Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Excursie boottocht Straatsburg
Tijdens een stadstour ontdekt u in Straatsburg de levensstijl van de Elzas met haar typische Duitse en Franse invloeden. Per touringcar reist u van het schip naar het centrum, waar het pittoreske oude stadsdeel van Straatsburg wacht om ontdekt te worden. Straatsburg is het best te bezichtigen per boottocht. Tijdens deze tocht maakt u kennis met de typische halfhouten huisjes, gelegen in de historische wijk ‘Petite France’ en vaart u langs de indrukwekkende Europese Instellingen. Na deze boottocht heeft u nog even vrije tijd in het centrum van Straatsburg. De liefhebbers verkennen de stad te voet en brengen een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal, diverse cafés, antieke winkeltjes en boetiekjes en maken kennis met de typische architectuur van de Elzas, voordat u per touringcar weer naar uw hotelschip reist.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, boottocht

Excursie Elzas met wijnproeverij
Per touringcar reist u door het prachtige wijngebied de Elzas. Zowel de Duitse als de Franse wijnbouw en het vakmanschap worden in deze regio gecombineerd. Tijdens de tour maakt u kennis met de diversiteit van het landschap. Vruchtbare valleien, omgeven door weelderige wijngaarden en lieflijke dorpjes gelegen tussen talloze bloemen. Aan de bosrijke voet van de Vogezen vervolgen we onze tocht over de ‘Route du Vin’, oftewel de wijnroute van de Elzas. Houd onderweg de bergtoppen goed in de gaten, de kans dat u een ooievaarsnest spot is aanwezig. Deze prachtige witte vogel wordt gezien als symbool van de Elzas. We passeren verschillende pittoreske dorpjes als Riquewihr en Ribeauvillé. Een deskundige gids neemt u mee door de gezellige straatjes en het middeleeuwse centrum om u een goede indruk te geven van deze bijzondere regio. Aan het einde van de tour bezoeken we een lokale wijnkelder, waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij, alvorens de touringcar u weer terugbrengt bij uw hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar o.l.v. een deskundige lokale gids en wijnproeverij

Excursie stadswandeling Speyer
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met één van de oudste steden van Duitsland: Speyer. Deze stad staat bekend om haar romaanse kathedraal en de levendige Joodse gemeenschap.. De indrukwekkende Dom van Speyer staat op de Werelderfgoed lijst en is tevens de begraafplaats van acht keizers, waaronder een aantal beroemde heilige romaanse keizers. Daarnaast is Speyer ook bekend vanwege de Altpörtel, vroeger de ingang tot de oude stad. De Altstadt laat zich prima te voet ontdekken. Een deskundige gids neemt u graag mee langs de hoogtepunten van het centrum van Speyer.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie stadstour Heidelberg
U vertrekt per touringcar naar Heidelberg: de oudste en beroemdste universiteitsstad van Duitsland. Heidelberg staat bekend om haar historische centrum in barokstijl en is opgetrokken uit het karakteristieke Neckar-zandsteen. De energieke studentensfeer, de prachtige rivieroever van de Neckar en de bekende brug over de rivier zijn een bezoek meer dan waard. Bij bezoek aan deze indrukwekkende stad treedt u in de voetsporen van de dichter Goethe uit de late 18e en vroege 19e eeuw. Een deskundige gids neemt u mee naar het imposante Schloss Heidelberg. De locatie van het slot, bovenop een heuvel, biedt u prachtige uitzichten op de Rijnvallei en het centrale plein van Heidelberg. Het slot bestaat uit een binnenplaats, welke is ommuurd door verschillende gebouwen. Ieder gebouw benadrukt een andere periode uit de Duitse architectuur. Ontdek de wijnkelder en bewonder het grootste wijnvat ter wereld. Dit vat beschikt over meer dan 220.000 liter wijn! Na de rondleiding in het kasteel geniet u nog even van het romantische centrum, alvorens de touringcar u terugbrengt naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, bezoek Schloss Heidelberg en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Musikkabinet Rüdesheim en wijnproeverij
Een prachtige middag gevuld met muziek, wijngaarden en een heerlijk glaasje lokale wijn staat voor u op het programma. Al kronkelend door de idyllische wijngaarden brengt een treintje u van het schip naar het wereldberoemde Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett. U zult versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten die u daar hoort en ziet spelen. Het museum is in een indrukwekkend 15eeeuws gebouw gevestigd. .U sluit de dag af met een wijnproeverij bij een lokale wijnkelder. Neemt u de sfeer van het charmante stadje nog één keer goed in u op. Het treintje brengt u aan het einde van deze excursie weer terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondtour per treintje, bezoek Musikkabinet en wijnproeverij

Excursie stadswandeling Koblenz
Met meer dan 2000 jaar geschiedenis is Koblenz één van de mooiste steden van Duitsland. Door haar prachtige ligging aan de samenvloeiing van de Rijn en Moezel, werd deze stad vroeger ‘Confluentes’ genoemd. De naam is afkomstig van het Engelse woord ‘confluence’, wat samenvloeiing betekent. In 1926 is de naam veranderd naar een meer Duitse vertaling, namelijk Koblenz. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de romantische straten van Koblenz en ontdekt u hoe diverse beroemde verhalen hier verborgen liggen. Geniet van verschillende hoogtepunten zoals een bezoek aan de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) en de basiliek van St. Kastor. Ontdek de prachtige pittoreske pleinen en het statige monument van keizer Wilhelm I op het ‘Deutsches Eck’. Vanaf hier ziet u aan de overkant van de rivier, hoog bovenop de rotsen, het prachtige fort Ehrenbreitstein.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Rijksburcht Cochem
Een minibusje brengt u naar de top van de heuvel waar de adembenemende neogotische Rijksburcht van Cochem gevestigd is. De contouren van dit prachtig gerenoveerde kasteel steken meer dan 100 meter boven de rivier de Moezel uit. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de omringende valleien. De gids neemt u mee op ontdekkingsreis door de verschillende kamers van het kasteel, welke ieder hun eigen unieke verhaal vertellen. Na het bezoek aan de Rijksburcht heeft u de mogelijkheid het centrum van Cochem op eigen gelegenheid te ontdekken of u maakt gebruik van het minibusje dat u weer terug brengt naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 22,- p.p.
Inclusief: vervoer per minibus, bezoek burcht o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie stadswandeling Keulen
Tijdens een stadswandeling door Domstad Keulen maakt u kennis met meer dan 2000 jaar oude historie. Ruïnes uit de romeinse tijd liggen door heel de stad verborgen. En wat dacht u van de bekende stadspoort, die vroeger deel uitmaakte van de middeleeuwse stadsmuren! Uw gids neemt u mee naar verschillende historische en culturele plekjes in deze veelzijdige stad. U ziet onder andere de St. Martinuskerk en de oude stadshal van Keulen. De stadswandeling wordt afgesloten bij de Dom: de grootste gotische kathedraal in Noord-Europa. U kunt op eigen gelegenheid de Dom bezichtigen (indien geopend) of u keert op uw gemak terug naar het schip.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling Keulen o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Duitse kroegen en brouwerijen
Gaat u mee op een echte Duitse ‘kroegentocht’ in Keulen onder leiding van een deskundige gids? Tijdens deze excursie zullen uw zintuigen worden geprikkeld en ontdekt u verschillende typische Duitse kroegen en brouwerijen. Terwijl u geniet van een Duits biertje en typisch Duitse hapjes als worstjes en zuurkool, maakt u kennis met de traditionele cultuur en keuken van Duitsland.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: kroegentocht o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Zaanse Schans
De Zaanse Schans is gevestigd net buiten Amsterdam en is één van de grootste trekpleisters van Nederland. De Hollandse geschiedenis wordt opnieuw tot leven gebracht tijdens een interessant bezoek aan dit unieke stukje Nederland. Onder leiding van een deskundige gids bewondert u de prachtige landschappen langs de waterkant, de houten windmolens, musea en ouderwetse huisjes en schuren in typisch Nederlandse architectuur. U krijgt inzicht in de werk- en leefwijze van de samenleving, daterend uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens de rondleiding bezoekt u verschillende molens, waaronder een verfmolen, de oliemolen en de zaagmolen. Daarnaast zult u versteld staan van de hoeveelheid handwerk die hier wordt verricht. Er worden kaas en klompen geproduceerd en aardewerk geschilderd in Delfts Blauw. Een excursie die u niet graag wilt missen.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie grachtenrondvaart Amsterdam
Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, wordt ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd. Met onder andere talloze kleine grachten en ruim duizend bruggen ligt er meer dan 700 jaar oude geschiedenis verspreidt door deze prachtige stad. Tijdens een avondexcursie over de grachten van Amsterdam geniet u van de typische Amsterdamse grachtenpanden, gebouwd in de 17e en 18e eeuw. Ieder grachtenpand heeft een ander aanzien en karakter door het gebruik van diverse kleuren, vormen en metselwerk. Deze kenmerken waren het enige middel tot identificatie van de huizen totdat Napoleon het genummerde huisvesting systeem introduceerde.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: grachtenrondvaart Amsterdam

Basis excursiepakket
Boottocht Straatsburg € 35,-
Stadstour Heidelberg € 45,-
Stadswandeling Keulen € 15,-
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Totaal € 115,-
5% korting € 109,25

Uitgebreid excursiepakket
Boottocht Straatsburg € 35,-
Stadswandeling Speyer € 15,-
Stadstour Heidelberg € 45,-
Rijksburcht Cochem € 22,-
Stadswandeling Keulen € 15,-
Zaanse Schans € 35,-
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Totaal € 187,-
10% korting € 168,30

Compleet excursiepakket
Boottocht Straatsburg € 35,-
Elzas met wijnproeverij € 45,-
Stadswandeling Speyer € 15,-
Stadstour Heidelberg € 45,-
Musikkabinet Rudesheim en wijnproeverij € 30,-
Stadswandeling Koblenz € 15,-
Rijksburcht Cochem € 22,-
Stadswandeling Keulen € 15,-
Duitse kroegen en brouwerijen € 45,-
Zaanse Schans € 35,-
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Totaal € 322,-
15% korting € 273,70