Combinatiereis Curaçao & Aruba
Vliegreis > Combinatiereis Curaçao & Aruba
Een mooie combinatiereis naar de Caribbean. Ontdek de prachtige eilanden Curaçao en Aruba met een verblijf in het Van der Valk Kontiki Resort Curaçao en het Amsterdam Manor Beach Resort. Combineer cultuur, natuur en prachtige stranden. Deze reis is inclusief vliegreis per KLM. Laat uw vakantie maar beginnen!
Combineer Curaçao & Aruba!
Luxe en ontspanning
Inclusief alle vluchten
Luxe en ontspanning
Inclusief alle vluchten
v.a3280.00p.p
Curaçao en Aruba
CURAÇAO!
Bon Bini, welkom op Curaçao!
Met een cocktail in de hand en de voeten in het warme zand, de zon in het water zien zakken. Op Curaçao kan het. Sterker, op Curaçao gebeurt het. Dag in, dag uit. Want met zijn hagelwitte stranden, azuurblauwe water en zon zekerheid nodigt Curaçao uit om heerlijk te relaxen. Minder bekend echter is dat het eiland nog veel meer in petto heeft. Een afwisselend landschap, een tropische onderwaterwereld, cultuur en historie, een verrukkelijke keuken, en tal van excursie- en uitgaansmogelijkheden bijvoorbeeld. En dat allemaal met gemiddeld acht zonuren per dag. Kortom, Curaçao is dé perfecte vakantiebestemming!
Direct bij aankomst op Hato Airport, Curaçaos moderne luchthaven, valt het op: de vriendelijke mensen en de ontspannen sfeer. Maar wat wil je ook, de zon staat het hele jaar door aan de hemel terwijl de passaat (oostelijke wind) voor verkoeling zorgt. Dankzij de zon zekerheid kunnen zee en strand zo af en toe worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een bezoek aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao met zijn bontgekleurde 18e-eeuwse huizen aan de Handelskade. Een tastbare erfenis van het Nederlandse koloniale verleden. Hier is het heerlijk slenteren langs een bonte verzameling winkels of een drankje drinken bij een van de gezellige cafeetjes. Een bezoekje aan de drijvende markt mag daarbij niet ontbreken. Daar koopt de lokale bevolking haar verse groenten, vis en fruit die wekelijks door Venezolaanse kooplieden op kleine vissersbootjes worden aangevoerd. Een lust voor neus en oog! Vanaf de markt zijn de meeste bezienswaardigheden van de stad gewoon te voet bereikbaar. Zoals het okergele paleis van de gouverneur, het in 1847 gebouwde Waterfort dat Willemstad tegen aanvallen uit zee moest beschermen, en Fort Amsterdam, de zetel van de Curaçaose regering.
Op pad op Curaçao
Maar Curaçao is meer dan Willemstad. Wie het eiland wil verkennen, doet er goed aan een huurauto te regelen. Daarmee is binnen een uur Christoffel Park te bereiken, het grootste natuurpark van het eiland met een bonte verzameling lokale vogels en planten. Met een beetje geluk laat het zeldzame Curaçaose witstaarthert zich hier spotten – waarvan er nog maar zo’n 250 in het wild leven.
Vanaf Christoffel Park is het maar een klein stukje naar Boca Tabla, een ruig stuk kust waar immense golven tegen een ondergrondse grot aan beuken. Een indrukwekkend schouwspel waar je je als mens even heel nietig voelt. Wie vanuit hier wandelend naar het hooggelegen kalksteenterras loopt, krijgt een uitzicht op de Curaçaose noordkust dat ronduit spectaculair te noemen is. Met zijn 61 kilometer (gemeten van punt tot punt) laat Curaçao zich snel bereizen. Westpunt, een rustig plaatsje dat rond 1860 werd gesticht door vrijgemaakte slaven, is vanaf Boca Tabla dan ook zo bereikt. Op het plaatselijke kiezelstrand brengt de lokale bevolking de vangst van de dag aan land. Een bedrijvigheid van jewelste! Geweldig leuk om naar te kijken, maar voor een frisse duik zijn de stranden rond Westpunt beter geschikt. Het witte zand van Knip Beach bijvoorbeeld, of het oogstrelende Playa Kalki, of de baai van Playa Jeremi of…
Voor elk wat wils
Want zeg je Curaçao, dan zeg je tegelijkertijd strand. Met maar liefst meer dan dertig stranden, waarvan sommige praktisch in elkaar overlopen, kun je hier feitelijk een maand lang vakantievieren zonder ook maar één dag hetzelfde strand te bezoeken. Aan de westkust liggen de stranden met de meeste boca's of kleine inhammen; paradijselijk mooi en ook bij snorkelaars graag bezocht vanwege de rijke onderwaterwereld. De witte, weidse zandstranden van het eiland liggen vooral aan de zuidkust. Op sommige van deze tropische pareltjes is het op doordeweekse dagen heerlijk rustig, andere zijn erg populair onder de lokale bevolking en dus in het weekend drukker, en weer andere stranden hebben vooral op vakantiegangers grote aantrekkingskracht. Welk strand het leukste, mooiste of beste is? Op Curaçao onderzoekt iedereen dat lekker zelf. Het lijstje van vijf topstranden (zie hieronder) geeft daarvoor een aardige voorzet.
Paradijs voor watersporters
Het is nauwelijks voor te stellen, maar wie moe is van al dat zonnebaden heeft op Curaçao al snel een nieuwe dagbesteding gevonden in de diverse watersporten die rondom het eiland worden beoefend. Want Curaçao is een ideale plek om te windsurfen en te zeilen – hoe kan het ook anders op een Benedenwinds eiland? Op veel stranden kun je surfplanken, zeilboten en catamarans huren, al dan niet in combinatie met les. De meer ervaren zeiler gaat natuurlijk voor een rondje om het eiland. Een unieke manier om het leven op Curaçao te bekijken. Het leven rondom Curaçao – specifieker: het leven onder water – is adembenemend mooi. Direct langs de kustlijn al bevinden zich prachtige koraalriffen en duizenden, kleurrijke vissen die zich zowel snorkelend als duikend laten bewonderen. Met name langs de zuidkust zijn veel duikscholen gelegen. Het is tevens de plek waar zo'n zestig gemarkeerde duikplaatsen liggen, waarvan er ruim veertig zijn uitgerust met een ketting om langs af te dalen. Een unieke ervaring die niet alleen voor avonturiers maar voor iedereen is weggelegd.
Zwemmen met dolfijnen
Alhoewel de kans aanwezig is dat er tijdens het duiken een dolfijn wordt gespot, biedt de Dolphin Academy meer zekerheid. In deze ‘dolfijnenhogeschool’ leer je als bezoeker niet alleen over het leven van dit vriendelijke zeezoogdier, je kunt hier de dolfijnen ook in levenden lijve ontmoeten. Staand in het water in een van de ruime lagunes laten de dieren zich aaien, knuffelen en kussen terwijl een trainer van alles over ze vertelt. Nog bijzonderder is het om samen met de dolfijnen in de lagune te zwemmen waarbij ze bezoekers aan hun rugvin door het water trekken. En met een duikbrevet kan er samen met trainers en dolfijnen in de oceaan worden gezwommen bij een van de mooiste koraalriffen van Curaçao. Kortom, zwemmen met dolfijnen is eigenlijk een must op Curaçao. Een onvergetelijk belevenis!
Proef de exotische keuken van Curaçao
Hoe mooi het eiland ook is, en hoe bijzonder en onvergetelijk de activiteiten die er te doen zijn ook zijn, een vakantie is niet compleet zonder een heerlijk hotel (waarover later meer) en een lekkere, smaakrijke keuken. Op Curaçao zit dat wel goed. Er is van alles eten, van de internationale keuken tot en met friet met mayonaise. Echt avontuurlijk wordt het natuurlijk met een keuze voor de lokale keuken, kuminda krioyo geheten. Kenmerkend zijn hoofdgerechten als gebakken vis, stoofschotel van geitenvlees (kabritu), kip en rundvlees, geserveerd met erwten en rijst (aros moro) of funchi wat veel weg heeft van Italiaanse polenta. Echt iets bijzonders is yuana, een stoofschotel van leguaan die opvallend veel naar kip smaakt.
Kuminda krioyo laat zich misschien nog wel het best smaken op een doordeweekse dag in de voormalige overdekte voedselmarkt 'Marshe' in Willemstad, achter het postkantoor. Hier zijn verschillende keukens gevestigd met elk hun eigen specialiteit. De kaart is in het Papiamento, dus hulp is bij het vertalen wel geboden (en snel verkregen!) Maar wat je dan voorgeschoteld krijgt, is ook werkelijk verrukkelijk. Net als het eiland zelf. Bon Bini Curaçao, drie onvergetelijke woorden.
ARUBA
Aruba kenmerkt zich door de prachtige witte zandstranden, omzoomd door wuivende palmen. Vele luxe en middenklasse hotels liggen aan de heldere azuurblauwe Caribische zee. Aruba is een groot Eldorado voor strand- zon-en zeeaanbidders. Aruba is 30 kilometer lang en 9 kilometer breed. Aan de zuidkust en de westkust bevinden zich prachtige stranden. De populairste stranden onder de toeristen zijn Eagle Beach en Palm Beach. Deze brede zandstranden liggen ten noorden van de hoofdstad Oranjestad. Werkelijk alle vormen van watersport zijn op Aruba mogelijk, zoals duiken, snorkelen, zeilen en windsurfen. De mooiste duik- en snorkelplaatsen zijn te vinden bij Arashi en Malmok op de westpunt van het eiland. Aruba heeft uitstekende uitgaansmogelijkheden. In Oranjestad bevinden zich vele restaurants, casino's en discotheken. De meeste hotels verzorgen een dagelijks entertainmentprogramma. In de stad bevinden zich ook diverse shoppingmalls. Het assortiment van de winkels varieert van exclusieve kleding tot parfums en sieraden.
Bezienswaardigheden:
Arikok National Park
Arikok National Park beslaat zo’n 18% van Aruba en is een oase van rust, ruigheid en ongereptheid. Huur een fiets, of ga wandelen en ontdek een landschap vol cactussen, prachtige doorkijkjes richting de ruige kust en indrukwekkende grot- en rotsformaties. In Arikok National Park vindt u ook verschillende plaatsen die van historisch / cultureel belang zijn. Bijvoorbeeld oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners van Aruba. Ook het hoogste punt van Aruba bevindt zich in Arikok (Arikok en Jamanota heuvels).
Oranjestad
Oranjestad kan het best te voet worden bezocht. Tussen oude en nieuwe pastelkleur geschilderde gebouwen met een typisch Nederlands ontwerp met Spaanse invloeden is ook duidelijk de aparte architectuur te zien.Oranjestad is geen uitgesproken stad van cultuur. Anders dan bijvoorbeeld Willemstad op Curaçao heeft Oranjestad geen historisch waardevol centrum. Wel een heel charmant centrum vol Caribische kleur, waar je het koloniale verleden natuurlijk wel tegenkomt. Oranjestad is vooral een stad van de vele uitgaansmogelijkheden: talloze restaurants van heel chique tot heel gewoon, talloze bars, veel Casino's, nachtclubs, disco's Fort Zoutman is een gerestaureerd fort dat een goed beeld geeft van het historische Aruba. Vanuit de haven van Oranjestad kun je een helikoptervlucht over Aruba maken. De moeite waard om dit eens een keertje doen. Vooral de vlucht tegen zonsondergang is heel erg mooi.
Lokale Arubaanse Keuken
Op Aruba vindt u talloze restaurants die in de plaatselijke keuken zijn gespecialiseerd en o.a. visgerechten bieden met verse vis uit onze Caraïbische wateren. Als u een diepzeevisser bent, kunt u in bepaalde restaurants uw vangst van de dag laten klaarmaken. Breng een bezoek aan San Nicolas en Charlie's Bar waar de beste garnalen van het eiland worden geserveerd in een decor dat is gemaakt van zaken die zijn opgehaald uit gezonken scheepswrakken . Een uitstekende gelegenheid om te proeven van alle plaatselijke geneugten is het Bonbini Festival dat iedere dinsdagavond plaatsvindt in het Fort Zoutman.
Autohuur
Om Aruba te leren kennen is het raadzaam om één of twee dagen een auto te huren. Met het openbaar vervoer is de noordkant van het eiland niet te bezoeken. Een 4-wielaangedreven jeep is een aanrader. Op veel stukken zijn er geen verharde wegen en is het met een normale auto bijna niet te doen. Het mooiste uitzicht heb je bij het California Lighthouse, een vuurtoren aan de noord-west kant van Aruba. Een bezoekje wordt beloond met een prachtig uitzicht op de hotelzone, de Hooiberg en de noordzijde van het eiland.
Grotten
Het eiland heeft enkele interessante grotten. De grotten van Fontein zijn bekend door de mooie indiaanse rotstekeningen, die op de zoldering zijn te vinden. Ten zuiden van de grot ligt de "Tunnel of love", een onderaardse tunnel met duistere spelonken en gangen met een lengte van 200 meter en een hoogte van 5 tot 6 meter.
Bon Bini, welkom op Curaçao!
Met een cocktail in de hand en de voeten in het warme zand, de zon in het water zien zakken. Op Curaçao kan het. Sterker, op Curaçao gebeurt het. Dag in, dag uit. Want met zijn hagelwitte stranden, azuurblauwe water en zon zekerheid nodigt Curaçao uit om heerlijk te relaxen. Minder bekend echter is dat het eiland nog veel meer in petto heeft. Een afwisselend landschap, een tropische onderwaterwereld, cultuur en historie, een verrukkelijke keuken, en tal van excursie- en uitgaansmogelijkheden bijvoorbeeld. En dat allemaal met gemiddeld acht zonuren per dag. Kortom, Curaçao is dé perfecte vakantiebestemming!
Direct bij aankomst op Hato Airport, Curaçaos moderne luchthaven, valt het op: de vriendelijke mensen en de ontspannen sfeer. Maar wat wil je ook, de zon staat het hele jaar door aan de hemel terwijl de passaat (oostelijke wind) voor verkoeling zorgt. Dankzij de zon zekerheid kunnen zee en strand zo af en toe worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een bezoek aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao met zijn bontgekleurde 18e-eeuwse huizen aan de Handelskade. Een tastbare erfenis van het Nederlandse koloniale verleden. Hier is het heerlijk slenteren langs een bonte verzameling winkels of een drankje drinken bij een van de gezellige cafeetjes. Een bezoekje aan de drijvende markt mag daarbij niet ontbreken. Daar koopt de lokale bevolking haar verse groenten, vis en fruit die wekelijks door Venezolaanse kooplieden op kleine vissersbootjes worden aangevoerd. Een lust voor neus en oog! Vanaf de markt zijn de meeste bezienswaardigheden van de stad gewoon te voet bereikbaar. Zoals het okergele paleis van de gouverneur, het in 1847 gebouwde Waterfort dat Willemstad tegen aanvallen uit zee moest beschermen, en Fort Amsterdam, de zetel van de Curaçaose regering.
Op pad op Curaçao
Maar Curaçao is meer dan Willemstad. Wie het eiland wil verkennen, doet er goed aan een huurauto te regelen. Daarmee is binnen een uur Christoffel Park te bereiken, het grootste natuurpark van het eiland met een bonte verzameling lokale vogels en planten. Met een beetje geluk laat het zeldzame Curaçaose witstaarthert zich hier spotten – waarvan er nog maar zo’n 250 in het wild leven.
Vanaf Christoffel Park is het maar een klein stukje naar Boca Tabla, een ruig stuk kust waar immense golven tegen een ondergrondse grot aan beuken. Een indrukwekkend schouwspel waar je je als mens even heel nietig voelt. Wie vanuit hier wandelend naar het hooggelegen kalksteenterras loopt, krijgt een uitzicht op de Curaçaose noordkust dat ronduit spectaculair te noemen is. Met zijn 61 kilometer (gemeten van punt tot punt) laat Curaçao zich snel bereizen. Westpunt, een rustig plaatsje dat rond 1860 werd gesticht door vrijgemaakte slaven, is vanaf Boca Tabla dan ook zo bereikt. Op het plaatselijke kiezelstrand brengt de lokale bevolking de vangst van de dag aan land. Een bedrijvigheid van jewelste! Geweldig leuk om naar te kijken, maar voor een frisse duik zijn de stranden rond Westpunt beter geschikt. Het witte zand van Knip Beach bijvoorbeeld, of het oogstrelende Playa Kalki, of de baai van Playa Jeremi of…
Voor elk wat wils
Want zeg je Curaçao, dan zeg je tegelijkertijd strand. Met maar liefst meer dan dertig stranden, waarvan sommige praktisch in elkaar overlopen, kun je hier feitelijk een maand lang vakantievieren zonder ook maar één dag hetzelfde strand te bezoeken. Aan de westkust liggen de stranden met de meeste boca's of kleine inhammen; paradijselijk mooi en ook bij snorkelaars graag bezocht vanwege de rijke onderwaterwereld. De witte, weidse zandstranden van het eiland liggen vooral aan de zuidkust. Op sommige van deze tropische pareltjes is het op doordeweekse dagen heerlijk rustig, andere zijn erg populair onder de lokale bevolking en dus in het weekend drukker, en weer andere stranden hebben vooral op vakantiegangers grote aantrekkingskracht. Welk strand het leukste, mooiste of beste is? Op Curaçao onderzoekt iedereen dat lekker zelf. Het lijstje van vijf topstranden (zie hieronder) geeft daarvoor een aardige voorzet.
Paradijs voor watersporters
Het is nauwelijks voor te stellen, maar wie moe is van al dat zonnebaden heeft op Curaçao al snel een nieuwe dagbesteding gevonden in de diverse watersporten die rondom het eiland worden beoefend. Want Curaçao is een ideale plek om te windsurfen en te zeilen – hoe kan het ook anders op een Benedenwinds eiland? Op veel stranden kun je surfplanken, zeilboten en catamarans huren, al dan niet in combinatie met les. De meer ervaren zeiler gaat natuurlijk voor een rondje om het eiland. Een unieke manier om het leven op Curaçao te bekijken. Het leven rondom Curaçao – specifieker: het leven onder water – is adembenemend mooi. Direct langs de kustlijn al bevinden zich prachtige koraalriffen en duizenden, kleurrijke vissen die zich zowel snorkelend als duikend laten bewonderen. Met name langs de zuidkust zijn veel duikscholen gelegen. Het is tevens de plek waar zo'n zestig gemarkeerde duikplaatsen liggen, waarvan er ruim veertig zijn uitgerust met een ketting om langs af te dalen. Een unieke ervaring die niet alleen voor avonturiers maar voor iedereen is weggelegd.
Zwemmen met dolfijnen
Alhoewel de kans aanwezig is dat er tijdens het duiken een dolfijn wordt gespot, biedt de Dolphin Academy meer zekerheid. In deze ‘dolfijnenhogeschool’ leer je als bezoeker niet alleen over het leven van dit vriendelijke zeezoogdier, je kunt hier de dolfijnen ook in levenden lijve ontmoeten. Staand in het water in een van de ruime lagunes laten de dieren zich aaien, knuffelen en kussen terwijl een trainer van alles over ze vertelt. Nog bijzonderder is het om samen met de dolfijnen in de lagune te zwemmen waarbij ze bezoekers aan hun rugvin door het water trekken. En met een duikbrevet kan er samen met trainers en dolfijnen in de oceaan worden gezwommen bij een van de mooiste koraalriffen van Curaçao. Kortom, zwemmen met dolfijnen is eigenlijk een must op Curaçao. Een onvergetelijk belevenis!
Proef de exotische keuken van Curaçao
Hoe mooi het eiland ook is, en hoe bijzonder en onvergetelijk de activiteiten die er te doen zijn ook zijn, een vakantie is niet compleet zonder een heerlijk hotel (waarover later meer) en een lekkere, smaakrijke keuken. Op Curaçao zit dat wel goed. Er is van alles eten, van de internationale keuken tot en met friet met mayonaise. Echt avontuurlijk wordt het natuurlijk met een keuze voor de lokale keuken, kuminda krioyo geheten. Kenmerkend zijn hoofdgerechten als gebakken vis, stoofschotel van geitenvlees (kabritu), kip en rundvlees, geserveerd met erwten en rijst (aros moro) of funchi wat veel weg heeft van Italiaanse polenta. Echt iets bijzonders is yuana, een stoofschotel van leguaan die opvallend veel naar kip smaakt.
Kuminda krioyo laat zich misschien nog wel het best smaken op een doordeweekse dag in de voormalige overdekte voedselmarkt 'Marshe' in Willemstad, achter het postkantoor. Hier zijn verschillende keukens gevestigd met elk hun eigen specialiteit. De kaart is in het Papiamento, dus hulp is bij het vertalen wel geboden (en snel verkregen!) Maar wat je dan voorgeschoteld krijgt, is ook werkelijk verrukkelijk. Net als het eiland zelf. Bon Bini Curaçao, drie onvergetelijke woorden.
ARUBA
Aruba kenmerkt zich door de prachtige witte zandstranden, omzoomd door wuivende palmen. Vele luxe en middenklasse hotels liggen aan de heldere azuurblauwe Caribische zee. Aruba is een groot Eldorado voor strand- zon-en zeeaanbidders. Aruba is 30 kilometer lang en 9 kilometer breed. Aan de zuidkust en de westkust bevinden zich prachtige stranden. De populairste stranden onder de toeristen zijn Eagle Beach en Palm Beach. Deze brede zandstranden liggen ten noorden van de hoofdstad Oranjestad. Werkelijk alle vormen van watersport zijn op Aruba mogelijk, zoals duiken, snorkelen, zeilen en windsurfen. De mooiste duik- en snorkelplaatsen zijn te vinden bij Arashi en Malmok op de westpunt van het eiland. Aruba heeft uitstekende uitgaansmogelijkheden. In Oranjestad bevinden zich vele restaurants, casino's en discotheken. De meeste hotels verzorgen een dagelijks entertainmentprogramma. In de stad bevinden zich ook diverse shoppingmalls. Het assortiment van de winkels varieert van exclusieve kleding tot parfums en sieraden.
Bezienswaardigheden:
Arikok National Park
Arikok National Park beslaat zo’n 18% van Aruba en is een oase van rust, ruigheid en ongereptheid. Huur een fiets, of ga wandelen en ontdek een landschap vol cactussen, prachtige doorkijkjes richting de ruige kust en indrukwekkende grot- en rotsformaties. In Arikok National Park vindt u ook verschillende plaatsen die van historisch / cultureel belang zijn. Bijvoorbeeld oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners van Aruba. Ook het hoogste punt van Aruba bevindt zich in Arikok (Arikok en Jamanota heuvels).
Oranjestad
Oranjestad kan het best te voet worden bezocht. Tussen oude en nieuwe pastelkleur geschilderde gebouwen met een typisch Nederlands ontwerp met Spaanse invloeden is ook duidelijk de aparte architectuur te zien.Oranjestad is geen uitgesproken stad van cultuur. Anders dan bijvoorbeeld Willemstad op Curaçao heeft Oranjestad geen historisch waardevol centrum. Wel een heel charmant centrum vol Caribische kleur, waar je het koloniale verleden natuurlijk wel tegenkomt. Oranjestad is vooral een stad van de vele uitgaansmogelijkheden: talloze restaurants van heel chique tot heel gewoon, talloze bars, veel Casino's, nachtclubs, disco's Fort Zoutman is een gerestaureerd fort dat een goed beeld geeft van het historische Aruba. Vanuit de haven van Oranjestad kun je een helikoptervlucht over Aruba maken. De moeite waard om dit eens een keertje doen. Vooral de vlucht tegen zonsondergang is heel erg mooi.
Lokale Arubaanse Keuken
Op Aruba vindt u talloze restaurants die in de plaatselijke keuken zijn gespecialiseerd en o.a. visgerechten bieden met verse vis uit onze Caraïbische wateren. Als u een diepzeevisser bent, kunt u in bepaalde restaurants uw vangst van de dag laten klaarmaken. Breng een bezoek aan San Nicolas en Charlie's Bar waar de beste garnalen van het eiland worden geserveerd in een decor dat is gemaakt van zaken die zijn opgehaald uit gezonken scheepswrakken . Een uitstekende gelegenheid om te proeven van alle plaatselijke geneugten is het Bonbini Festival dat iedere dinsdagavond plaatsvindt in het Fort Zoutman.
Autohuur
Om Aruba te leren kennen is het raadzaam om één of twee dagen een auto te huren. Met het openbaar vervoer is de noordkant van het eiland niet te bezoeken. Een 4-wielaangedreven jeep is een aanrader. Op veel stukken zijn er geen verharde wegen en is het met een normale auto bijna niet te doen. Het mooiste uitzicht heb je bij het California Lighthouse, een vuurtoren aan de noord-west kant van Aruba. Een bezoekje wordt beloond met een prachtig uitzicht op de hotelzone, de Hooiberg en de noordzijde van het eiland.
Grotten
Het eiland heeft enkele interessante grotten. De grotten van Fontein zijn bekend door de mooie indiaanse rotstekeningen, die op de zoldering zijn te vinden. Ten zuiden van de grot ligt de "Tunnel of love", een onderaardse tunnel met duistere spelonken en gangen met een lengte van 200 meter en een hoogte van 5 tot 6 meter.
Kortingen & Toeslagen
Kortingen
De korting voor de X-klasse is reeds verwerkt in de reissom. Er kan ook een actietarief (korting) gelden voor de V-klasse. Voor KLM vliegtickets van de R-klasse gelden de normale tarieven, dus zonder korting of toeslag.
Toeslagen
Indien de voordeligste (X-)klasse niet meer te boeken is, dan wordt er een duurdere klasse opgevraagd en geboekt. Voor deze overige klasses (V-, R-, N-, E-, T-, Q-, L-, H-, K- of U-klasse) dient een toeslag betaald te worden. Als dit het geval is, dan wordt u hier telefonisch van op de hoogte gebracht. Deze toeslagen hebben niets te maken met extra zit- of beenruimte. De toeslagen gelden altijd per persoon en per enkele reis (per vliegticket) en dienen bij de reissom te worden opgeteld.
Kinderen
Kinderen van 2 t/m 11 jaar ontvangen 25% korting op de bovengenoemde toeslagen. Dit geldt vanaf de "normale" R-klasse of hoger, maar niet op de actietarieven (kortingen) op de X- of V-klasse.
De korting voor de X-klasse is reeds verwerkt in de reissom. Er kan ook een actietarief (korting) gelden voor de V-klasse. Voor KLM vliegtickets van de R-klasse gelden de normale tarieven, dus zonder korting of toeslag.
Toeslagen
Indien de voordeligste (X-)klasse niet meer te boeken is, dan wordt er een duurdere klasse opgevraagd en geboekt. Voor deze overige klasses (V-, R-, N-, E-, T-, Q-, L-, H-, K- of U-klasse) dient een toeslag betaald te worden. Als dit het geval is, dan wordt u hier telefonisch van op de hoogte gebracht. Deze toeslagen hebben niets te maken met extra zit- of beenruimte. De toeslagen gelden altijd per persoon en per enkele reis (per vliegticket) en dienen bij de reissom te worden opgeteld.
Kinderen
Kinderen van 2 t/m 11 jaar ontvangen 25% korting op de bovengenoemde toeslagen. Dit geldt vanaf de "normale" R-klasse of hoger, maar niet op de actietarieven (kortingen) op de X- of V-klasse.
Vluchtinformatie
E-ticket
Indien u uw volledige reis betaald heeft ontvangt u ca. 2 weken voor vertrek van Van der Valk Vakanties uw reisbescheiden. Bij deze reisbescheiden ontvangt u ook uw e-ticket(s) voor en de bevestiging van uw vlucht. Deze dient u te tonen, samen met uw geldige paspoort, bij het (online) inchecken.
Inchecken
Inchecken kan online via uw laptop, computer of mobiele telefoon, maar ook aan de incheckbalie of -automaat op Schiphol. Het is maar net welke manier het beste bij u past! Wilt u de wachtrij bij de incheckbalie liever overslaan? Check dan snel en gemakkelijk online in, via www.klm.nl . Dat kan vanaf 30 tot uiterlijk 1 uur voor vertrek, 7 dagen per week en 24 uur per dag. U hoeft in dat geval alleen nog maar uw bagage af te geven bij het bagage-afgiftepunt in de vertrekhal en u kunt direct doorlopen. Bij het inchecken aan de balie of bij de automaat, worden de instapkaarten pas daarna verstrekt.
Online inchecken: wat heeft u nodig?
Een laptop, computer, tablet of smartphone (met de KLM App)
Uw e-ticket(nummer) of boekingscode
Een geldig paspoort
Stoelnummers
Voor het reserveren van een stoelnummer bij de KLM langer dan 30 uur voor vertrek betaalt u aan KLM €25,- per persoon per enkele reis bij intercontinentale vluchten. U kunt deze stoelnummers alleen reserveren en betalen op de website van KLM (zie www.klm.nl) en niet bij Van der Valk Vakanties. Het boekingsnummer van de KLM staat vermeld op uw e-ticket(s).
Meer comfort en beenruimte?
Op intercontinentale vluchten kunt u ook kiezen voor een stoel in de Economy Comfort-zone. Vanaf 90 dagen voor vertrek kunt u voor ca. €150,- per persoon per enkele reis (afhankelijk van de lengte van de vlucht) een stoel reserveren met meer beenruimte én een rugleuning die tot twee keer verder naar achteren kan! Heeft u een volledig flexibel Economy Class ticket of bent u Flying Blue member? Dan geldt er een korting. Ook voor stoelen in de Economy Comfort-zone geldt dat u alleen kunt reserveren en betalen op de website van KLM, zie www.klm.nl.
Indien u uw volledige reis betaald heeft ontvangt u ca. 2 weken voor vertrek van Van der Valk Vakanties uw reisbescheiden. Bij deze reisbescheiden ontvangt u ook uw e-ticket(s) voor en de bevestiging van uw vlucht. Deze dient u te tonen, samen met uw geldige paspoort, bij het (online) inchecken.
Inchecken
Inchecken kan online via uw laptop, computer of mobiele telefoon, maar ook aan de incheckbalie of -automaat op Schiphol. Het is maar net welke manier het beste bij u past! Wilt u de wachtrij bij de incheckbalie liever overslaan? Check dan snel en gemakkelijk online in, via www.klm.nl . Dat kan vanaf 30 tot uiterlijk 1 uur voor vertrek, 7 dagen per week en 24 uur per dag. U hoeft in dat geval alleen nog maar uw bagage af te geven bij het bagage-afgiftepunt in de vertrekhal en u kunt direct doorlopen. Bij het inchecken aan de balie of bij de automaat, worden de instapkaarten pas daarna verstrekt.
Online inchecken: wat heeft u nodig?
Een laptop, computer, tablet of smartphone (met de KLM App)
Uw e-ticket(nummer) of boekingscode
Een geldig paspoort
Stoelnummers
Voor het reserveren van een stoelnummer bij de KLM langer dan 30 uur voor vertrek betaalt u aan KLM €25,- per persoon per enkele reis bij intercontinentale vluchten. U kunt deze stoelnummers alleen reserveren en betalen op de website van KLM (zie www.klm.nl) en niet bij Van der Valk Vakanties. Het boekingsnummer van de KLM staat vermeld op uw e-ticket(s).
Meer comfort en beenruimte?
Op intercontinentale vluchten kunt u ook kiezen voor een stoel in de Economy Comfort-zone. Vanaf 90 dagen voor vertrek kunt u voor ca. €150,- per persoon per enkele reis (afhankelijk van de lengte van de vlucht) een stoel reserveren met meer beenruimte én een rugleuning die tot twee keer verder naar achteren kan! Heeft u een volledig flexibel Economy Class ticket of bent u Flying Blue member? Dan geldt er een korting. Ook voor stoelen in de Economy Comfort-zone geldt dat u alleen kunt reserveren en betalen op de website van KLM, zie www.klm.nl.
Kortingen
€ 100,- KORTING OP COMBINATIEREIZEN:•€ 100,- korting op boekingen met vertrek in september, oktober en november 2024
•De actie is te boeken t/m 31/10/2024
•Korting is reeds verwerkt in de reissommen
•Alleen van toepassing op nieuwe boekingen
Inclusief
•Vlucht Amsterdam - Curaçao per KLM in de economy class•Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
•Transfer luchthaven - Kontiki Resort v.v. (uitgevoerd door Kontiki)
•7 Overnachtingen in het Kontiki Beach Resort in een Tropical Superior kamer o.b.v. de door u gekozen verzorging (logies of logies & ontbijt))
•Gratis gebruik van de standaard strandbedden bij Cabana Beach (meer informatie ontvangt u bij aankomst)
•Tussenvlucht Curaçao - Aruba (18kg ruimbagage en 5 kg kg handbagage bij Divi Divi tijdens uw tussenvlucht)
•Transfer luchthaven - Amsterdam Manor Beach Resort Aruba v.v. (uitgevoerd door de Palm Tours)
•7 Overnachtingen in het Amsterdam Manor Beach Resort in een Standaard Studio o.b.v. Logies
•Vlucht Aruba - Amsterdam per KLM in de economy class
•Gratis Wifi op beide resorts
•Diensten Nederlandstalige reisleiding ter plaatse
•23 kg. ruimbagage per persoon en 12 kg. handbagage per persoon
•Maaltijden en drankjes aan boord van het vliegtuig (alleen geldig op de internationale vlucht)
Exclusief
•Reserveringskosten € 45,00 per boeking•SGR bijdrage van € 5,- per persoon
•Wanneer u vanuit Aruba, Bonaire en Curaçao naar Nederland vliegt, is de vertrekbelasting reeds inbegrepen in uw intercontinentale vliegticket. Wanneer u tussen de eilanden vliegt, varieert de vertrekbelasting van USD 5 tot USD 39. Dit is onder voorbehoud van wijzigingen.
•Toeslag andere vluchtklasse economy indien de voordeligste klasse reeds is volgeboekt. Vluchtinformatie klik hier
•Reis- en annuleringsverzekering
•Wenst u een auto te huren? Boek hier
•Visitor entry tax van $ 75 per person per bezoek aan Bonaire. Deze tax is van toepassing op alle niet-ingezeten vanaf 13 jaar en ouder die Bonaire binnen komen. Niet-ingezeten van 12 jaar en jonger evenals inwoners van Bonaire gaan $ 10,- per persoon per bezoek betalen. Wij adviseren u deze tax van te voren online te betalen op www.bonaireisland.com . Als alternatief kunt u ook bij aankomst op Flamingo Airport op Bonaire betalen (contant betalen is niet mogelijk).
Bijzonderheden
•Wenst u korter of langer in de hotels te verblijven? Wij maken graag een reis op maat voor u.•Het invullen van een online ED-kaart is verplicht voor alle reizigers naar Curaçao. Dit kan per 1 oktober 2019 uitsluitend online via www.edcardcuracao.com tot 24 uur voor vertrek.
Het is niet meer mogelijk het immigratieformulier in het vliegtuig in te vullen.
•Voor zowel Curaçao als Aruba heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig. Indien u niet de Nederlandse (of een andere EU) nationaliteit bezit, raden wij u aan om betreffende uw grensdocumenten contact op te nemen met uw ambassade
•Wanneer u vanuit Aruba, Bonaire en Curaçao naar Nederland vliegt, is de vertrekbelasting reeds inbegrepen in uw intercontinentale vliegticket. Wanneer u tussen de eilanden vliegt, varieert de vertrekbelasting van USD 5 tot USD 39. Dit is onder voorbehoud van wijzigingen