Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Bij te boeken excursies

Excursies

Bij te boeken excursies:

U boekt de excursies bij reservering van uw cruise.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten, het basis excursiepakket voor slechts € 171,00 p.p., het uitgebreide excursiepakket voor € 263,70 p.p. of het complete excursiepakket voor € 376,55 p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Excursie stadstour Wenen
Wenen is een van de mooiste steden van centraal Europa. Een bezoek aan deze stad is zeer de moeite waard vanwege zijn prachtige architectuur en bekende figuren zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaaridge kunst van Gustav Klimt. De stad kenmerkt zich door zijn geschiedenis, monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers. Per touringcar reizen we naar de beroemde Weense Ring met de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Urania, Staatsopera, het Parlement, het keizerlijk paleis Hofburg, het Stadhuis, het Burgtheater en de universiteit van Wenen. Vervolgens gaan we te voet de binnenstad verkennen, te beginnen bij het beroemde Albertina Museum. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling van ongeveer een uur langs de oude stadsgracht genaamd de "Graben" waar u het imposante keizerlijk paleis Hofsburg kunt bewonderen. Daarna gaan we richting de Kathedraal van St. Stephens waarbij u onderweg de geheimen achter de rijke cultuur en prachtige architectuur van Wenen zult ontdekken. Na de rondleiding heeft u nog wat vrije tijd om van deze prachtige stad te genieten.
Excursieprijs: €32,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie Paprikamuseum en Hongaarse Puszta
In Kalocsa, de hoofdstad van de Hongaarse Paprika, zullen we een Paprika museum bezoeken dat het succesverhaal van het wereldberoemde 'rode goud van Kalocsa' verteld. Tot op de dag van vandaag wordt alles, van het groeiproces tot aan de handmatige oogst, nog gedaan op de traditionele manier, met eeuwenoude werktuigen. De stadia van de handmatige verwerking behouden de tradities en tegelijkertijd garanderen ze de productie van de prachtige, echte Hongaarse pittige paprika. Ook zult u een bezoek brengen aan het Folkloristische Kunsthuis, een 200 jaar oud huis waar u de levensstijl van voormalige boeren in zijn oorspronkelijke vorm kunt bewonderen. Vervolgens gaan we naar de Poesta paardenboerderij waar u wordt verwelkomd met lokale brandewijn en traditionele delicatessen. Vanwege het te paard veroveren van de Karpaten bekken meer dan duizend jaar geleden, houden Hongaren nog steeds vast aan hun paardrij talenten en tradities, met name als het gaat om de adembenemende paarden stunts. De Hongaarse Magyar cowboys zullen u al hun kunsten laten zien tijdens een spannende en gedurfde paardenshow. Laat u verrassen door hun uitstekende rijvaardigheden en kijk uit naar de beroemde "Poesta-vijf" stunt, waarbij één man op 5 paarden tegelijk rijdt, staande op hun blote ruggen. Na alle opwinding kunt u tot rust komen tijdens een ontspannen ritje met een paardenkoets die u een rondleiding over de boerderij geeft. Ten slotte heeft u nog de mogelijkheid om de paardenstallen te bezoeken. Aan het einde van een drukke dag kunt u genieten van enkele heerlijke Hongaarse wijnen en culinaire specialiteiten terwijl u geniet van de prachtige klanken van Hongaarse live muziek.
Excursieprijs: €40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Belgrado
Belgrado, de hoofdstad van Servië is een van de vier grote hoofdsteden gelegen aan de Donau. De stad ligt op een strategisch punt op de kruising van de Donau en de Sava rivier, iets dat door de eeuwen heen een bron van zwakte maar ook van kracht is gebleken. Herinneringen aan de vroegere heersers zijn overal te zien - van grandioze Habsburgse boulevards tot cafés die ons aan het communistische Joegoslavië herinneren. Ondanks de kleurrijke geschiedenis zijn veel bezoekers het erover eens dat het hedendaagse Belgrado schilderachtig en interessant is door de mix van stijlen die zorgt voor een aangename harmonie. Tijdens de rondleiding door de stad Belgrado zult u belangrijke bezienswaardigheden ontdekken zoals de 'Knez Milos' straat (de zogenaamde straat van "berichten"), het Europees Parlement, het stadhuis, het Prinses Ljubica Paleis en de Botanische Tuinen. Eenmaal aangekomen bij het grote Kalemegdan Park, gaan we te voet verder naar de vesting Kalemegdan, die oorspronkelijk werd gebouwd door de Kelten in de derde eeuw voor Christus. Vanaf hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de majestueuze stad en de omgeving. Alvorens terug te keren naar het schip, bezoeken we de indrukwekkende Kathedraal van de Heilige Sava, gelegen binnen het Karađorđe park.
Excursieprijs: €37,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Roussé
Rousse is een van de meest elegante steden van Bulgarije. Met zijn imposante architectuur en keurig getrimde boomrijke pleinen, staat het ook wel bekend als het ‘kleine Wenen’ van het oosten. Tijdens de 16e eeuw was Rousse één van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk, wat wordt weerspiegeld in de economische en culturele ontwikkeling van de afgelopen jaren. Het verleden wordt weergegeven met een overvloed aan musea en het indrukwekkende Romeinse fort, dat hoog boven de Donau staat. Het hart van Rousse ligt aan de Grote Markt Svoboda, ook wel bekend als het Plein van de Vrijheid, dat wordt gedomineerd door het enorme onafhankelijkheidsmonument. Bezoek andere indrukwekkende bezienswaardigheden van Rousse, zoals de kerk van de Heilige Drie-eenheid, het Alyosha monument, het Concertgebouw, het Pantheon, het Opera gebouw en het prachtige centraal station. De rondleiding gaat naar het Historisch museum dat 130.000 stukken aan culturele kostbaarheden bevat. Als laatste bezoekt u het Etnografisch Museum dat de 19e -eeuwse levensstijl van de regio weergeeft.
Excursieprijs: €34,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie Zwarte Zee en wijnproeverij
Deze excursie vertrekt vanaf Cernavoda, waar het Donau-Zwarte Zeekanaal begint. De eerste stop is Constanta, de grootste en belangrijkste havenstad van Roemenië aan de Zwarte Zee. De stad heeft een rijkdom aan archeologische schatten en een sfeervol oud centrum. De Constanta stadstour omvat de in Moorse stijl gebouwde Grote Moskee Carol I, de orthodoxe kerk 'Peter en Paul' en de Genuese vuurtoren. Gelegen op een klif met uitzicht over de Zwarte Zee, vinden we ook het 'Monte Carlo van Constanta’, een verlaten maar nog steeds majestueus casino met een indrukwekkende structuur bestaande uit art-deco vormen en details. We genieten vervolgens van een heerlijke lunch in het traditionele Roemeense stadje 'Efforie'. Ten slotte krijgt u de kans om het 8 km lange strand van 'Mamaia' te verkennen en misschien zelfs wel een duik te nemen in de Zwarte Zee!
Excursieprijs: € 41,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids

Excursie Boekarest
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Giurgui naar de dynamische Roemeense hoofdstad Boekarest. Door het hart van de stad gaan we richting de Patriarchale kathedraal, een plek van grote symbolische en historische betekenis in Roemenië. Deze 17e -eeuwse kathedraal is altijd het middelpunt van het Roemeens-Orthodoxe geloof geweest en is een nationaal symbool. Binnen kunt u de prachtige fresco's en sculpturen bewonderen. Andere indrukwekkende bezienswaardigheden die u aantreft in Boekarest zijn het Parlementspaleis ('s werelds op twee na grootste gebouw na het Pentagon in Washington) en het prachtige Roemeense Atheneum dat de thuisbasis van het Boekarest Filharmonisch Orkest is en vanwege de architectuur een absoluut juweeltje is! De laatste stop voor de lunch is het Koninklijk Paleis, de plek waar de Roemeense revolutie begon in december 1989. De lunch vindt plaats in een restaurant gelegen aan een meer in het hart van een prachtig park, waar u kunt genieten van een lokale Roemeense folklore-show. Na de lunch bezoeken we het dorps-museum, dat het traditionele Roemeense dorpsleven weergeeft. Op onze weg terug naar het schip in Turnu Măgurele, geniet u van het passerende landschap, als we door de Roemeense vlakten rijden.
Excursieprijs: €52,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Novi Sad en wijnproeverij
Als eerste bezoeken we de prachtige barokke stad Sremski Karlovci, een stad die al eeuwen het culturele centrum van Servië vormt. Na een korte wandeling door de stad, zullen we een bezoek brengen aan het Museum van de Bijenteelt en een 300-jaar oude wijnkelder, waar u leert over de ontwikkeling van de wijnbouw in Servië. Geniet van een proeverij van verschillende wijnen, honing en brandewijn in combinatie met kaas, brood en olijven. Na de proeverij gaan we richting Novi Sad. Een van de eerste indrukken van Novi Sad is dat het een stad is van absolute schoonheid. Er hangt een goede sfeer en de stad is omgeven door vruchtbaar laagland, het Fruška Gora gebergte en de prachtige Donau. Novi Sad, de hoofdstad van de regio Vojvodina is een parel onder de Servische steden. Op een rotsachtige klif aan de voet van het Fruška Gora gebergte, vinden we het Petrovaradin Fort. Het is een van de grootste, meest complexe en best bewaarde artillerie verdedigingswerken in dit deel van Europa, die de stad vanuit de oevers van de Donau domineren. Daarentegen is het centrum van de stad een stille en rustige oase die bekend is als Dunavski park. Hier kunt u genieten van een ontspannen wandeling voordat we terug keren naar het schip.
Excursieprijs: €37,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour en stadswandeling Pecs
Tijdens deze rondleiding, zult u de multiculturele identiteit van Pecs, de "stad zonder grenzen" ontdekken. Pecs is gelegen in het zuidwestelijke deel van Hongarije aan de voet van de Mecsek gebergte. Deze mooie stad, bewoond door de Romeinen, Hongaarse koningen in de Middeleeuwen, Turkse veroveraars en de Habsburgers, is meer dan 2000 jaar oud. Het roemruchte verleden van Pecs heeft vele indrukwekkende architectonische sporen achtergelaten, zoals de middeleeuwse kathedraal met zijn Romaanse somberheid, de Turkse moskee en het stadhuis dat rijkelijk versierd is met keramische Zsolnay tegels. Pecs is een stad waar oost en west elkaar ontmoeten.
Excursieprijs: €40,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Boedapest
Ontdek de magische stad Boedapest tijdens een rondleiding per bus en te voet. Als hoofdstad van Hongarije wordt Boedapest ook wel het 'Parijs van het Oosten " genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van over de hele wereld. De rondleiding zal u niet alleen de kleurrijke geschiedenis van Boedapest laten zien, maar ook het inzicht geven in waarom de rivier de Donau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de maatschappij door de eeuwen heen. De Donau deelt de stad in twee delen, het ene deel genaamd "Boeda" en het andere deel "Pest ". De rondleiding omvat beide delen van de stad, waar u de beroemde monumenten zoals de Opera, het Heldenplein en de beroemde overdekte markt, gelegen aan de straat Andrássy Út zult ontdekken. Uiteraard komen we ook bij de grootste synagoge in Europa; de Sint-Stefanusbasiliek, waar de beroemde Franz Liszt heeft gespeeld en zullen we het indrukwekkende Europees Parlement zien, dat erg veel lijkt op het Britse parlementsgebouw en bijna 20km aan gangen bevat! Via de beroemde kettingbrug, bezoeken we vervolgens de historische Burcht van Boeda en de Matthiaskerk waar de beroemde Keizerin Sisi en haar echtgenoot werden gekroond als Hongaarse heersers. Ten slotte kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht over de stad vanuit het prachtige Vissersbastion.
Excursieprijs: €29,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie Boedapest by night
Boedapest bij nacht is gewoon sprookjesachtig! De verlichte stad is een betoverend en onvergetelijk gezicht dat u niet wil missen! Echter, voordat we een uitstapje maken naar de Gelliert berg om van het prachtige uitzicht te genieten, nodigen we u uit in een typisch Hongaars restaurant voor een avond vol culturele en culinaire hoogstandjes. Hier wordt u begroet door zigeuner muzikanten en een heerlijke lokale "schnaps". Geniet van een authentieke folkloristische show met traditionele zigeunermuziek en proef een echte Hongaarse goulash soep samen met lokale rode en witte wijnen.
Excursieprijs: €39,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Excursie stadstour Bratislava
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele stad van het land. De stad omvat een fijne mix van het verleden en het heden. Aan de ene kant zijn er de vele historische gebouwen die het rijke verleden van de stad laten zien en aan de andere kant zorgen de universiteiten en stedelijke jeugdculturen uiteindelijk voor een bruisende binnenstad. De rondleiding begint met een mini-trein waarmee u het bredere centrum van de stad zult verkennen. We zullen alle historische en moderne bezienswaardigheden van de stad zien, zoals de Kathedraal van St. Martin, de stadsmuren, het presidentiële paleis en ook genieten van het spectaculaire uitzicht over de stad vanuit het Slavin Monument. Zodra we aankomen in het historische centrum, beginnen we aan de stadswandeling. Vanaf de St. Michaels Poort slingeren we onze weg door de leuke straatjes, waar we alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige beelden en fonteinen ontdekken en waar we de geschiedenis van de beroemde legendes van Bratislava omarmen. De stad wordt vaak geassocieerd met chocolade en u zult dit zoete genot ook ervaren tijdens de rondleiding! Geniet na de rondleiding van een aangename wandeling door de oude straten of van de sfeer in een van de gezellige cafés.
Excursieprijs: €30,- p.p.
Inclusief: vervoer per mini-treintje, rondleiding deskundige gids.

Excursie Stift Melk
Gelegen in de prachtige Wachau Vallei (Unesco Wereld Erfgoed) vinden we de stad Melk, die al meer dan 1000 jaar het spirituele en culturele centrum van Oostenrijk vormt. Melk is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl en benedictijnenklooster; bekend als de abdij van Melk. Het benedictijnenklooster is een van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot een van de grootste abdijen in Europa. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden met het klooster, waar waardevolle manuscripten zijn verzameld die uiteindelijk hebben bijgedragen aan de creatie van de adembenemende bibliotheek die u binnen in de abdij zult zien. Na de rondleiding kunt u nog genieten van de prachtige abdij tuinen.
Excursieprijs: €32,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.

Basis excursiepakket
Stadstour Wenen €32,00
Stadstour Belgrado €37,00
Stadstour Boekarest € 52,00
Stadstour Boedapest  € 29,00
Stadstour Bratislava € 30,00
Totaal € 180,00
5% voordeel, € 171,00

Uitgebreid excursiepakket
Stadstour Wenen € 32,00
Hongaarse Puszta € 40,00
Stadstour Belgrado € 37,00
Dagexcursie Zwarte Zee € 41,00
Stadstour Boekarest € 52,00
Stadstour Boedapest  € 29,00
Stadstour Bratislava € 30,00
Stift Melk € 32,00
Totaal € 293,00
10% voordeel,€ 263,70

Compleet excursiepakket
Stadstour Wenen € 32,00
Hongaarse Puszta € 40,00
Stadstour Belgrado € 37,00
Stadstour Rousse € 34,00
Dagexcursie Zwarte Zee € 41,00
Stadstour Boekarest € 52,00
Novi Sad en wijnproeverij € 37,00
Stadstour Pecs € 40,00
Stadstour Boedapest € 29,00
Boedapest by night € 39,00
Stadstour Bratislava € 30,00
Stift Melk € 32,00
Totaal € 443,00
15% voordeel, € 376,55