Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Dag 2: Rondvaart Amsterdam
Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd met een geschiedenis van ruim 700 jaar. Met zijn ontelbare grachten en meer dan duizend bruggen. Geniet tijdens deze cruise van de prachtige grachten met de typische architectuur van de Amsterdamse grachtenpanden welke veelal in de 17e en 18e eeuw gebouwd zijn. Ieder grachtenpand is weer anders qua kleuren, vormen en stenen.
Duur: ca. 1 uur (op loopafstand van het schip)
Tijd: 09.30 uur – 10.30 uur
Prijs: € 17,50 per persoon

Dag 3: Stadswandeling Keulen
Al doet de stad Keulen erg modern aan, toch verbergt deze stad over ruim 2000 jaar aan geschiedenis helemaal terug naar de Romeinse Tijd. Romeinse ruïnes vindt u in de gehele stad. De stadsgids brengt u naar de diverse culturele en historische plaatsen van de stad zoals de St Martins Kerk en het Historische Stadhuis. De tour eindigt bij de indrukwekkende Dom Kathedraal, welke de grootste Gotische Kathedraal is in Noord-Europa. De rest van de middag heeft u de gelegenheid om zelf deze stad te verkennen en op het gemak terug te keren naar het schip.
Duur: ca. 2 uur (op loopafstand van het schip)
Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur
Prijs: € 27,50 per persoon

Dag 4: Rüdesheim, mini-trein door de wijngaarden met muziek-kabinet
Aan boord van de mini-trein rijdt u van het schip richting de idyllische wijngaarden van Rüdesheim. De trein zet u af in het stadshart, van waar u een bezoek brengt aan het beroemde mechanische muziek-kabinet. Hier krijgt u de kans om ca. 350 zelfspelende muziek instrumenten te beluisteren.
Duur: ca. 2 uur (inclusief transfer per mini-trein vanaf het schip)
Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur
Prijs: € 25,00 per persoon

Dag 5: Stadswandeling Mainz & Gutenburg Museum
De 2000 jaar oude stad Mainz werd in de 8e eeuw het centrum van het Duitse Christendom. Strategisch gelegen tussen de Rijn en de Main, heeft Mainz een hoop te bieden. Ontdek prachtige plekken in deze stad zoals de mooie Romanesque Kathedraal uit de 11e eeuw, de bijzondere ramen in de St Stephan’s Kerk van Chagall, de half-getimmerde huisjes in de stad en de mooie voetgangersgebieden. Tegenover de Kathedraal, in het hart van het oude gedeelte van Mainz, bevindt zich het Gutenburg Museum. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van papier en schrijven, de geschiedenis van kranten, tijdschriften en veel meer.
Duur: ca. 2 uur (op loopafstand van het schip)
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur
Prijs: € 24,00 per persoon

Dag 6: Stadswandeling Miltenberg
De stad Miltenberg kijkt terug op een levendig verleden. Zowel wijncultuur, wijnhandel, rivierverkeer en visserij als hout en steen-industrie waren de meest belangrijke vorm van inkomen. Gelukkig is dit Middeleeuwse stadje goed behouden gebleven en daardoor zijn alle kenmerken nog terug te zien.
Duur: ca. 1,5 uur (op loopafstand van het schip)
Tijd: 09.00 uur – 10.30 uur
Prijs: € 20,00 per persoon

Dag 7: Stadswandeling Würzburg
Würzburg is een prachtige stad met Barok en Rococo architectuur en een hotspot voor wijnkenners. Veel jonge en innovatieve boeren proberen mooie wijnen te maken in deze rijke omgeving. U zult deze stad, opgericht in de 10e eeuw, ontdekken tijdens een mooie wandeling.
Duur: ca. 1,5 uur (op loopafstand van het schip)
Tijd: 09.00 uur – 10.30 uur
Prijs: € 20,00 per persoon

Dag 8: Bamberg City Tour
Bamberg begon te bloeien in de 12e eeuw en was laat in de 18e eeuw het centrum van Zuid-Duitsland. De grote Duitse filosoof Hegel woonde hier en Bamberg was de tweede stad (na Mainz) die het boek-printen introduceerde. Met meer dan 2000 gebouwen die geregistreerd staan als historische monumenten, heeft het oude stadscentrum van Bamberg Europa’s grootse verzameling van historische gebouwen. Dit gebied is ook geregistreerd als UNESCO Wereld Erfgoed.
Duur: ca. 3 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijd: 14.45 uur – 17.45uur
Prijs: € 34,00 per persoon

Dag 9: Neurenberg City Tour
Neurenberg is de op twee na grootste stad van Beieren en ooit de onofficiële hoofdstad van het Heilige Romeinse Rijk. Hier zijn nog sporen van terug te vinden met als hoogtepunt het indrukwekkende Middeleeuwse kasteel dat op de stad uitkijkt. Ook al wordt Neurenberg geassocieerd met vele gebeurtenissen van vroeger, tegenwoordig is het een levendige stad.
Duur: ca. 3 uur
Tijd: 09.00 uur – 12.00 uur
Prijs: € 42,00 per persoon

Dag 10: Regensburg City Tour
Met bijna 150.000 inwoners, is Regensburg de op vier na grootste stad van Beieren. Regenburg’s oude stad staat geregistreerd op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst. Het is de grootste Middeleeuwse stad ten noorden van de Alpen en zeer goed behouden gebleven. Mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Oude Stadhuis, St Peter’s Kathedraal en de Stone Bridge, Duitslands oudste brug gemaakt tijdens de 12e eeuw.
Duur: ca. 2 uur (op loopafstand van het schip)
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur
Prijs: € 20,00 per persoon

Dag 11: Salzburg City Tour
Ga de hele dag mee op een excursie naar de geweldige stad Salzburg, de geboorteplaats van Mozart en het thuis van ‘The Sound of Music’. Deze prachtige stad is gelegen aan de oever van de rivier Salzach. Geniet tijdens deze tour van de vele beroemde bezienswaardigheden die deze stad rijk is. Na de tour heeft u nog ruimschoots de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.
Duur: ca. 9 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijd: 08.30 uur – 17.30 uur
Prijs: € 80,00 per persoon

Dag 12: Melk Abdij Tour
Gelegen in het prachtige UNESCO Wereld Erfgoed ‘Wachau Vallei’, is de stad Melk al meer dan 1000 jaar het spirituele en culturele centrum van Oostenrijk. Het staat het meest bekend om zijn indrukwekkende Benedictijnse klooster dat gebouw is in barok stijl. Het klooster is beter bekend als de ‘Melk Abdij’. De Melk Abdij is ook één van de grote culturele bezienswaardigheden van Oostenrijk en één van Europa’s grootste abdijen. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden aan het klooster en zijn waardevolle manuscripten hier verzameld waardoor het een adembenemende bibliotheek is geworden.
Duur: ca. 2,5 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijd: 09.00 uur – 11.30 uur
Prijs: € 37,50 per persoon

Dag 12: Wenen Klassiek Concert
De Kursalon is een een enorm elegante en verfijnde plek en tevens de plek waar Johann Strauss zijn naam op de kaart heeft gezet. De bouw werd afgerond in 1867, waarna het eerst diende als spa met helende bronnen voor de Weense bevolking. In 1868 gaf Johan Strauss hier zijn eerste concert. Dit was zo een succes dat het sindsdien fungeert als locatie voor concerten.
Duur: ca. 3 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijd: 19.30 uur – 22.30 uur
Prijs: € 55,00 per persoon

Dag 13: Wenen City Tour
Wenen is één van de mooiste steden in Centraal Europa. Het is niet alleen een stad die bekend staat om zijn bezienswaardigheden, maar hier komen ook vele beroemdheden uit de geschiedenis vandaan zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige beelden van Gustav Klimt. De tour begint per bus richting de beroemde Weense Ring, waar u vele bezienswaardigheden kunt bekijken. U gaat dan te voet verder de stad in, beginnend bij het beroemde Albertina Museum. Vanaf hier wandelt u rustig door de stad richting St Stephen’s Kerk.
Duur: ca. 3 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijd: 08.30 uur – 11.30 uur
Prijs: € 35,00 per persoon

Dag 13: Bratislava City Tour
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de meest economische, politieke en culturele stad van het land. In de stad vloeit het verleden mooi over in het heden: aan de ene kant vele historische gebouwen en aan de andere kant universiteiten en een jeugdcultuur. De Bratislava City Tour is een tour met stadsgids die begint per mini-trein vanwaar u het stadscentrum gaat bewonderen met zijn historische en moderne eigenschappen. Hierna gaat u te voet verder vanaf St Michael’s Gate door de hoofdstraten van de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden.
Duur: ca. 2 uur (inclusief mini-trein transfer vanaf het schip)
Tijd: 16.15 uur – 18.15 uur
Prijs: € 35,00 per persoon

Dag 14: Boedapest City Tour
Ontdek de magische stad Boedapest met een bus & wandeltour onder leiding van een stadsgids. Als hoofdstad van Hongarije, wordt Boedapest vaak het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd en is hierdoor een hoogtepunt van reizigers van heinde en verre. De tour geeft u niet alleen een indruk van de kleurrijke historie van de stad, maar u ziet ook dat de stad is gesplitst door de Donau. De ene kant van de stad heet ‘Buda’ en de andere kant ‘Pest’. Met de bustour rijdt u door beide delen van de stad langs de beroemde monumenten.
Duur: ca. 3 uur (inclusief bus transfer van en naar het schip)
Tijd: 14.00 uur – 17.00 uur
Prijs: € 32,50 per persoon