Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Deze kerstmarkten mag je echt niet missen

Blog oktober - Deze kerstmarkten mag je echt niet missen

Deze kerstmarkten mag je echt niet missen!

Blog geschreven door Tamara Belt, Online Marketeer bij Van der Valk Vakanties

______________________________________________________________________________________________

Honderden lichtjes, gezellige muziek en de heerlijke geur van glühwein en warme chocolademelk: Over 3 maanden is het alweer Kerst. Ontsnap aan de donkere winterdagen voor Kerst en proef de ultieme kerstsfeer op de gezelligste kerstmarkten van Nederland, België en Duitsland.

De kerstmarkten zijn perfect om de (laatste) kerstinkopen te doen. Er is van alles te koop, zoals leuke kerstaccessoires, talrijke lekkernijen, snuisterijen en prachtige cadeautjes. Op de meeste markten is er ook een schaatsbaan, waar je kunt kijken met warme chocolademelk in de hand of zelf jouw schaatskunsten kunt demonstreren!

Wandel door de verlichte binnensteden en geniet van de authentieke kerstsfeer. Kies voor een dagtocht met de naar één van de kerstmarkten, of ga voor een meerdaagse kerstwinkelreis. Liever ontspannen varen in kerstsfeer? Kies dan voor een meerdaagse kerstmarktcruise.

Dagje uit? Bezoek een kerstmarkt in Nederland, België of Duitsland!

Dit jaar maken we weer leuke dagtochten naar verschillende kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland. Welke kerstmarkt moet je kiezen? Wij helpen je handje:

Houd je van afwisseling?
Ga dan naar Düsseldorf. En dat is niet zomaar: op de verschillende pleintjes vind je veel kraampjes met ieder een eigen thema. Tussen de kerstmarkten in liggen de bekende winkelstraten. Een wandeling over de Königsallee is een waar genot. Bezoek de schitterende kerstwereld van Düsseldorf met kerstmuziek, oude ambachten en verschillende kerstmarkten.

Wil je de authentieke kerstsfeer beleven?
Ga dan naar Münster. De prachtige stad is rond de Kerst omgebouwd tot een waar kerstsprookje. Wandel door de historische binnenstad. De oude koopmanshuizen en kerken zijn sfeervol verlicht en feestelijk gedecoreerd. Verdeeld over de stad vind je tal van kerstmarkten.

Unieke cadeautjes kopen?
Dan ben je bij de kerstmarkt van Essen aan het juiste adres. Ontdek de 250 kraampjes van de gezellige Duitse stad. De markthandelaren komen van heinde en verre om hun handelswaar aan te prijzen. Denk aan bijvoorbeeld houtsnijwerk uit Tirol en zilveren sieraden uit Thailand. Kortom: een mix van culturen, gezelligheid en hartelijkheid!

Ben je op zoek naar de leukste cadeautjes of een nieuwe kerstoutfit?
Ga dan naar Oberhausen. Naast de kerstmarkt van Oberhausen ligt namelijk het indrukwekkende winkelcentrum CentrO. CentrO is versierd met kerstbomen, bonte kerstballen en fascinerende lichtjes. Ga naar de bergkerstmarkt welke helemaal in stijl is van de besneeuwde Alpen inclusief après-ski!

Je in een kerstsprookje wanen?
Ga dan naar het historische Brugge. Wie weleens naar Brugge is geweest weet hoe sprookjesachtig de stad is. Rond de Kerst wordt Brugge nog betoverender! Wandel door de prachtige middeleeuwse binnenstad met de rijkelijk versierde kerstbomen en mooi verlichte etalages.

Met kinderen naar de kerstmarkt?
Gent pakt uit rond de Kerst met de Gentse Winterfeesten. Tijdens de kindvriendelijke Winterfeesten is er genoeg te doen voor jong en oud. Bewonder de Sint Baafskathedraal vanuit het reuzenrad en bezoek de kerstmarkt met meer dan 150 kerstchalets. Het land van W’ijs is speciaal voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een animatieprogramma en een kerstdoolhof.

Belgische gezelligheid beleven?
Antwerpen is omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Hier beleef je winterpret en kun je fantastisch shoppen. Naast de ijspiste op de Groenplaats ligt een winterbar met zicht op de kathedraal. Ga schaatsen op de schaatsbaan of geniet van de gezellige kerstmarkt met een glaasje glühwein in de hand.

Op zoek naar een sfeervolle kerstmarkt dichtbij huis?
Ga dan naar de kerstmarkt van Magisch Maastricht! Het Vrijthof van Maastricht is één grote, gezellige kerstmarkt. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad. Proef de lekkerste oliebollen en doe de laatste kerstinkopen.

Kerstmarkten combineren

Kun je niet kiezen tussen al die leuke kerstmarkten? Combineer dan Osnabrück en Münster, Düsseldorf en Oberhausen, Brugge en Gent of Antwerpen en Gent. Tijdens deze 2-daagse kerstshoppingreizen slaap je in een 4-sterrenhotel van Van der Valk en begin je de dag goed met een uitgebreid ontbijtbuffet.

Kerstwinkelen en varen

Ontdek je liever de kerstmarkten vanaf het water? Ga dan aan boord van een luxe riviercruiseschip naar de leukste kerstmarkten. Tijdens de kerstmarktcruises van 3, 4 of 5 dagen geniet u volpension van alle luxe. We meren aan bij verschillende leuke steden. Zoals bijvoorbeeld Keulen, Antwerpen of Düsseldorf. Liever meerdere kerstmarkten ontdekken? Combineer dan Keulen met Düsseldorf of ga 5 dagen op kerstmarktcruise naar Düsseldorf, Koblenz en Keulen.
Wij zijn al helemaal in de kerststemming. Jij ook?