Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Excursiepakket:
Bij reservering boekt u voor slechts € 148,- een uitgebreid excursiepakket. Inclusief 4 excursies, zoals onderstaand beschreven. Dit pakket betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. Ook de overige in het vaarschema genoemde excursies boekt en betaalt u aan boord.

Excursie Porto
Vandaag ontdekt u het oude centrum van Porto met haar karakteristieke Portugese huisjes, historische steegjes en sfeervolle pleinen. In het authentieke centrum van Porto zijn diverse monumentale gebouwen, kerken en musea, gelegen aan brede, hellende keienstraten. Aan de oever van de rivier ligt de levendige, historische wijk Ribeira met voornamelijk smalle straatjes en kleurrijke, maar soms vervallen bebouwing. Hier zijn de meeste winkels, bars en restaurants. In de moderne wijk Boavista zijn voornamelijk kantoren en winkelcentra gevestigd aan brede, drukke straten. Verder zijn er diverse stranden. Door een aantal bruggen wordt de stad verbonden met de stad Vila Nova de Gaia, gelegen aan de andere zijde van de rivier de Douro. Vila Nova de Gaia is bekend om de vele portkelders.

Excursie Lamego
Lamego, een klein en pittoresk stadje, rijk aan historie, warm en heel charmant. Het kasteel uit de 12e eeuw met zijn grijze, gekanteelde muren en torens is een bezoekje meer dan waard. Het kasteel is minder goed toegankelijk wanneer u slecht ter been bent. Dan adviseren wij u om te genieten van wat vrije tijd in het centrum van het stadje. Proeft u bijvoorbeeld de beroemde ham en schuimwijn van deze oude bisschopsstad. In Lamego vindt men één van de belangrijkste pelgrimsplaatsen van Portugal: het Nossa Senhora dos Remédios. De tussen 1750 en 1761 gebouwde bedevaartkerk met prachtige barokfaçade met twee torens (en inrichting in barokstijl) is tot op grote afstand zichtbaar door haar ligging op de Monte Estevão boven de stad. De kerk heeft een beroemd trappencomplex met maar liefst 686 treden, verdeeld over 9 terrassen, welke met barokbeelden en enkele fonteinen is verfraaid. De trap komt uit op de Pátio dos Reis, een terrasplein versierd met granieten van heiligen, profeten en koningen.

Excursie Mateus paleis en tuinen
We vertrekken per bus naar Vila Real. Aldaar aangekomen geniet u van wat vrije tijd. U kunt op eigen gelegenheid de kathedraal of het huis van Diogo Cão bezoeken. Natuurlijk kunt u ook lekker winkelen of heerlijk ontspannen op een terrasje. Vervolgens vertrekken we naar het Mateus paleis. Onder begeleiding van een deskundige lokale gids ontdekt u o.a. de bibliotheek, de grote salon, de kapel, de wijnmakerij en de tuinen. Aan het einde van de rondleiding keert u weer terug naar uw hotelschip in Régua, waar u een heerlijke lunch geserveerd wordt.

Excursie Castelo Rodrigo
Castelo Rodrigo, werd genoemd naar Roderik, de laatste Visigotische koning. Dit middeleeuwse, op een heuvel gelegen vestingstadje is sinds de 19e eeuw door zijn bewoners verlaten. Bezienswaardig zijn de ruïne van een vermoedelijk 15e eeuwse burcht met de resten van een toren, van een paleis en van een cisterne, een kleine gotische kerk en een pelourinho. Struint u eens door de smalle, middeleeuwse steegjes en straatjes. U proeft nog steeds de sfeer van de Joodse gemeenschap die hier tijdens de Inquisitie was neergestreken. Aan het eind van het bezoek zult u begrijpen waarom Castelo Rodrigo als één van de twaalf historische parochies van Portugal is geclassificeerd.