Bij te boeken excursiepakket:

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise.

Excursiepakketten:

Excursie voordeelpakket: € 50,- voordeel
Bij reservering boekt u voor slechts € 278,- p.p. een uitgebreid excursiepakket. Inclusief alle excursies zoals beschreven in het programma. Normaal € 328,- p.p. Nu € 50,- voordeliger! Dit pakket boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Excursie stadstour Linz
Linz, gelegen aan de rivier de Donau, is de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk. De stad werd gesticht door de Romeinen, die het Lentia noemden. Onder de Habsburgse keizer Frederik III was het korte tijd de belangrijkste stad van het imperium, waar veel handel werd gedreven. De wiskundige Johannes Kepler werkte tussen 1612 en 1626 in Linz. Hij ontdekte er begin 1618 zijn derde wet van planeetbewegingen. De universiteit van Linz is naar Kepler genoemd. De stad Linz lijkt een sleutelpositie in te nemen voor en na de Tweede Wereldoorlog. Hitler bezocht er het Fadingergymnasium. Vele jaren later proclameerde hij vanaf het balkon van het stadhuis van Linz het Grootduitse Rijk, in de periode van de zogenaamde Anschluss van Oostenrijk bij Duitsland. Niet alleen Hitler, maar ook Adolf Eichmann, de architect van de Jodenvervolging, groeide op in Linz. Simon Wiesenthal, die later Eichmann zou opsporen, had er na de oorlog zijn eerste kantoor. Hitler had uitgebreide architectonische plannen met Linz maar alleen de Nibelungenbrug over de Donau is hiervan gerealiseerd. De rijkelijk versierde Drie-eenheids-zuil, gelegen op het centrale plein, vormt het hart van de stad. Tijdens een stadstour per treintje en een stadswandeling in het oude centrum komt u alles te weten over de geschiedenis van deze stad.
Prijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondrit per treintje, stadswandeling door het oude centrum en uitleg over de bezienswaardigheden onder leiding van een deskundige lokale gids.

Excursie Stift van Melk
In de ochtend bezoekt u het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen boven de stad domineert deze abdij het landschap. Onder leiding van een deskundige lokale gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. Het Stift Melk bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e-eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Stift Melk, rondleiding onder leiding van een deskundige lokale gids.

Excursie stadstour romantisch Wenen & bezoek Schloss Schönbrunn
’s Morgens maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek, alsmede de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige lokale gids komt u alles te weten over de rijke historie. De gids vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. De lunch wordt u na de stadstour in een restaurant in Wenen geserveerd. ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Het is een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde, tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie.
Excursieprijs: € 54,- + € 54,- = € 108,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, lunch, entree Schloss Schönbrunn, deskundige lokale gids.

De morgenexcursie stadstour romantisch Wenen en de middagexcursie Schloss Schönbrunn zijn gecombineerd. Het is niet mogelijk om één van beide excursies los te boeken. U boekt de excursies voor de hele dag.

Excursie stadstour prachtig Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een lokale gids maakt u een rondrit per bus door beide stadsdelen.
U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Liefhebbers bezoeken de Matthiaskirche (entree ca. € 2,- p.p.: niet inclusief) en / of het Vissersbastion (entree ca. € 2,- p.p.: niet inclusief).
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit onder leiding van een deskundige lokale gids.

Excursie Hongaarse Puszta
Hongarije laat zich vandaag tijdens een excursie naar de Puszta, het ‘ruige’, ‘woeste’ platteland, van een heel andere kant beleven. Zodra u de pracht en praal van Boedapest achter u laat, komt u in een andere wereld terecht. Ook dat is Hongarije. Per touringcar reist u naar de Lazar Farm, waar u kennis maakt met het platteland. Op de Puszta maakt u kennis met de paardentraditie die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over de Puszta. U begint deze boeiende excursie met een traditionele Puszta lunch. De maaltijd bestaat uit Hongaarse specialiteiten zoals Hongaarse goulash en geflambeerde pannenkoekjes.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, begeleiding van een deskundige lokale gids, dressuurshow, koetsrit, Pusztamaaltijd.

Excursie stadstour monumentaal Bratislava
Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel boven de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige lokale gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad!
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, stadsrondrit en stadswandeling onder leiding van een deskundige lokale gids.

Overzicht excursiepakket
Stadstour Linz € 30,- p.p.
Stift van Melk € 45,- p.p.
Romantisch Wenen en Schloss Schönbrunn €108,- p.p.
Stadstour Boedapest € 40,- p.p.
Hongaarse Puszta € 65,- p.p.
Stadstour Bratislava € 40,- p.p.
Totaal: €328,- p.p. 

Indien u bij boeking het excursiepakket afsluit, betaalt u geen € 328,- maar slechts € 278,- p.p. U geniet een voordeel van maar liefst € 50,- p.p.!

Avondprogramma: Mozart- & Straussconcert, Wenen
Wij bieden u de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit circa dertien musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma. Het Mozart & Strauss ensemble geeft haar uitvoeringen in de Weense Kursalon. De Kursalon, gebouwd in Italiaanse Renaissance stijl, is in 1865-1867 gebouwd naar de plannen van Johann Garben. Bals en concerten van Johann Strauss en zijn broer Eduard vulden het gebouw destijds met melodieuze klanken en joie de vivre. Een goede gelegenheid om te genieten van een mooi concert in een prachtig historisch gebouw in Wenen, de stad van muziek!
Prijs: € 84,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en A-klasse concertkaart.
Reservering: Het Mozart- & Straussconcert is niet inbegrepen in de reissom of het excursiepakket. U reserveert en betaalt het concert bij boeking.