Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten:
Excursiepakket A voor € 177,00 p.p.
Excursiepakket B voor € 269,00 p.p.
Excursiepakket C voor € 325,00 p.p.

Pakket A € 177,00:
Boottocht Parijs, Invasiestranden van Normandië, Krijtrotskusten Etretat, stadwandeling Rouen

Pakket B € 269,00:
Boottocht Parijs, Invasiestranden van Normandië, Krijtrotskusten Etretat, Lyons-La-Fôret, Abdijtour Rouen, Maison de Claude Monet

Pakket C € 325,00:
Stadstour Parijs, Boottocht Parijs, Invasiestranden van Normandië, Krijtrotskusten Etretat, Lyons-La-Fôret, Abdijtour Rouen, Maison de Claude Monet, stadswandeling Rouen

Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.
* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Excursie stadstour Parijs
Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtspunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten!
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en excursietour Parijs o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 1

Boottocht Parijs
Geniet in de middag van een stadstour per boot. U stapt op de boot aan de voet van de Eiffeltoren.
Tijdens deze een uur durende boottocht over de Seine passeert u het mooiste deel van Parijs. Vanaf het water ziet u onder andere de Notre-Dame, het Louvre en de Dôme des Invalides.
Excursieprijs: € 19,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en boottocht over de Seine.
Zwaarte excursie: 1

Lyons-La-Fôret
Vanuit Les Andelys bezoekt u Lyons-La-Fôret, een van de mooiste dorpjes in Frankrijk. U maakt een korte wandeling onder begeleiding van een deskundige gids door dit schilderachtige dorpje en langs de ruine van Château Gaillard.
De legende gaat dat Richard Leeuwenhart dit enorme fort over de rivier bouwde in slechts één jaar. In Les Andelys bezoekt u de kerk Saint Sauveur.
Excursieprijs: € 16,-
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en stadswandeling o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Museum Normandië en D-Day invasiestranden
Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 150 kilometer. Bij aankomst in Arromanches heeft u eerst even vrije tijd om ergens een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier ziet u een interessante film over de landing in Normandië, deze film wordt in het Nederlands getoond. Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Uw gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft.
Excursieprijs: € 123,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree museum, lunch, o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Krijtrotskusten van Étretat
De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Deze excursie mag u niet missen! U zult zich verbazen over de prachtige natuur en vergezichten. U zult hier de mooiste foto’s kunnen nemen!
Excursieprijs: € 49,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadswandeling Rouen
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bischoppelijk paleis een magnifiek gezicht. De Rue Damiette, ook met fraaie Normandische vakwerkhuizen, loopt tussen twee van Rouens bijzondere kerken: St. Maclou en St. Ouen. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. De Rue du Gros Horloge is de kortste verbinding tussen de kathedraal en de oude marktplaats. Waar ooit een poort toegang tot het oude Rouen gaf, werd tussen 1527 en 1529 het zogenaamde Gros Horloge neergezet, zeker de moeite van het bekijken waard. Uw gids vertelt u er graag meer over.
Excursieprijs: € 17,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Abdijtour Rouen
Vanuit Rouen kunt u een bezoek brengen aan twee prachtige abdijen, Saint Wandrille en Jumièges.
De abdij van Saint Wandrille heeft een lange geschiedenis, met drie grote periodes van verwoesting: de invasie van Noormannen, vervolgens die van hugenoten en ten slotte tijdens de Franse Revolutie.
Daarnaast bezoekt u de abdij van Jumièges, een van de meest indrukwekkende romaanse gebouwen. Jumièges is een van de oudste en belangrijkste kloosters in Frankrijk en heeft een dramatische geschiedenis meegemaakt. Het werd ingehuldigd in 1067 in aanwezigheid van Willem de Veroveraar en was tot de religieuze oorlogen een van de grootste kloosters in Frankrijk. De laatste monniken verlieten Jumièges tijdens de Franse Revolutie. Het park en zijn eeuwenoude bomen omringen de abdij van Jumièges, die werd beschreven door Victor Hugo als de mooiste ruïne in Frankrijk.
Excursieprijs: € 52,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Maison de Claude Monet
De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.

2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.

3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.

5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.