Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

U bevindt zich hier: Home > Autovakantie > Spanje > Van der Valk Hotel Barcarola - arrangement met halfpension

Van der Valk Hotel Barcarola - arrangement met halfpension

DIRECT BOEKENDELEN
Geen afbeeldingen aanwezig

Autovakantie > Van der Valk Hotel Barcarola - arrangement met halfpension

v.a490.00p.p

Sant Feliu de Guixols

Ten zuiden van Hotel Barcarola bevindt zich het van oudsher vissersdorpje Sant Feliu de Guixols, welke onder meer bekend staat om het benedictijnse klooster, met als trekpleister het oude gedeelte in romaanse stijl.

Gedurende het hele jaar zijn er verschillende activiteiten voor de inwoners, die elke bezoeker van het dorpje hartelijk welkom heten om deel te nemen. Elke zondag vindt er een typische weekmarkt plaats aan de boulevard en regelmatig wordt er op de zondagen de traditionele Catalaanse dans, de Sardana, gedanst. Kortom Sant Feliu de Guixols is een dorp waar u alle voorzieningen vindt maar met het karakter van een echt vissersdorpje.

Costa Brava

In de provincie Catalonië aan de Spaanse Oostkust ligt de Costa Brava, een prachtige ruige kust met gezellige baaien, prachtige stranden en één van de mooiste onderwaterplekjes van de Middellandse Zee. Eén van de meest afwisselende en rijkste streken op het gebied van natuur, geschiedenis en cultuur van het oude Europa.

Sant Feliu de Guixols
Ten zuiden van Hotel Barcarola bevindt zich het van oudsher vissersdorpje Sant Feliu de Guixols, welke onder meer bekend staat om het benedictijnse klooster, met als trekpleister het oude gedeelte in romaanse stijl. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende activiteiten voor de inwoners, die elke bezoeker van het dorpje hartelijk welkom heten om deel te nemen. Elke zondag vindt er een typische weekmarkt plaats aan de boulevard en regelmatig wordt er op de zondagen de traditionele Catalaanse dans, de Sardana, gedanst. Kortom Sant Feliu de Guixols is een dorp waar u alle voorzieningen vindt maar met het karakter van een echt vissersdorpje.

Platja d'Aro
Ten noorden van Hotel Barcarola vindt u het plaatsje Platja d´Aro, welke bekend staat als een bruisende, gezellige en mondaine badplaats. Er zijn vele winkels in verschillende prijsklasses. Daarnaast beschikt Platja d´Aro over een langgerekte wandelboulevard, voorzien van gezellige terrasjes. Ook voor het echte uitgaansleven bent u in Platja d´Aro aan het juiste adres. De barretjes en de discotheken zijn tot in de vroege uurtjes geopend.

Girona
De stad Girona ligt in het noorden van Spanje, dicht bij de Pyreneeën. De stad is gedeeltelijk omgeven door een indrukwekkende stadsmuur. De karakteristieke indruk van Girona is gezellig, met mooie pleintjes, straten met kinderkopjes en een rijkdom aan historische monumenten en gebouwen. Girona is een grote stad, desondanks is het geen hectische stad. Ze biedt een ontspannen omgeving om leuke activiteiten te ondernemen en er is en uitstekende keuze aan restaurants, cafés en winkels. De belangrijkste historische bezienswaardigheden zijn onder andere:
De Romeinse ruïnes
De charmante kleine straatjes van de Joodse wijk
De Arabische baden
De prachtige kathedraal, hoog boven de rivier de Onyar

Barcelona
Tijdens uw verblijf aan de Costa Brava mag een bezoek aan de hoofdstad van Catalonië niet ontbreken. Barcelona bruist, steelt uw hard en is een stad om nooit meer te vergeten. De stad is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken of u kunt via de receptie een excursie met een nederlandstalige gids reserveren. Een aantal bekende punten die u zeker gezien moet hebben zijn natuurlijk;
De gezellige flaneerboulevard de Ramblas met de vogeltjes, bloemen en de levensmiddelenmarkt La Boqueria.
Het Parc de la Ciutadella: een prachtig park en de perfecte plek om te ontspannen in de zon.
De heilige familiekerk;La Sagrada Familia: de kerk is nog steeds in aanbouw en is het schitterende levenswerk van de bekende architect Gaudi.
Park Guell: stadspark, ontworpen door Antonio Gaudi, met prachtige uitzichten over de stad.
Montjuic: heuvel in de stad met het olympisch stadion, het "palacio real" en de magische fonteinen.

Figueras
Figueres is een kleine stad, 100 kilometer ten noorden van Barcelona. De stad is beroemd omdat het de geboorteplaats van Salvador Dalí is. Het is hier dat Dalí zijn grootste surrealistische werk, het Teatre Museu Salvador Dalí Gala, heeft gemaakt. Figueres en Salvador Dalí´s museum vormen een geweldige ééndags-excursie vanaf de Costa Brava.

La Garrotxa
La Garrotxa, één van de meeste groene regio´s van Girona, biedt een uitzondelijk vulkanisch gebied, met 30 kraters en een bescherm gebied van ruim 12.000 hectare. Een gebied van mythen en legendes. De Garrotxa regio vormt een mooie optie om een prachtig landschap te ontdekken. Wij raden een bezoek aan naar de gemeente Oix, gelegen in de hogere regionen van het gebied, met spectaculaire uitzichten en talrijke bergen en enclaves verspreid over weelderige bossen.

Fietsroutes
Trek er eens met de fiets op uit vanuit Van der Valk Hotel Barcarola. In de prachtige omgeving van Girona hebben wij diverse fietsroutes van verschillend niveau´s. Een pittige tocht of een ontspannen eindje fietsen, met onze routes ontdekt u het adembenemende landschap van de Costa Brava. Het fietstoerisme in het gebied stelt elke fietser mogelijk tot het opstellen van zijn/haar route door verbindingen te vormen tussen verschillende wegwijzers en paden (250 kilometer).

Wandelroutes
Baix Empordà is een ideale plek om te wandelen. De paden zijn perfect aangelegd om te genieten van de verschillende soorten landschap. Het wandel-netwerk stelt bezoekers in staat om het gebied te leren kennen in relatief korte tijd. U loopt langs de mooiste, afgelopen baaien en door prachtige bossen, of u bezoekt rustige kleine dorpjes op één van de routes. Net als bij de fietsroutes in het gebied kan iedereen zijn/haar eigen route plannen door het gebruik van wegwijzers en plattegronden. Het netwerk bestaat uit meer dan 370 kilometer aan paden en wegen. Bekijk deze website voor meer informatie over het samenstellen van een route of voor algemene informatie over het gebied.

Paardrijden
Wat is er lekkerder dan genieten van het weer en de mooie natuur, tijdens een buitenrit door de bossen? Op 5 minuten rijden van het hotel bevindt zich Hípica Edna. Vanuit deze manege worden er dagelijks buitenritten georganiseerd. Voor meer informatie over deze manege kunt u een kijkje nemen op de volgende website: www.hipica-edna.com

Olijven
Olijfolie neemt nog steeds in populariteit toe, ook buiten de Mediterraanse wereld. Veel mensen willen meer weten over feiten en cijfers. En waar kunt u beter beginnen dan in Spanje? Het land dat zo veel van dit oude product produceert. Ons Can Solivera team is er trots op dat wij onze kennis kunnen delen met iedereen die in geïnteresseerd is in onze passie. Elke werkdag en in het zomerseizoen ook op zaterdag, bieden wij rondleidingen voor onze bezoekers, die onder andere bestaan uit een audiovisuele presentatie in het Engels, Spaans of Nederlands en een proeverij. Voor een bezoek tijdens de ochtenduren van 10:00 tot 14:00 uur is het niet nodig om een afspraak te maken via e-mail of telefoon. Maar in de middag zijn wij alleen open voor grote groepen (tot 54 personen) en op afspraak. Rondleidingen en proeverijen bij Can Solivera duren tussen de 60 en 150 minuten, inclusief een bezoek aan onze boerderij en winkel en zijn gratis.

Aquadiver
In dit waterpark aan de Costa Brava kunt u genieten van verschillende atracties zoals; een golfslagbad, verschillende glijbanen, kinderbaden en jacuzzi´s. Het is een geheel van atracties voor zowel kinderen, als volwassenen. Het waterpark Aquadiver is de perfecte plaats om een onvergetelijke dag met uw familie en/of vrienden door te brengen.

Spanje

Spanje is natuurlijk vooral bekend om zijn costa's, de enorme, populaire stranden aan de Middellandse Zee. Maar bruisend Spanje heeft veel meer kanten: prachtige steden in het hele land, mysterieuze droge vlaktes en veel schitterende gebergtes.

Spanje is vooral heel bergachtig. In het noorden liggen de Pyreneeën. Het hart van Spanje bestaat uit een uitgestrekte hoogvlakte die door een granieten bergrug in tweeën wordt gesplitst. In het zuiden liggen opnieuw bergketens. Slechts hier en daar zijn laagvlaktes, vooral aan de kust.

De dynamische havenstad Barcelona is een van de meest toonaangevende steden van Europa. De hoofdstad Madrid heeft met succes haar imago van saaie ambtenarenstad van zich afgeschud. Het is een reis zeker waard.

De Spaanse keuken is fantastisch. Er is een enorme variatie aan gerechten die per streek verschillen. Bij de bereiding worden weinig kruiden gebruikt, maar toch krijgt u een pikante maaltijd voorgeschoteld. De kok maakt graag gebruik van uien, pepers, tomaten, peulvruchten, zeebanket, knoflook en olijfolie.