Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Excursievoordeelpakket Elbe
Nu € 20,- voordeel. Normaal € 198,- p.p. Bij reservering boekt u voor slechts € 178,- per persoon een uitgebreid excursiepakket. Inclusief 6 excursies zoals beschreven in het vaarschema, vervoer per luxe touringcar, begeleiding door deskundige gidsen en entreegelden. Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U geniet dan echter niet de voordeelprijs en betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Ook kunnen wij niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Excursie Stadstour Potsdam en Park Sanssouci
We bezoeken Potsdam, de vroegere residentie van de Pruisische heersers. Een plaats waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. Uw gids vertelt u er graag meer over. Vervolgens bezoeken we Schloss Sanssouci, de zomerresidentie van Frederik de Grote. Hij noemde het paleis ‘Sanssouci’ wat ‘zonder zorgen’ betekent. Dit geweldige paleiscomplex is gelegen tussen idyllische wijngaarden en omgeven door talrijke tuinen, paviljoenen en waterfonteinen. Tijdens de rondleiding neemt de lokale gids u mee terug naar de 18e eeuw, waar u een kijkje neemt in de wereld van de Pruisische koning Friedrich II.
Excursieprijs: € 38,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar en stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Excursie stadstour Leipzig
Leipzig: heldenstad met een muzikale inslag. Hoe muzikaal de inwoners van Leipzig zijn, blijkt alleen al uit het feit dat de vreedzame revolutie in 1989 vanuit deze stad werd gedirigeerd. Na de val van de DDR heeft Leipzig de titel 'heldenstad' gekregen, wat echter net zo goed zou kunnen slaan op de grote musici, dirigenten en componisten die waarschijnlijk nergens zo aanwezig en populair zijn als hier. Rondom de Markt, in de idyllische steegjes in de historische binnenstad, bevinden zich tal van antiek- en boekwinkels, chique boetieks en leuke kleine winkeltjes waar voor iedereen wel iets te vinden is.
Excursieprijs: € 38,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar en stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Excursie stadswandeling Wittenberg
Tijdens een stadswandeling door het autovrije centrum vertelt uw gids u graag over de verschillende bezienswaardigheden. Wittenberg de stad van Maarten Luther. We vinden hier een belangrijk deel van zijn leven terug. Samen met z'n vrouw Katharina von Bora (Käthe) heeft Luther 21 jaar in Wittenberg gewoond. U brengt tijdens deze excursie ook een bezoek aan het huis van Marin Luther.. Het Lutherhuis is een voormalig Augustijner klooster wat later het woonhuis van Luther werd. Tegenwoordig is het ingericht als historisch reformatorisch museum met een originele Lutherkamer. Aan de poorten van de Schlosskirche spijkerde Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen, gericht tegen de aflaathandel van de katholieke kerk. De Reformatie was geboren.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Excursie stadswandeling historisch Maagdenburg
De deelstaathoofdstad Magdeburg, één van de oudste steden in het voormalige Oost-Duitsland, heeft het in de loop van zijn geschiedenis niet altijd gemakkelijk gehad. Als keizerlijke residentie, Hanzestad en vestingstad is Magdeburg keer op keer geteisterd door oorlogen en verwoestingen. Maar de stad is altijd blijven geloven in zijn toekomst, heeft zichzelf steeds opnieuw uitgevonden en de herinnering aan de twee Otto's, die zo'n grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Magdeburg, altijd bewaard. Onder leiding van een deskundige gids maakt u een boeiende stadswandeling en bezoek u ook het kathedraal en onze Lieve Vrouwe klooster.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Excursie stadswandeling historisch Brandenburg
We maken onder leiding van een deskundige gids een wandeling door deze historische stad. Brandenburg is de parel van het noorden, gelegen te midden van een waterrijk gebied. Van ver ziet u al het indrukwekkende silhouet van de drie kerktorens van de stad: de St. Katharinenkirche, de St. Gotthardtkirche en de Dom St. Peter en Paul. In totaal vormen zeven kerken, vier stadtorens, een oud klooster en een historisch marktplein het architectonisch erfgoed van de duizend jaar oude stad Brandenburg an der Havel. Het stadsbeeld wordt gevormd door de vele vertakkingen van de rivier de Havel, de drie meren aan de grenzen van de stad en de vele bruggen. Het is er prachtig om onder leiding van een deskundige gids een wandeling te maken door het historische centrum en kennis te maken met het verleden en het heden van de stad.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Excursie stadstour Berlijn
Tijdens de stadstour Berlijn ontdekt u de roemruchte geschiedenis van de hoofdstad van Duitsland. Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. De stad heeft een eeuwenlange historie, maar het is juist de recente geschiedenis die zo haar stempel drukt op deze stad. Veel bouwwerken zijn herbouwd, hersteld of juist in zijn geheel gesloopt om plaats te maken voor prachtige nieuwe bouwwerken, pleinen en straten. Van één gebouw in Berlijn is de ruïne als monument bewaard gebleven, namelijk de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche in het stadsdeel Charlottenburg. Aan deze kerk zijn een nieuwe klokkentoren en kerkzaal toegevoegd, waardoor er een bijzondere mix van oud en nieuw is ontstaan. Ook staat Berlijn bekend om de Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur verdeelde de stad in een Oostelijk en Westelijk deel en was tevens het belangrijkste symbool van de Koude Oorlog. Ook brengt u een bezoek aan het bekende Brandenburger Tor, Alexanderplatz en Potsdamer Platz.
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar en stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.

Overzicht excursiepakket
Potsdam € 38,-
Leipzig € 38,-
Wittenberg € 25,-
Maagdenburg € 25,-
Brandenburg € 25,-
Berlijn € 47,-
Totaal € 198,-

Indien u bij boeking het excursiepakket afsluit, betaalt u geen € 198,- p.p. maar slechts € 178,- p.p. U geniet een voordeel van maar liefst € 10,- p.p.!