-treintje, rondleiding deskundige gids.

Excursie Dürnstein en wijnproeverij
Geniet van een wandeling door het middeleeuwse kasteelstadje Dürnstein, gelegen in het prachtige hart van de Wachau Vallei. Deze rondleiding voert u door het charmante centrum van het stadje waar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende vallei en de kasteelruïne. Vanaf hier zal uw gids u meenemen naar een wijnproeverij, waar u kunt genieten van kwaliteitswijnen uit de Wachau. Na de proeverij heeft u de mogelijkheid om terug te keren naar het schip met een mini-trein of u kunt terug lopen op uw eigen tempo.
Excursieprijs: €30,- p.p.
Inclusief: vervoer per mini-treintje, rondleiding deskundige gids.

Basis excursiepakket Prijs
Stadstour Wenen € 32,00
Stadstour Boedapest   € 29,00
Stadstour Bratislava € 30,00
Totaal € 91,00
5% voordeel € 86,45

Uitgebreid excursiepakket Prijs
Stift Melk € 32,00
Stadstour Wenen € 32,00
Schloss Schönbrunn € 45,00
Stadstour Boedapest   € 29,00
Hongaarse Puszta € 40,00
Stadstour Bratislava € 30,00
Totaal € 208,00
10% voordeel € 187,20

Compleet excursiepakket Prijs
Stift Melk € 32,00
Klassiek concert Wenen € 50,00
Stadstour Wenen € 32,00
Schloss Schönbrunn € 45,00
Stadstour Boedapest   € 29,00
Boedapest by night € 39,00
Hongaarse Puszta € 40,00
Stadstour Bratislava € 30,00
Dürnstein en wijnproeverij € 30,00
Totaal € 327,00
15% voordeel € 277,95