Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

DAGTOCHTEN SURINAME

Stadswandeling Paramaribo

Doe mee aan de Stadswandeling Paramaribo en geniet van al het moois dat Paramaribo u te bieden heeft. Neem voor uw vertrek naar het binnenland of na terugkomst uit het binnenland even de tijd om kennis te maken met Paramaribo, de indrukwekkende hoofdstad van het boeiende land Suriname. U maakt kennis met de rijke geschiedenis van de ‘Wooden city’, de stad die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Tijdens de Stadswandeling brengt u onder andere een bezoek aan De Centrale Markt, de bekende Moskee en de Synagoge, de Kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein en de goud juweliers,

Duur:
3,5 tot 4 uur
Opstaptijd ca. 09.00 uur

Inclusief:
Gids, water

Exclusief:
Entreé Museum Fort Zeelandia, lunch en andere drankjes

Prijs:
€ 26,00 per persoon

Fietstocht Plantage Peperpot

Bij deze tour, welke eveneens zeer geliefd is onder vogelliefhebbers, stapt u op de fiets richting Plantage Peperpot. U passeert verschillende kleine arbeiderswoningen en plantagegebieden waar soms veel apen en reuzenhagedissen te zien zijn, alvorens bij de oude koffie- en cacaoplantage Peperpot in het district Commewijne te arriveren. Nadat u de mogelijkheid heeft gehad het indrukwekkende terrein van de oude fabriek te bezichtigen fietst u na de lunch terug naar Paramaribo.

Duur:
5 tot 6 uur

Inclusief:
Fietsverhuur, gids,lunch, entrée, lunchwater en sap

Prijs:
€ 68,00 per persoon

Commewijne Rivier Cruise

De attractie van de Commewijne rivier is een cruise met een comfortabele overdekte houten tourboot met als hoogtepunten een bezoek aan Plantage Frederiksdorp en het spotten van dolfijnen bij de monding van de Suriname rivier. Verder doet u de voormalige plantage Margrita, thans een schattig vissersplaatsje, aan en ontbreekt ook een bezoek aan Fort Nieuw Amsterdam niet op het programma.

Duur:
8 uur
Opstaptijd: ca. 09.00 uur

Inclusief:
Tour per boot, gids, entrée, lunch, snacks, fruit, water

Exclusief:
Vervoer naar de Pier van Leonsberg

Prijs:
€ 73,00 per persoon

Oude Ambachten

Bij de Oude ambachten tour bezoekt u de Marron houtsnijwerkers en de inheemse pottenbakkers waarbij u kennis maakt met deze eeuwenoude ambachten. Ook aanschouwt u de mooiste vlinders in de vlindertuin.

Duur:
8 uur

Inclusief:
Vervoer per (mini)bus of auto, gids, entrée, water, sap, lunch, Nederlandssprekende gids

Prijs:
€ 89,00 per persoon

Dolfijnen Spotten bij Zonsondergang

Dolfijnen in Suriname? Jazeker! Tijdens deze drie uur durende ontspannen boottocht zult u ze in hun natuurlijke habitat gaan aanschouwen. Mogelijk dat ze u daarbij nog wel op een show trakteren. Vervolgens geniet u, onder het genot van tal van lokale snacks, op een authentieke voormalige plantage van een adembenemende zonsondergang. Nadat de schemering is ingevallen vaart u in rustig tempo terug en kunt u terugkijken op een geslaagde namiddag.

Duur:
3 uur
Opstaptijd: ca. 16.00 uur

Inclusief:
Gids, snacks, fruit, water en sap

Exclusief:
Vervoer naar de Pier van Leonsberg

Prijs:
€ 28,00 per persoon

Brownsberg

Bij de tour naar het 8400 hectares tellende natuurpark Brownsberg maakt u in slechts één dag kennis met een groot deel van het scala aan flora en fauna dat het Surinaamse regenwoud te bieden heeft. Wellicht onder luidkeels gebrul van de apen maakt u wandelingen naar idyllisch watervallen en bergstroompjes en geniet u van magnifieke uitzichten over het tropisch regenwoud en het Brokopondo stuwmeer.

Duur:
10 uur
Ophaaltijd: ca. 08.00 - 08.15 uur

Inclusief:
Vervoer per (mini)bus, gids, entrée, lunch, water en sap

Prijs:
€ 122,00 per persoon

Jodensavanna

Deze tour staat in het teken van het bezoek aan de, in de jungle aan de Suriname rivier gelegen, voormalige Joodse nederzetting Jodensavanna. Deze historische plaats werd genoemd naar de Joden die hier rond 1650 naartoe vluchtten vanuit Europa en in dit savannegebied een nederzetting stichtten. Tijdens een interessante rondleiding brengt u een bezoek aan de ruïne van de oudste synagoge van het gehele Amerikaanse continent, de oude Joodse begraafplaats en de eeuwenoude medicinale bron. Vervolgens reist u af naar Overbridge. Hier verblijft u ca. 3 uurtjes op het prachtige rivierstrand alwaar u nog even heerlijk kunt zwemmen, wandelen en zonnen.

Duur:
8 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus of personenauto en boot, gids, lunch, snacks, water

Prijs:
€ 104,00 per persoon

City & Shopping Tour per luxe Tuk Tuk

Doe mee aan de City & Shopping Tour en geniet van al het moois dat Paramaribo u te bieden heeft. Neem voor uw vertrek naar het binnenland of na terugkomst uit het binnenland even de tijd om kennis te maken met Paramaribo, de indrukwekkende hoofdstad van het boeiende land Suriname. U maakt kennis met de rijke geschiedenis van de ‘Wooden city’, de stad die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Tijdens deze uitgebreide City & Shopping Tour brengt u onder andere een bezoek aan Fort Zeelandia, De Centrale Markt, de goud juweliers, de bekende Moskee en de Synagoge, de Kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein en u kunt shoppen in de populaire Hermitage Mall.

Duur:
3,5 tot 4 uur

Inclusief:
Vervoer per Tuk Tuk, gids, entrée, lunch, water

Prijs:
€ 38,00 per persoon

Berg en Dal

Berg en Dal, een prachtig bergachtig gebied waar de Suriname rivier tussendoor slingert, biedt u de mogelijkheid avontuurlijk te genieten van de adembenemende schoonheid van het regenwoud. U kunt gaan kajakken, hiken en canopy-abseilen of de oude plantage Berg en Dal bezoeken en zo de dag van uw leven beleven.

Duur:
9 uur
Ophaaltijd ca. 06.00 - 06.15 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus of personenauto, gids, entrée, 2 excursies o.a.kabelbaan en kajakken

Prijs:
€ 85,00 per persoon

Plantage Peperpot Tour per luxe Tuk Tuk

Het District Commewijne staat bekend om haar grote aantallen plantages en ligt ten oosten van Paramaribo aan de overzijde van de Suriname Rivier. De oversteek naar Commewijne maken wij via de bekende Wijdenbosch Brug; vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht op zowel Commewijne als Paramaribo.

De Peperpot Tour is een prachtige combinatie van historie, natuur en een ontmoeting met de bewoners van dit gebied: de Javanen. U passeert arbeiderswoningen en plantages en met wat geluk komt u vele diersoorten tegen, zoals onder andere apen, reuzenhagedissen en bijzondere vogels. Bij aankomst in Plantage Peperpot kunt u een kijkje nemen in de twee plantage-woningen, de Koffieloods uit 1808 en de koffie- en cacaofabriek, waar tot 1996 nog productie heeft plaatsgevonden. Onderweg bestaat de mogelijkheid om verschillende stops te maken.

Duur:
3,5 tot 4 uur
Opstaptijd ca. 09.00 uur

Inclusief:
Vervoer per Tuk Tuk, gids, entrée, water, sap

Afstand:
ca. 25km

Route tour:
oversteek via de Wijdenbosch Brug

Prijs:
€ 57,00 per persoon

Commewijne Plantage

Het Commewijne district, bekend om haar grote aantal plantages gedurende de koloni­alisatie, ligt pal ten oosten van Paramaribo aan de overzijde van de Suriname rivier. Afhankelijk van de route maakt u tijdens deze tour kennis met het dagelijks leven in het gebied. Zo brengt u een bezoek aan de klein landbouwers, de vissers en de visverwerkers en worden uiteraard de verschillende indrukwekkende restanten van de eens zo glorieuze plantages bezocht die u nog doen herinneren aan de verschrikkelijke tijd van de slavernij

Duur:
8 uur
Opstaptijd ca. 09.00 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus of personen auto, gids, entrée, lunch, water en sap

Prijs:
€ 82,00 per persoon

Warappakreek

Bij deze tour bent u verzekerd van een heerlijke dag met unieke combinaties. U rijdt door het district Commewijne, vaart over de Commewijne rivier en wandelt over de nog werkende staatsplantage Alliance. Ook brengt u een bezoek aan het dorpje Bakkie waar u even heerlijk rond kunt snuffelen in een klein privé museum. Hoogtepunt van de dag is de boottocht door de fantastische, vogelrijke Warappakreek waarlangs zich tal van overblijfselen uit de slaventijd bevinden. Deze eindigt bij het achterliggende strand aan de Atlantische Oceaan waar u nog even heerlijk kunt wandelen en ontspannen alvorens met de terugreis wordt aangevangen.

Duur:
10 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus en boot, gids, lunch, water, sap, entree

Prijs:
€ 82,00 per persoon

Overbridge

Midden in het ongerepte oerwoud van Zuid-Amerika, aan de oever van de Suriname rivier, ligt het Overbridge River Resort. Een paradijselijk recreatieoord met een prachtig aangelegd zoetwaterstrand dat u kan doen denken aan een Caraïbisch strand resort maar dan omringd door het haast mysterieuze en ondoordringbare amazone oerwoud. Oftewel, de perfecte locatie voor een heerlijk dagje luieren!

Duur:
8 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus of personen auto, gids, entrée, water, sap, lunch

Prijs:
€ 77,00 per persoon

Nieuw Amsterdam Tour per luxe Tuk Tuk

District Commewijne staat bekend om haar vele plantages en ligt ten oosten van Paramaribo aan de overzijde van de Suriname Rivier. De oversteek naar Commewijne maakt u via de bekende Wijdenbosch brug, van waar u een prachtig uitzicht heeft op zowel Commewijne als Paramaribo. In Commewijne maakt u kennis met de historie, natuur en de gastvrije Javaanse inwoners van dit gebied.
U passeert de luxe woonwijk Palm Village en komt dan aan in Nieuw Amsterdam. Hier brengt u een bezoek aan het Openlucht museum Fort Nieuw Amsterdam: een van de oudste verdedigingswerken in Suriname.
Onderweg is er gelegenheid om verschillende stops te maken. Vanuit de Tuk Tuk kunt u genieten van de rijke natuur van district Commewijne.

Duur:
3,5 tot 4uur
Opstaptijd ca. 09.00 uur

Inclusief:
Vervoer per Tuk Tuk, gids, entrée, water, sap

Afstand:
ca. 25km

Route tour:
oversteek naar Commewijne via de Wijdenbosch brug

Prijs:
€ 57,00 per persoon

Colakreek

Colakreek, waarvan de naam van de kreek zich ontleent aan de kleur van het water, is een populaire bestemming voor een dag plezier. Het is een uitgesproken zwem- en zonbestemming in een rustieke jungle setting op circa 55 km van Paramaribo. Bij deze afgedamde kreek vindt u vele voorzieningen en bestaat eveneens de mogelijkheid fiets- en wandeltochten te maken door het mooie savannelandschap met idyllisch gelegen dorpjes

Duur:
8 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus of personen auto, gids, entrée, lunch, water, sap

Prijs:
€ 78,00 per persoon

Beach Tour ‘White Beach’ per luxe Tuk Tuk

Als u de drukte van de stad even wilt ontvluchten en een dagje lekker wilt relaxen met uw geliefde, familie of vrienden, dan is een dagje White Beach the place to be. In het district Para – op ongeveer 40 minuten rijden van Paramaribo – ligt het prachtig opgespoten hagelwitte zoetwaterstrand van White Beach. Dit mooie srand aan de Surinamerivier, met tal van vakantievoorzieningen waaronder de mogelijkheid tot het huren van kano's en waterfietsen en een heerlijk restaurant, is de perfecte bestemming voor een dag strandvertier!

Duur:
7 tot 8 uur
Opstaptijd ca. 09.00 uur

Inclusief:
Transfer, gids, entree, water, sap

Afstand:
ca. 30 km

Route tour:
vanuit Paramaribo via Domburg naar White Beach

Prijs:
€ 65,00 per persoon

Brokopondo

Bij deze tour staat het bezoek aan de dorpen in het district Brokopondo centraal. Optioneel kan daarnaast ook een rondvaart over het imponerende Brokopondo stuwmeer, ook wel van Blommenstein stuwmeer genoemd, worden gemaakt. Voor dit meer, dat in de jaren 60 is ontstaan, is circa 1560 km2 aan tropisch regenwoud onder water gezet ten behoeve van de energievoorziening van bauxietverwerking. Het is hier dat grillige boomstammen boven het water uitsteken en u kunt genieten van het prachtige uitzicht op het heuvelachtige gebied van Brownsberg.

Duur:
11 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus, gids, entrée, lunch, water en sap

Prijs:
€ 99,00 per persoon
€ 119,00 per persoon inclusief vaartocht

Vogels Spotten

Bent u een fervent vogelliefhebber? Dan is deze dagtocht u op het lijf geschreven. Onder leiding van een ervaren vogeldeskundige brengt u vandaag een bezoek aan Peperpot, de modder- en moerasvlakte van de Atlantische Oceaan, een schitterende voormalige botanische tuin en de cultuurtuin. In deze prachtige, uiteenlopende gebieden kunnen maar liefst 130 verschillende vogelsoorten worden waargenomen waaronder ook zeer zeldzame vogels zoals de Scarlet Ibis, de Blood Colored Woodpecker, de Great Potoo en de arrow Head Piculet. Zal het u lukken een van deze te spotten?

Duur:
6 uur
Opstaptijd ca. 06.00 - 06.15 uur

Inclusief:
Vervoer per minibus of personen auto, vogeldeskundige, entrée, water

Prijs:
€ 110,00 per persoon