Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Blog Ontdek Suriname

Van der Valk Vakanties - Blog september 2018

Ontdek Suriname met deze tips & tricks

Blog geschreven door Lynn Kamphuis, Online Marketeer bij Van der Valk Vakanties

____________________________________________________________________________________________

Ben je nog aan het twijfelen of het wel iets voor jou is om op reis te gaan naar Suriname? Stop daar dan nu mee! Suriname heeft namelijk alles wat je in een vakantie of rondreis zoekt: prachtige ongerepte natuur, vriendelijke en gastvrije bevolking, een diverse cultuur en een veelzijdige (maar bewogen) geschiedenis. Om nog maar te zwijgen over het heerlijke eten dat voortkomt uit de traditionele Surinaamse keuken. Al het bovenstaande maakt rondreizen in dit land een unieke en betoverende ervaring. Voordat we verder razen over alle ‘oehs en ahs’ van Suriname bij het geven van de 8 tips & tricks, is het handig om eerst even wat praktische informatie met je te delen. Skip deze informatie nu niet gelijk (ja, we weten dat je stiekem alleen de tips & tricks wilt lezen), want deze is onmisbaar om straks optimaal te kunnen genieten van jouw rondreis in Suriname.

Suriname - Betoverend mooi & veelzijdig

Over het algemeen kan Suriname beschreven worden als een betoverend mooi land met een ongekende flora en fauna, een harmonieuze mengelmoes van talloze culturen en een schat aan overblijfselen van het koloniale verleden. Suriname als land is onderverdeeld in 10 districten: Paramaribo, Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Commewijne, Marowijne, Brokopondo, Para en Sipaliwini. Elk district kent haar eigen schoonheden: van regenwoud, savannen en mangrovebossen, tot kolkende rivieren, watervallen en schitterende strandjes. Een vakantie naar Suriname kan het best omschreven worden als actief, maar er is ook ruimte voor een rustmoment tijdens uw rondreis.

Paramaribo - Wooden city of the Caribbean

Bij een bezoek aan Suriname kan je niet om Paramaribo, de hoofdstad van het land, heen. Meer dan de helft van de bevolking (ruim 250.000 mensen) woont in deze uitgesproken historische stad die zich kenmerkt door de Surinaamse architectuur, bouwwerken en typische houten huizen. Paramaribo – Wooden city of the Caribbean - staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft vele musea, bezienswaardigheden, winkelstraten en een gezellig nachtleven. Je hoeft je hier dan ook geen moment te vervelen.

Suriname - Praktische informatie

Voor je naar Suriname afreist, moet je tenminste het volgende weten:
 De hoofdstad van Suriname is Paramaribo
 Suriname grenst in het oosten aan Frans Guyana, in het westen aan Guyana, in het zuiden aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan
 De oppervlakte van Suriname is 163.820 km2
 Suriname is sinds 1975 een Onafhankelijke Republiek
 Het bevolkingsaantal is ca. 559.000 inwoners
 In Suriname wordt er Nederlands en Sranan Tongo gesproken. Verder spreken de bevolkingsgroepen ieder hun eigen taal.
 De munteenheid van Suriname is de Surinaamse Dollar (SRD), €1 EUR is ca. $9 SRD
 De banken zijn van maandag t/m vrijdag tussen 7.30 en 14.00 uur geopend
 De winkels zijn van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur geopend en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.
 De luchthaven is “J.A. Pengel (Zanderij)” voor internationale vluchten en “Zorg & Hoop” voor binnenlandse vluchten.
 In Suriname wordt er aan de linkerkant (L) van de weg gereden
 De gemiddelde temperatuur is zo’n 30° C
 Suriname kent een kleine regentijd (KRT) van december t/m januari, een kleine droge tijd (KDT) van februari t/m april, een grote regentijd (GRT) van mei t/m half augustus en een grote droge tijd (GDT) van half augustus t/m november.

8 Tips & Tricks voor de echte ontdekkingsreiziger

De veelzijdigheid van Suriname maakt het land ideaal voor rondreizen en tours. Ga op ontdekkingsreis en maak een spannende jungle expeditie, maak kennis met de (inheemse) bevolking en eeuwenoude tradities of verken werelderfgoed Paramaribo met een citytour. Alles is mogelijk! Bij Van der Valk Vakanties raken wij niet uitgepraat over Suriname, daarom hebben we ook dit jaar weer een aantal unieke rondreizen en nieuwe tours toegevoegd aan ons reisaanbod. In combinatie met de Tips & Tricks kan jouw ontdekkingsreis niet meer stuk!

TIP#1 – Met een euro in de hand, ontdek je het hele land
Als je naar Suriname gaat en je boekt vooraf geen dagtochten of tours, dan is het verstandig om contant geld mee te nemen. Deze moeten namelijk vaak betaald worden in Euro’s. Surinaamse Dollars (SRD) kan je het beste gewoon bij de geldautomaten pinnen.

TIP#2 – Life’s a beach, maar Suriname is nog zoveel meer
Het binnenland is misschien wel het mooiste gedeelte van Suriname. Het is dus zonde om alleen maar aan de kust te blijven. Alhoewel de Surinaamse kustlijn echt prachtig is hoor, begrijp ons niet verkeerd. Probeer net zo veelzijdig te zijn als het land zelf, dan kom je op de mooiste plekken!

TIP#3 – Eet en drink als een local
Smaken verschillen natuurlijk, maar wij vinden de traditionele Surinaamse keuken werkelijk ver-ruk-ke-lijk. In Suriname zijn er, behalve lokale eetgelegenheden, ook veel sjieke(re) restaurants met een internationale keuken. Toch loont het om te eten en drinken als een local in een “Warung” en snacks zoals een Bakabana in pindasaus te proberen. Het is vaak ook nog eens een stuk goedkoper (we blijven toch Nederlanders hè)!

TIP#4 – Zo gepiept met een SIM uit Su
Koop een SIM-kaart in Suriname, dan kan je goedkoop lokaal bellen, gebeld worden en internetten. Dit is handig om bijvoorbeeld een taxi te bestellen of contact te onderhouden met familie en vrienden in Nederland. Daarnaast is het ook een ideale manier om lokaal vrienden te maken!

TIP#5 – Er is niets wat je niet kunt kopen op de markt
Dit is in Suriname een feit. Er zijn fruitmarkten, houtsnijmarkten en zelfs medicijnmarkten. Een bezoek aan de markt is dus een slimme manier om voordelig inkopen te doen en wat dacht je van die souvenirs om mee terug te nemen naar Nederland?

TIP#6 – No money, no problems
Zwervers en bedelaars zijn er ook in Suriname. De lonen hier zijn laag en de armoede leidt daarom vaak tot criminaliteit, alcohol- en drugsgebruik. Niet alle bedelaars zijn crimineel of verslaafd, maar wil je geen risico lopen om beroofd te worden tijdens je rondreis.. geef dan geen geld.

TIP#7 – Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg
“Wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat dan ook een ander niet”. Met andere woorden: doe niets wat je thuis ook niet zou doen. Eerder het tegenovergestelde; ga eenvoudig gekleed en draag niet te veel sieraden, dan val je ook niet op bij criminelen.

TIP#8 – Keep the change! Nee toch maar niet..
Over het algemeen laten de taxichauffeurs toeristen veel meer geld betalen voor een taxi. Veel zeggen geen wisselgeld te hebben of rekenen hun rittarief gewoon door voor wachttijden. Je doet er dus verstandig aan om aan lokale mensen om het normale tarief te vragen en vooraf telefonisch een taxi te reserveren. Eenmaal een eerlijke chauffeur gevonden? Vraag hem om zijn telefoonnummer.

Op rondreis in Suriname?

Mocht je, na het lezen van deze blog, overtuigd zijn en klaar zijn om op ontdekkingsreis te gaan in Suriname, klik dan hier om al onze nieuwe Suriname rondreizen te bekijken. Bij Van der Valk Vakanties raken wij niet uitgepraat over Suriname. Naast ons vernieuwde aanbod rondreizen hebben wij daarom een aantal unieke meerdaagse tours en dagtochten voor je geselecteerd. Download onze inspiratiebrochure hieronder. In combinatie met onze Tips & Tricks kan jouw ontdekkingsreis in Suriname niet meer stuk!