Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

Blog Onvergetelijke Kerst

Van der Valk Vakanties - Blog oktober 2018

It's beginning to look a lot like.. Christmas!

Blog geschreven door Lynn Kamphuis, Online Marketeer bij Van der Valk Vakanties

____________________________________________________________________________________________

Beleef een onvergetelijke kerst met deze 5 tips!
Oktober is bijna ten einde, de herfstvakantie is voorbij en we hebben definitief afscheid genomen van de nazomer. De winterjas mag weer uit de kast! En dat betekent dat het moment is gekomen om te beginnen over - wat ons betreft de gezelligste periode van het jaar - kerst. Begint het bij jou al een beetje te kriebelen? Wat doe jij deze kerst behalve (hopelijk lekker) eten met familie en vrienden? Het is tijd om plannen te gaan maken. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor, daarom geven we je 5 tips voor een onvergetelijke kerst!

Tip #1 - Shop till you drop!

Shoppen is natuurlijk gewoon leuk, maar rondom de feestdagen is het ook hoog nodig. Althans, laten we het daar in deze blog maar gewoon op houden. We hebben immers allemaal een kerstboom waar wat onder moet en een wensenlijst waarvan toch minstens één wens vervuld moet worden. Toch? Dus trekken we er massaal op uit om inkopen te doen. Is het niet om cadeaus onder de boom, dan wel voor versiering in de boom. Winkels, warenhuizen, tuincentra, woonboulevards en… kerstmarkten. De laatste is één van de gezelligste manier om kerstinkopen te doen en alvast in de warme sfeer van de feestdagen te komen. Je kunt hier vanaf november zelf naar toe rijden, maar ook kiezen voor een georganiseerde kerstmarkt dagtocht (per bus) of een kerstmarkt riviercruise.

Behalve dat je op zo'n markt leuke lampjes, kerstballen en andere versiersels kunt kopen (en oké, de kerststal , kan je er ook genieten van heerlijke traditionele Weinachts hapjes en drankjes. Wat dacht je van een Bratwürst, Reibekuchen, Apfelstrudel, warme choco mit Sahne und Glühwein? Heerlijk toch! Mocht je besluiten om op een november of december dag met de auto, bus of boot die kant op te gaan. Vergeet dan vooral niet om een (goed gevulde) portemonnee mee te nemen. Nee, want de decembermaand is niet voor niks de duurste maand van het jaar..

Tip #2 - Maak een winter wandeling!

De drempel is meestal torenhoog als het gaat om naar buiten gaan (of moeten) in de winter, maar heb je enig idee hoe lekker het is om met een winterjas aan en een dikke sjaal om al wandelend de (gure) winterkou te trotseren? Juist, dat is heerlijk! Blijf je in eigen land, ga dan winter wandelen in een van de mooiste parken en bossen van Nederland. Is er in jouw directe omgeving niet zoiets? Of vind je het gewoon leuk om een nieuw – mooier - gebied te ontdekken? Kies dan voor een compleet verzorgde wandelreis naar Maurach of Kirchberg in Oostenrijk. Met een beetje geluk tref je hier, behalve de traditionele gezelligheid, een besneeuwd winterlandschap aan en kan je zelfs nog even de schaatsen of ski’s onderbinden.

Wat misschien nog wel het fijnste is aan buiten en actief bezig zijn, is thuiskomen en met een kop thee of een borreltje voor de openhaard of kachel te gaan zitten. Lekker rozig en voldaan genieten van een ontspannen en verdiend avondje bankhangen!

Tip #3 - Quality (movie) time!

December is de filmmaand bij uitstek. De ene na de andere feel good movie komt uit en - omdat we rond de feestdagen allemaal veranderen in sentimentele wezens met een hart van goud - we zijn er dol op! Laten we eerlijk zijn: het is toch ook fijn om voor 1,5 tot 2 uur even helemaal in een andere wereld te zijn? Zo'n wereld die, wat er gaandeweg ook allemaal gebeurd, altijd een goed einde kent. Hiervoor hoef je overigens niet per se naar de bioscoop toe. Je kunt thuis ook gezellig een kaarsje aansteken, de gordijnen dicht doen en heerlijk onder een dekentje op de bank kruipen.. Dat kost, op de bak popcorn, het biertje en het frisje na, immers helemaal niets!

Quality time met elkaar is, of het nu all by yourself of met je partner, gezin of vrienden is, ontzettend fijn en belangrijk. We hebben het hele jaar een druk schema en komen vaak niet of nauwelijks écht aan elkaar toe. Rondom de feestdagen hebben veel mensen meer vrije tijd en is er dus altijd wel een middag of avond voor elkaar in te plannen. Doe dit dus ook en spreek met elkaar af om de mobiele telefoon of tablet aan de kant te leggen of helemaal uit te zetten. World off, movie on!

Vind je dit onmogelijk om te doen zolang je thuis bent en wil je echt even even helemaal tussenuit? Kies er dan voor om samen met je vriend, moeder, zus, dochter of beste vriendin even lekker een nachtje weg te gaan. Bijvoorbeeld met één van deze kerstarrangementen naar Osnabrück & Münster, Oberhausen & Düsseldorf, Brugge & Gent of Maastricht & Aken.

Tip #4 - Speel gezellig een spelletje!

Met de nadruk op gezellig, want zo’n spelletje kan nog wel eens uit de hand lopen. Bloedfanatieke broertjes of zussen, opa die net even niet snel genoeg reageert of moeders die überhaupt de essentie van het spel niet begrijpen. Toch is een ouderwets gezelligheidsspel echt een aanrader, want het brengt vrienden, familie en kennissen bij elkaar.

Als je kerst viert met cadeautjes, dan is het leuk om deze door middel van een dobbelspel te verdelen over het gezelschap. Op deze manier beleef je hoe dan ook een gezellige avond, zelfs als je waardeloze cadeaus krijgt! Of stel voor om een spelletjesavond te organiseren voor de hele vriendengroep. Iedereen brengt één spel naar keuze mee en bedenkt de bijbehorende puntentelling. Vervolgens wordt er in duo’s een mini-toernooitje gespeeld. De nummers 1, 2 en 3 gaan er aan het einde van de avond natuurlijk vandoor met 'dikke' prijzen!

Gebrek aan inspiratie? Denk aan 30 Seconds, Weervolven, Ik hou van Holland, Keien raden, Keezen, Sjoelen, het Pannenspel. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er wel een spel mee bedenken. Als je mee gaat met één van onze meerdaagse kerstreizen dan is er alle gelegenheid om een gezellig spelletje te spelen. Kies je voor het nieuwe 4* Van der Valk Hotel Arlon-Luxembourgh, bezoek je het Duitse Teutoburgerwald vanuit Van der Valk Hotel Melle of ga je liever naar de Europese wereldstad in Van der Valk Hotel Berlijn-Brandenburg?

Tip #5 - Lang leve het kerstdiner!

Liefde gaat door de maag en laat kerst nou in het teken staan van één ding: eten. Dus wil je een onvergetelijke kerst, zorg dan voor een onvergetelijk kerstdiner! Uiteraard is het wel belangrijk dat de keuze voor het soort eten is afgestemd op het gezelschap. Wordt er met een groep volwassenen gedineerd? Kies dan voor een 11-gangen diner met bijbehorende wijnen. Of wat dacht je van een walking dinner, waarbij iedereen een gang bij hem of haar thuis verzorgd? Houd dan wel rekening met alcoholvrije drankjes, wel zo verstandig.

Een familieavond met alle (klein)kinderen er bij? Dan is iets waarbij je lekker zelf aan de slag moet leuk, zoals gourmetten of steengrillen. Wat pannenkoekenbeslag in het pannetje en smullen maar! Het kan ook leuk zijn om een thema-avond te organiseren. Bijvoorbeeld een winterbarbecue in Oostenrijkse après-ski stijl? Makkelijk en gezellig een bratwürst mit sauerkraut eten rond het houtvuur, onder heaters en bij de BBQ. Wat patatjes in de frituur voor de kids en iedereen is tevreden!

Een romantisch diner voor twee? Dan is het gezellig om te fonduen: vlees-, vis-, groente-, kaas- of chocolade fonduen, de keuze is reuze. Je bent zo een paar uur aan het tafelen en hebt even tijd samen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om samen, met het gezin of de hele familie, uit eten te gaan. Dat kan o.a. bij de Van der Valk Hotels & Restaurants in Nederland, maar ook tijdens één van de exclusieve Van der Valk Riviercruises. Ook aan boord van de luxe hotelschepen wordt er vaak een feestelijk kerstdiner georganiseerd!

Beleef een onvergetelijke kerst

Beleef een onvergetelijke kerst met deze 5 tips én de onvergetelijke kerstreizen van Van der Valk Vakanties. Van shoppen op de kerstmarkt van Maastricht met dagtocht, kerst vieren in Berlijn met een meerdaagse busreis en onbezorgd genieten tijdens een volledig verzorgde riviercruise, alles is mogelijk!

Boeken kan voordelig en snel via valkvakanties.nl! Wil je meer informatie over onze kerstreizen of reisadvies? Neem dan gerust even contact op met onze reisspecialisten via tel. 0172 - 46 96 96 of stuur een e-mail naar info@valkvakanties.nl. Graag tot ziens!