Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Excursie voordeelpakket: € 56,- voordeel
Bij reservering boekt u voor € 316,- p.p. een uitgebreid excursiepakket inclusief 7 excursies, zoals onderstaand beschreven. Normaal € 372,- p.p. Dit pakket boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U geniet dan echter niet van de voordeelprijs en betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Ook kunnen wij niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

*Inhoud excursies onder voorbehoud

Excursie Gorges de l’Ardèche
Met de touringcar rijden we hoog boven de rivier de l’ Ardèche, die zich een weg baant door het ruige rotsgebied. U zult genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen, rotsen en het diepe dal waar de rivier stroomt. Natuurlijk krijgt u alle tijd om te genieten van de prachtige panorama’s en worden er vaak fotostops georganiseerd. De ‘route panoramique’ laat u de mooiste plekjes van het indrukwekkende Gorges de l’Ardèche-gebied zien. In het zuiden van de Ardèche bezoeken we het Lavendelmuseum, waar u meer te weten zult komen over de indrukwekkende geschiedenis van lavendel. In Vallon Pont d’Arc ziet u de natuurlijke brug over de rivier, in het kalksteen uitgesleten tot een bijzondere brugvorm. Een prachtige natuurexcursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief vervoer per touringcar, panoramatour Gorges de l'Ardeche, entree Lavendelmuseum, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Camargue
De Camargue is één van de meest romantische en bijzondere natuurgebieden van Zuid-Frankrijk. In dit deel van de Rhônedelta vindt u een prachtig uitgestrekt natuurgebied van vlakten, meertjes, vennetjes en moerassen. De Camargue is bekend om haar rijstproductie en zoutwinning. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. De bewoners van dit natuurgebied zijn vele soorten vogels, stieren, de beroemde wilde witte paarden en de roze flamingo’s. Bij Etang de Vaccarès, een groot meer in het hart van de Camargue, zult u vele flamingo’s zien. Vervolgens rijden we door naar Saintes-Maries-de-la-Mer, vaak de hoofdstad van de Camargue genoemd. Hier mondt de Rhône uit in de Middellandse Zee. In dit plaatsje kunt u even wandelen over de boulevard en genieten van het uitzicht op de blauwe Middellandse Zee. De hoofdstad van de Camargue, waar Van Gogh kleine vissersbootjes aan het strand schilderde, dankt haar naam aan een legende. De drie Maria’s en hun dienstmaagd Sara kwamen hier aan na een barre tocht, vanuit Palestina, over de Middellandse Zee. Vanuit deze plaats begonnen ze ‘zending’ te bedrijven onder de Franse bevolking. Het plaatsje met zijn bijzondere kerkje en de witte huizen met rode daken is een bezoek meer dan waard.
Excursieprijs: € 53,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Avignon
Tijdens een rondrit per treintje door het historische centrum ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad: het Palais des Papes, de grote vesting in het midden van de stad, 50 meter hoge muren met vestingtorens, schietgaten en kantelen. Enkele passen ervan verwijderd ligt het Place de l’Horloge, het Plein van de klokkentoren. Bij het pauselijke complex hoort ook de kathedraal Notre-Dame des Doms. Ook het uitkijkpunt over de stad en de Rhône is de moeite waard. Bijna alle bezienswaardigheden liggen binnen de oude stadsmuren. Daarna is er voldoende vrije tijd om een souvenir te kopen, even rond te kijken, te genieten op een terrasje op het bekende Place de l’Horloge of wat u maar wilt. De liefhebbers maken een wandelingetje door de oude straten waar u livrées, Kardinaalspaleizen en herenhuizen met mooie gevels en binnenplaatsen aantreft. Na deze excursie gaat u lopend weer terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 32,- p.p.
Inclusief: rondrit per treintje met uitleg in het Nederlands via een audiosysteem.
Zwaarte excursie: 1 (deze excursie wordt uitgevoerd per treintje)

Excursie Pont du Gard
De liefhebbers maken een uitstapje naar de Pont du Gard, het bouwwerk dat de Romeinen hier hebben nagelaten. De wereldberoemde Pont du Gard, iets ten westen van Avignon, is een bezoek meer dan waard. Oorspronkelijk een aquaduct, een waterleiding, die uitgroeide tot een technisch kunstwerk van harmonie en schoonheid. De door het licht van de namiddagzon zacht goudgeel getinte arcaden worden weerspiegeld in het water van de rivier de Gard. Via het aquaduct met 3 verdiepingen brachten de Romeinen 20.000 m³ water per dag over een afstand van 50 kilometer uit de sneeuwrijke bergen naar Nîmes. De op elkaar gestapelde vierkante zandsteenblokken van de waterbrug wegen zo’n 6 ton per stuk. Het mooiste panorama op de Pont du Gard hebt u vanaf de oever van de rivier, waar ook de Fransen graag picknicken en vanaf het uitkijkpunt boven de weg. Als u geen last hebt van hoogtevrees, kunt u over de bovenste etage van het aquaduct lopen, bijna 50 meter boven de waterspiegel.
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Lyon
Op het punt waar de Rhône en Saône samenkomen, ligt de oude stad Lyon, ook wel het kleine Parijs genoemd. In het oude stadsgedeelte vindt u veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De hoge huizen stralen nog iets uit van de rijkdom van vroeger. De stad Lyon was bekend vanwege de zijde-industrie. In de wijk Croix-Rousse vindt u veel marktjes, terrasjes en oude wevershuisjes van de zijdewerkers. Op een eilandje tussen de Rhône en Saône ligt de wijk Presqu’île waar het winkelhart te vinden is. In het oude stadsgedeelte ‘Vieux Lyon’ maken we een wandeling door de traboules en de oude straten. Een veelzijdige stad die u tijdens een mooie excursie ontdekt!
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Hospices de Beaune
Het stadje Beaune met zijn Middeleeuwse stadspaleizen, pleintjes en stille binnenplaatsjes binnen de oude stadsmuren is goed bewaard gebleven. Hospice de Beaune of het Hôtel Dieu is het mooiste gasthuis ter wereld, gesticht in de 15e eeuw en nu ingericht als museum. Het hospitaal is bekend om zijn traditionele, Bourgondische bouwstijl en gelegen midden in de vermaarde wijnstreek, de Bourgogne. Het prachtig gekleurde gebouw, de binnenplaats, de grote zaal der armen, de keuken en de apotheek zijn volledig gerestaureerd en zeer de moeite waard. We sluiten de excursie af met een kleine stadswandeling door Beaune. De lokale gids vertelt u graag meer over dit gezellige stadje.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Hospice de Beaune, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnmuseum
De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondie, maar wordt vaak als zelfstandig gezien vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden. We maken een mooie route door deze streek langs pittoreske, oude dorpjes die verspreid liggen in het landschap. Ondertussen zullen we een enkele keer stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht en om foto's te maken. Tijdens de excursietour vertelt een deskundige gids u alles wat u maar weten wilt over deze bekende wijnstreek. Ook bezoeken we het wijnmuseum le Hameau du Vin. Een prachtig museum waar we ruim de tijd voor nemen. Natuurlijk kunt u hier ook wijn proeven en kopen!
Excursieprijs: € 69,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, panoramatour Beaujolais, entree wijnmuseum met kleine wijnproeverij, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Indien u bij boeking het excursiepakket afsluit, betaalt u geen € 372,- p.p. maar slechts € 316,- p.p. U geniet een voordeel van € 56,- p.p.

ZWAARTE EXCURSIES
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.

2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.

3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.

5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.