Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt en betaalt de onderstaande excursies aan boord

Excursie stadswandeling Domstad Keulen*
Uw reisleider haalt u bij het hotelschip op loopt met u naar de Altstadt, die bekend staat om de historische gebouwen. U wandelt langs talrijke kerken, het stadhuis en mooie winkels naar de beroemde gotische Dom. De bouw van deze kruiskerk begon op 15 augustus 1248 en duurde 632 jaar. Vanaf de torens kunt u de hele stad overzien. De kathedraal heeft enkele glas-in-loodramen, die dateren uit de 14e en de 16e eeuw. Het is de grootste kathedraal in Duitsland en hij behoort tot de grootste van Europa. Na de rondleiding en informatieve uitleg kunt u op eigen gelegenheid de Dom van binnen bezichtigen of met de gids terug naar het schip gaan.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een lokale deskundige gids.
*Deze excursie wordt niet aangeboden tijdens de najaarscruise op 11 oktober 2017

Excursie stadswandeling Beethovenstad Bonn
Tijdens een wandeling door de stad heeft u voldoende tijd om de verschillende bezienswaardigheden in Bonn te bekijken. Ondertussen vertelt uw gids u alles over de historische gebouwen en kerken die u passeert. Het barokke oude raadhuis beheerst het marktplein van Bonn. De buitentrap met het vergulde hekwerk is vaak het toneel geweest van historische gebeurtenissen. In Bonn is ook het hoofdkantoor van de post gehuisvest in een historisch gebouw. Voor het barokke bouwwerk kreeg Ludwig von Beethoven een veel gefotografeerd bronzen monument. De romaanse Münster van Bonn rijst hoog boven zijn omgeving uit. De Münster werd voltooid in de tijd toen de eerste steen voor de Keulse Dom (1258) werd gelegd. Balthasar Neumann, de bouwmeester van de barokstijl, voltooide het prachtige complex van het kasteel Poppelsdorf met zijn vier vleugels rondom de binnenplaats met bogengaanderijen. Al in 1818 werden het kasteel en het park overgedragen aan de universiteit Bonn, waarvan het mineralogisch museum en de botanische tuin zich hier bevinden. Na een interessante rondleiding geniet u van wat vrije tijd in het centrum, alvorens u weer inscheept op uw hotelschip.
Excursieprijs: € 15,- p.p
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Excursie Siegfried’s Musikkabinett Rüdesheim
Per toeristentreintje vertrekt u vanaf uw hotelschip naar het centrum van Rüdesheim. Hier brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett. U zult versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten die u daar hoort en ziet spelen. Het museum is in een oud 15e-eeuws indrukwekkend gebouw gevestigd. Aansluitend geniet u van wat vrije tijd in het gezellige centrum. Tot slot maakt u kennis met de veel bezongen schoonheid van het romantische Rijndal en de prachtige Rüdesheimer wijnbergen tijdens een tocht met het toeristische treintje. De rondrit laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van Rüdesheim en haar omgeving zien, alvorens u weer inscheept aan boord van uw hotelschip.
Excursieprijs: € 18,- p.p.
Inclusief: entree Musikkabinett, rondleiding o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids, rondrit per treintje.

Excursie natuurtocht Ahrdal
Per touringcar maakt u kennis met het door vulkanische invloeden gekenmerkte gebied de Eifel en het bekende Ahrdal, genaamd naar de rivier de Ahr, die zich met talrijke bochten diep heeft ingesneden in het leisteenplateau. Langs de oevers van de rivier vindt u steile hellingen waar wijn wordt verbouwd. Daar heeft dit gebied ook zijn bekendheid aan te danken. In het Ahrdal liggen kleine wijndorpjes met wijnkelders en mooie wijnvelden. Het Ahrdal is het noordelijkst gelegen rode-wijnbouwgebied van Duitsland. Via een mooie route maakt u een prachtige natuurtocht door het Ahrdal. Vergeet vooral uw fototoestel niet! U kunt tijdens deze excursie het prachtige natuurschoon bewonderen van het Ahrdal.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Excursie Rijksburcht Cochem
Wie heeft niet van Cochem gehoord, het meest besproken plaatsje langs de schilderachtige Moezel? Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht: een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel, gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar is in de 19e eeuw weer herbouwd. U bezoekt dit majestueuze bouwwerk onder leiding van een deskundige, lokale gids. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Moezel. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om zelf in Cochem rond te kijken, een souvenir te kopen en te genieten van dit pittoreske Moezelstadje.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: vervoer per minibus, entree Rijksburcht en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Excursie stadswandeling Düsseldorf*
Düsseldorf is onder andere bekend door de exclusieve winkelstraat de ‘Königsallee’. Aan het einde van de ‘Kö-gracht’, ter hoogte van de Schadowstrasse, ontdekt u de Tritonenput, het symbool van de ‘Kö’. U hebt een prachtig uitzicht op de hele ‘Kö-gracht’ en op het tegenoverliggende Kaufhof-gebouw, dat begin van de 20e eeuw tot de eerste warenhuisgebouwen van Duitsland behoorde. Hier op de Corneliusplatz vindt u ook de oudste Düsseldorfer put, de Schalenbrunnen. Op de ‘Marktplatz’ vindt u het raadhuis van Düsseldorf. Hier zit hoog te paard keurvorst Jan Wellem. Zijn monument is niet slechts het symbool van Düsseldorf, maar ook het belangrijkste ruiterstandbeeld noordelijk van de Alpen. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Düsseldorf.
Excursieprijs: ca. € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids.
*Deze excursie wordt niet aangeboden tijdens de najaarscruise op 17 oktober 2017