Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt en betaalt de onderstaande excursies aan boord

Morgenexcursie Rijksburcht Cochem
Wie heeft niet van Cochem gehoord, het meest besproken plaatsje langs de schilderachtige Moezel? Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht: een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel, gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar is in de 19e eeuw weer herbouwd. U bezoekt dit majestueuze bouwwerk onder leiding van een deskundige, lokale gids. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Moezel. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om zelf in Cochem rond te kijken, een souvenir te kopen en te genieten van dit pittoreske Moezelstadje.
Excursieprijs: € 22,- p.p.
Inclusief: vervoer per minibus, entree Rijksbrucht en rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour Trier
De oudste stad van Duitsland, Trier, ligt in de Moezelvallei en wordt omringd door de heuvels van de Eifel en de Hunsrück. Jaarlijks komen er vele bezoekers naar Trier en niet alleen vanwege de goed bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. Kunst en cultuur viert hier hoogtij.
Hoewel de stad meer dan 2000 jaar oud is, met zijn universiteit, is Trier een levendige plek waar veel jonge mensen wonen. Geniet van deze rondrit per touringcar om de beroemde bezienswaardigheden van de historische Romeinse stad Trier te ontdekken. Veel bezienswaardigheden staan op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. Eenmaal aangekomen in het prachtige stadscentrum gaan we te voet verder. Hoogtepunten zijn de Porta Nigra, het amfitheater, de basiliek en de keizerlijke baden. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd alvorens u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: rondrit per touringcar en korte stadswandeling o.l.v. een gids
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Bernkastel
Een rondleiding door de romantische smalle straatjes van het oude centrum van Bernkastel is een van de hoogtepunten van elke reis naar deze stad aan de Moezel, met charmante winkeltjes en boetiekjes, uitnodigende restaurants en traditionele wijn tavernes en cafés. Het indrukwekkende houtwerk op de eeuwenoude huizen zal u niet ontgaan. Onder de vele bezienswaardigheden in Bernkastel bevinden zich het historische marktplein, het stadhuis in renaissancestijl en de St. Michael's Fountain - de laatste twee gebouwd aan het begin van de 17e eeuw - evenals het traditionele 'punthuis' van meer dan 200 jaar oud.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Met meer dan 2.000 jaar geschiedenis is Koblenz één van de mooiste steden van Duitsland. Door haar prachtige ligging aan de samenvloeiing van de Rijn en Moezel, werd deze stad vroeger ‘Confluentes’ genoemd. De naam is afkomstig van het Engelse woord ‘confluence’, wat samenvloeiing betekent. In 1926 is de naam veranderd naar een meer Duitse vertaling, namelijk Koblenz. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de romantische straten van Koblenz en ontdekt u hoe diverse beroemde verhalen hier verborgen liggen. Geniet van verschillende hoogtepunten zoals een bezoek aan de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) en de basiliek van St. Kastor. Ontdek de prachtige pittoreske pleinen en het statige monument van keizer Wilhelm I op het ‘Deutsches Eck’. Vanaf hier ziet u aan de overkant van de rivier, hoog bovenop de rotsen, het prachtige fort Ehrenbreitstein.
Excursieprijs: € 17,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie Siegfried’s Musikkabinett
Per toeristentreintje vertrekt u vanaf uw hotelschip naar het centrum van Rüdesheim. Hier brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett. U zult versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten die u daar hoort en ziet spelen. Het museum is in een oud 15e-eeuws indrukwekkend gebouw gevestigd. Aansluitend geniet u van een wijnproeverij.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: transfer per treintje, bezoek Musikkabinett en wijnproeverij
Zwaarte excursie: 2

Uitleg excursie zwaarte:
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.