Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

Excursie grachtenrondvaart Amsterdam
Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, wordt ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd. Met onder andere talloze kleine grachten en ruim duizend bruggen ligt er meer dan 700 jaar oude geschiedenis verspreidt door deze prachtige stad. Tijdens een avondexcursie over de grachten van Amsterdam geniet u van de typische Amsterdamse grachtenpanden, gebouwd in de 17e en 18e eeuw. Ieder grachtenpand heeft een ander aanzien en karakter door het gebruik van diverse kleuren, vormen en metselwerk. Deze kenmerken waren het enige middel tot identificatie van de huizen totdat Napoleon het genummerde huisvesting systeem introduceerde.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: grachtenrondvaart Amsterdam

Excursie Zaanse Schans
De Zaanse Schans is gevestigd net buiten Amsterdam en is één van de grootste trekpleisters van Nederland. De Hollandse geschiedenis wordt opnieuw tot leven gebracht tijdens een interessant bezoek aan dit unieke stukje Nederland. Onder leiding van een deskundige gids bewondert u de prachtige landschappen langs de waterkant, de houten windmolens, musea en ouderwetse huisjes en schuren in typisch Nederlandse architectuur. U krijgt inzicht in de werk- en leefwijze van de samenleving, daterend uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens de rondleiding bezoekt u verschillende molens, waaronder een verfmolen, de oliemolen en de zaagmolen. Daarnaast zult u versteld staan van de hoeveelheid handwerk die hier wordt verricht. Er worden kaas en klompen geproduceerd en aardewerk geschilderd in Delfts Blauw. Een excursie die u niet graag wilt missen.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie stadswandeling Keulen
Tijdens een stadswandeling door Domstad Keulen maakt u kennis met meer dan 2000 jaar oude historie. Ruïnes uit de romeinse tijd liggen door heel de stad verborgen. En wat dacht u van de bekende stadspoort, die vroeger deel uitmaakte van de middeleeuwse stadsmuren! Uw gids neemt u mee naar verschillende historische en culturele plekjes in deze veelzijdige stad. U ziet onder andere de St. Martinuskerk en de oude stadshal van Keulen. De stadswandeling wordt afgesloten bij de Dom: de grootste gotische kathedraal in Noord-Europa. U kunt op eigen gelegenheid de Dom bezichtigen (indien geopend) of u keert op uw gemak terug naar het schip.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling Keulen o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Rijksburcht Cochem
Een minibusje brengt u naar de top van de heuvel waar de adembenemende neogotische Rijksburcht van Cochem gevestigd is. De contouren van dit prachtig gerenoveerde kasteel steken meer dan 100 meter boven de rivier de Moezel uit. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de omringende valleien. De gids neemt u mee op ontdekkingsreis door de verschillende kamers van het kasteel, welke ieder hun eigen unieke verhaal vertellen. Na het bezoek aan de Rijksburcht heeft u de mogelijkheid het centrum van Cochem op eigen gelegenheid te ontdekken of u maakt gebruik van het minibusje dat u weer terug brengt naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 22,- p.p.
Inclusief: vervoer per minibus, bezoek burcht o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie Musikkabinet Rüdesheim en wijnproeverij
Een prachtige middag gevuld met muziek, wijngaarden en een heerlijk glaasje lokale wijn staat voor u op het programma. Al kronkelend door de idyllische wijngaarden brengt een treintje u van het schip naar het wereldberoemde Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett. U zult versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten die u daar hoort en ziet spelen. Het museum is in een indrukwekkend 15eeeuws gebouw gevestigd. .U sluit de dag af met een wijnproeverij bij een lokale wijnkelder. Neemt u de sfeer van het charmante stadje nog één keer goed in u op. Het treintje brengt u aan het einde van deze excursie weer terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondtour per treintje, bezoek Musikkabinet en wijnproeverij

Excursie stadstour Heidelberg
U vertrekt per touringcar naar Heidelberg: de oudste en beroemdste universiteitsstad van Duitsland. Heidelberg staat bekend om haar historische centrum in barokstijl en is opgetrokken uit het karakteristieke Neckar-zandsteen. De energieke studentensfeer, de prachtige rivieroever van de Neckar en de bekende brug over de rivier zijn een bezoek meer dan waard. Bij bezoek aan deze indrukwekkende stad treedt u in de voetsporen van de dichter Goethe uit de late 18e en vroege 19e eeuw. Een deskundige gids neemt u mee naar het imposante Schloss Heidelberg. De locatie van het slot, bovenop een heuvel, biedt u prachtige uitzichten op de Rijnvallei en het centrale plein van Heidelberg. Het slot bestaat uit een binnenplaats, welke is ommuurd door verschillende gebouwen. Ieder gebouw benadrukt een andere periode uit de Duitse architectuur. Ontdek de wijnkelder en bewonder het grootste wijnvat ter wereld. Dit vat beschikt over meer dan 220.000 liter wijn! Na de rondleiding in het kasteel geniet u nog even van het romantische centrum, alvorens de touringcar u terugbrengt naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, bezoek Schloss Heidelberg en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie stadswandeling Speyer
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met één van de oudste steden van Duitsland: Speyer. Deze stad staat bekend om haar romaanse kathedraal en de levendige Joodse gemeenschap.. De indrukwekkende Dom van Speyer staat op de Werelderfgoed lijst en is tevens de begraafplaats van acht keizers, waaronder een aantal beroemde heilige romaanse keizers. Daarnaast is Speyer ook bekend vanwege de Altpörtel, vroeger de ingang tot de oude stad. De Altstadt laat zich prima te voet ontdekken. Een deskundige gids neemt u graag mee langs de hoogtepunten van het centrum van Speyer.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Excursie boottocht Straatsburg
Tijdens een stadstour ontdekt u in Straatsburg de levensstijl van de Elzas met haar typische Duitse en Franse invloeden. Per touringcar reist u van het schip naar het centrum, waar het pittoreske oude stadsdeel van Straatsburg wacht om ontdekt te worden. Straatsburg is het best te bezichtigen per boottocht. Tijdens deze tocht maakt u kennis met de typische halfhouten huisjes, gelegen in de historische wijk ‘Petite France’ en vaart u langs de indrukwekkende Europese Instellingen. Na deze boottocht heeft u nog even vrije tijd in het centrum van Straatsburg. De liefhebbers verkennen de stad te voet en brengen een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal, diverse cafés, antieke winkeltjes en boetiekjes en maken kennis met de typische architectuur van de Elzas, voordat u per touringcar weer naar uw hotelschip reist.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, boottocht

Dagexcursie Zwitserse bergen en klooster Einsiedeln*
Vanmorgen vertrekt u per minibus richting Luzern, één van Zwitserlands mooiste steden, gelegen aan het Vierwoud¬stedenmeer. In Luzern heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen en de lunch te nuttigen (niet inbegrepen). Geniet van een wandeling langs de mooiste plekjes, waarbij het oversteken van de Kapelbrücke niet mag ontbreken. ’s Middags vertrekken we per touringcar voor een prachtige route door het Zwitserse berglandschap naar Einsiedeln. U krijgt een rondleiding met gids door de indrukwek¬kende abdijkerk en kloosterbibliotheek. De kleurrijke plafondschilderingen in barokstijl zullen u versteld doen staan. U ziet en beleeft de levendige cultuur van het klooster waar de monniken nog dagelijks verblijven.
Excursieprijs: € 79,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, bezoek Luzern en bezoek klooster Einsiedeln, inclusief rondleiding o.l.v. een deskundige gids
*deze excursie boekt u aan boord (o.v.v. een minimum aantal passagiers)

Suggestie individueel uitstapje Straatsburg: Elzasmuseum
Het Elzasmuseum is ondergebracht in een aantal schitterende vakwerkhuizen gelegen aan de Quai Saint-Nicolas en werd in 1917 door de stad Straatsburg opgekocht. Het museum is gewijd aan het leven in de pre-industriële en vroeg-industriële periode van de regio Elzas. Het heeft ongeveer 5000 stukken uit deze periode en valt op door de reconstructie van enkele traditionele huizen.
Entreeprijs: € 6,50 p.p.
Adres: 25 Quai Saint-Nicolas, Straatsburg

Suggestie individueel uitstapje Speyer: Techniek museum
Welkom in het Technik Museum Speyer, waar u op een originele jumbojet kunt klimmen en de binnenkant van een onderzeeër kunt bekijken! In dit museum vindt u de grootste ruimtetentoonstelling in Europa met de Russische spaceshuttle Buran, een originele Maansteen, ruimtevaartpakken en een Sojoez - landingscapsule, evenals locomotieven, oldtimers, brandweerauto's, motorfietsen en duizenden andere toonstukken. De collectie vliegtuigen bevat onder meer een begaanbare Boeing 747 en een gigantische Antonov AN-22. Een zeer uitgebreid museum waar u ogen en oren tekort komt.
Entreeprijs: € 15,- p.p.
Adres: Am Technik Museum 1, Speyer

Suggestie individueel uitstapje Rüdesheim: Niederwalddenkmal per kabelbaan
Het Niederwalddenkmal is een indrukwekkend monument met een hoogte van maar liefst 38 meter. Vanuit het dal is het Niederwalddenkmal per kabelbaan te bereiken. Een schitterende tocht met eenmaal boven, een adembenemend uitzicht over het Rijndal!
Kabelbaan ticket: € 7,- p.p.
Startpunt kabelbaan: Oberstrasse 37, Rüdesheim

Excursie stadswandeling Koblenz
Met meer dan 2000 jaar geschiedenis is Koblenz één van de mooiste steden van Duitsland. Door haar prachtige ligging aan de samenvloeiing van de Rijn en Moezel, werd deze stad vroeger ‘Confluentes’ genoemd. De naam is afkomstig van het Engelse woord ‘confluence’, wat samenvloeiing betekent. In 1926 is de naam veranderd naar een meer Duitse vertaling, namelijk Koblenz. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de romantische straten van Koblenz en ontdekt u hoe diverse beroemde verhalen hier verborgen liggen. Geniet van verschillende hoogtepunten zoals een bezoek aan de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) en de basiliek van St. Kastor. Ontdek de prachtige pittoreske pleinen en het statige monument van keizer Wilhelm I op het ‘Deutsches Eck’. Vanaf hier ziet u aan de overkant van de rivier, hoog bovenop de rotsen, het prachtige fort Ehrenbreitstein.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids

Suggestie individueel uitstapje Cochem: Mosterdmuseum
In Cochem bevindt zich een van de oudste mosterdmolens van Europa. Mosterdmolenaar Wolgang Steffens vervaardigt in de molen verscheidene mosterdsoorten volgens historische recept. Tijdens de rondleiding door de molenaar krijgt u onder andere informatie over hoe men mosterd in vroeger tijden vervaardigde en hoe de machines in de molen werken. U krijgt tevens een live-demonstratie van de mosterd-productie. Uiteraard is een kleine proeverij ook inbegrepen.
Rondleiding: € 2,50 p.p. om 14.00 / 15.00 / 16.00 uur (duur ca. ½ uur)
Adres: Stadionstrasse 1, Cochem

Suggestie individueel uitstapje Keulen: Romeins-Germaans Museum
Het Romeins-Germaans museum is een van de belangrijkste musea in Keulen en werd in 1946 geopend. Het museum is gevestigd naast de Dom van Keulen boven de resten van een Romeinse stadsvilla uit de 3e eeuw. De huidige accommodatie dateert uit 1974. De collectie van het museum bevat vele archeologische vondsten van Colonia Claudia Ara Agrippinensium, de oude Romeinse stad die in de loop van de geschiedenis zich tot het moderne Keulen ontwikkelde en waarop de huidige stad gebouwd is.
Website: www.roemisch-germanisches-museum.de
Entreeprijs: € 6,- p.p.
Adres: Roncalliplatz 4, Keulen

Suggestie individueel uitstapje Keulen: Chocolademuseum
Het Chocolademuseum van Keulen bevindt zich al sinds 31 oktober 1993 aan de zuidrand van de stad. Het museum is gebouwd in de vorm van een groot schip en vormt het begin van de wijk Rheinauhafen. Het chocolademuseum is een absolute trekpleister en wordt elk jaar door zo’n 500.000 chocoladeliefhebbers bezocht. In het museum maakt u een reis door de 3000-jarige geschiedenis van de chocolade van de Azteken tot aan het moderne industriële product van nu. Er wordt beschreven hoe cacao verbouwd en geoogst wordt, u ziet hoe de chocolade, figuren en pralines daadwerkelijk gemaakt worden door de machines en er worden zelfs koekjes met chocolade uitgedeeld. In het museum vindt u uiteraard ook een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke lekkernijen. In de chocoladeshop kunt u tot slot nog een souvenir te kopen voor thuis, wat zeker in de smaak zal vallen!
Entreeprijs: € 9,- p.p.
Adres: Am Schokoladenmuseum 1, Keulen

Suggestie individueel uitstapje Amsterdam: Anne Frankhuis
Het Anne Frank Huis is een museum met een geschiedenis. Het ligt in het centrum van Amsterdam en omvat het 'Achterhuis', waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef. Anne Frank was een gewoon meisje in buitengewone omstandigheden. Meer dan twee jaar lang beschreef ze de gebeurtenissen in haar dagelijks leven als onderduikster. Ervaar zelf hoe het leven van Anne, haar familie, en vele anderen eruitzag terwijl ze onderdoken voor de Duitse bezetters.
Entreeprijs: € 9,- p.p.
Adres: Prinsengracht 263-267, Amsterdam

Basis excursiepakket
Boottocht Straatsburg € 35,-
Stadstour Heidelberg € 45,-
Stadswandeling Keulen € 15,-
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Totaal € 115,-
5% korting € 109,25

Uitgebreid excursiepakket
Boottocht Straatsburg € 35,-
Stadswandeling Speyer € 15,-
Stadstour Heidelberg € 45,-
Rijksburcht Cochem € 22,-
Stadswandeling Keulen € 15,-
Zaanse Schans € 35,-
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Totaal € 187,-
NU € 136,80

Compleet excursiepakket
Boottocht Straatsburg € 35,-
Elzas met wijnproeverij € 45,-
Stadswandeling Speyer € 15,-
Stadstour Heidelberg € 45,-
Musikkabinet Rudesheim en wijnproeverij € 30,-
Stadswandeling Koblenz € 15,-
Rijksburcht Cochem € 22,-
Stadswandeling Keulen € 15,-
Duitse kroegen en brouwerijen € 45,-
Zaanse Schans € 35,-
Grachtenrondvaart Amsterdam € 20,-
Totaal € 322,-
NU € 205,70