Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Email
Voornaam
Achternaam
Van der Valk Vakanties gebruikt cookies (kleine tekstbestanden) om uw gebruikerservaring te verbeteren. Zo kunnen we u een optimale ervaring bieden en leren hoe wij onze website en informatie beter aan kunnen sluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen wij informatie over uw gebruik van onze website. Deze informatie delen we met partners voor adverteren, social media en analyse van statistieken. In ons Privacybeleid leggen wij u verder uit welke gegevens wij verzamelen, hoe wij dit doen, waarom en wat we ermee doen.

U bevindt zich hier: Home > Autovakantie > Frankrijk > Van der Valk Hotel Le Catalogne

Van der Valk Hotel Le Catalogne

DIRECT BOEKENDELEN
  • valk catalogne 10.jpg

Autovakantie > Van der Valk Hotel Le Catalogne

Wij zijn trots u aan te kondigen dat Van der Valk Hotel Le Catalogne sinds 19 september 2018 een 4-sterren classificatie heeft behaald!
De Côte d‘ Azur…de plek waar de zon altijd lijkt te schijnen, op de door palmbomen omzoomde boulevards, de prachtige zandstranden en het azuurblauwe water. Aan deze mediterrane kust ligt het Van der Valk Hotel Le Catalogne met stijlvol ingerichte kamers, een sfeervolle tuin met een heerlijk buitenzwembad. Een prachtige locatie en een ideale ligging voor vele uitstapjes.

 Sfeervol Van der Valk hotel
 Mooi aangelegde tuin
 Buitenzwembad
o.b.v. logies & ontbijt v.a.84.00p.p

Informatie over Van der Valk Hotel le Catalogne

Algemeen

Wij zijn trots u aan te kondigen dat Van der Valk Hotel Le Catalogne sinds 19 september 2018 een 4-sterren classificatie heeft behaald.
Het Van der Valk Hotel Le Catalogne is gelegen in het plaatsje St. Aygulf en heeft een prachtige tuin van 4.000m2 met verschillende terrassen. Op niet meer dan 100 meter van zee liggen kleine kreekjes en fijne zandstranden (op 1 km) die geschikt zijn voor watersportliefhebbers.

Ligging

Van der Valk Hotel Le Catalogne ligt op ruim 1 km, (ca 10-15 minuten) wandelen van Van der Valk Hotel St. Aygulf. Op ca. 1400 km. vanaf Utrecht.

Faciliteiten

In de ruime tuin kunt u jeu de boulen, tafeltennissen , een duik nemen in het zwembad of genieten van een drankje op één van de ligbedden. Het hotel heeft 32 kamers met badkamer, apart toilet, telefoon, SAT TV en kluis. Elke kamer is voorzien van airconditioning. De meeste kamers hebben een balkon.

De suites in Hotel Le Catalogne zijn ruimer, hebben een grote douche, een luxere indeling en een privé solarium (10m2) gelegen aan het terras. De suites bevinden zich op de begane grond.

Accommodatietype

Luxe kamer zonder balkon
De comfort kamers zonder balkon liggen aan de achterkant van het Hotel. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met inloopdouche, föhn, toilet, zitje, flatscreen, telefoon, bureau, internet, kluis, minibar en airconditioning. Helaas zijn huisdieren niet toegestaan in ons hotel. Alle comfort kamers zijn niet rokers kamers.

Luxe kamer achterzijde met balkon
De comfort kamers met balkon liggen aan de achterkant van het Hotel. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met inloopdouche, föhn, toilet, zitje, flatscreen, telefoon, bureau, internet, kluis, minibar en airconditioning. Helaas zijn huisdieren niet toegestaan. Alle comfort kamers zijn niet rokers kamers.
De 4-persoonskamer bestaat uit een kamer met een 2-persoonsbed en een aparte kamer met een stapelbed.

Luxe kamer tuinzicht met balkon
De comfort - tuinzicht kamers met balkon liggen aan de voorkant van het Hotel en bieden een aangenaam uitzicht over de prachtige tuin. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met inloopdouche, föhn, toilet, zitje, flatscreen, telefoon, bureau, internet, kluis, minibar en airconditioning. Helaas zijn huisdieren niet toegestaan. Alle comfort kamers zijn niet rokers kamers.

Luxe kamer zeezicht met balkon
De comfort - zeezicht kamers met balkon liggen aan de voorkant van het Hotel en kijken over zee uit. Deze kamers liggen op de 2de etage. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met inloopdouche, föhn, toilet, zitje, flatscreen, telefoon, bureau, internet, kluis, minibar en airconditioning. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan. Alle comfort kamers zijn niet rokers kamers.

Suite tuinzicht met balkon
De comfort suite met balkon ligt aan de voorkant van het Hotel op de begane grond en biedt een balkon met aangenaam uitzicht over de prachtige tuin. De suite is verder voorzien van badkamer met hydrojet inloopdouche, föhn, toilet, zitje, flatscreen, telefoon, koffie en thee faciliteiten, bureau, internet, kluis, minibar en airconditioning. Om uw verblijf nog ''luxer'' te maken kunt u kiezen voor de optie JACUZZI. Met deze optie krijgt u toegang tot een tweede balkon en heeft u een jacuzzi en 2 zonnebedden tot uw beschikking. Deze optie kunt u direct aan de receptie reserveren uiterlijk 48uur voor uw aankomst. Helaas zijn huisdieren zijn niet toegestaan. De suite is niet rokers.

Mindervalide kamer met balkon
Wij hebben 2 comfort - mindervalide kamers met balkon, één kamer ligt aan de achterkant met balkon en de ander ligt aan de voorkant van het Hotel. Beide kamers zijn voorzien van badkamer met inloopdouche, föhn, toilet, zitje, flatscreen, telefoon, bureau, internet, kluis, minibar en airconditioning. Helaas zijn huisdieren zijn niet toegestaan.
Alle comfort kamers zijn niet rokers kamers.

Extra informatie

Attentie:
Hotel Le Catalogne is niet geschikt voor invalide en mindervalide gasten.

St. Aygulf

St. Aygulf is een gezellig, klein plaatsje aan de Middellandse Zee en een uitstekend uitgangspunt om hiervandaan een bezoek te brengen aan de mondaine badplaatsen, de vissersdorpjes en de schilderachtige haventjes. De Cote d’Azur is het toppunt van het mondaine leven. Vooral bij de bekende badplaatsen lijkt het vaak een grote parade van jetset. Toch heerst er altijd een heerlijke en gezellige vakantiesfeer. Een uiterst geliefde vakantiebestemming voor toeristen die willen genieten van het heerlijke klimaat en de vele mogelijkheden tot actieve recreatie.

Cote d' Azur

Een uiterst geliefde vakantiebestemming voor toeristen die willen genieten van het heerlijke klimaat en de vele mogelijkheden tot actieve recreatie. Wat dacht u van een bezoek aan Nice of Cannes, in deze streek ligt ook Monaco, met het wereldberoemde Grand Casino, de schitterende jachthaven en exclusieve hotels, winkels en restaurants. Talrijke terrasjes, sfeervolle markten, vele boetiekjes en oudheidkundige bezienswaardigheden vindt u in het dichterbij gelegen St. Tropéz, Fréjus en St. Raphael.
Voor diegenen die het verder weg zoeken behoort een bezoek aan de parfumfabrieken in Grasse of een dagtocht naar het unieke en onvergetelijke ravijnengebied van de Gorges du Verdon tot de mogelijkheden.

Frankrijk

Frankrijk (La France; officieel: République française) is een republiek in West-Europa. De totale oppervlakte van Frankrijk is 543.965 km2 en is daarmee naar oppervlakte het op een na grootste land van West-Europa en het 37e van de wereld. Frankrijk is dertien maal zo groot als Nederland en ongeveer even groot als Spanje en Portugal samen. In geheel Europa is Frankrijk, na Rusland en de Oekraïne, het grootste land. De grootste afstand van noord naar zuid bedraagt 975 kilometer, ongeveer evenveel als van oost naar west.

De meeste grenzen van Frankrijk zijn natuurlijk. In het westen ligt de Atlantische Oceaan, in het noordwesten het Nauw van Calais en Het Kanaal, in het oosten de Rijn, het Jura-gebergte en de Alpen, in het zuiden de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Verder grenst Frankrijk in het noorden aan België (620 km) en Luxemburg (73 km), in het oosten aan Duitsland (451 km), Zwitserland (573 km), Italië (488 km) en Monaco (4,4 km) en in het zuiden aan Spanje (623 km) en Andorra (57 km).

Het Franse landschap bestaat uit laagvlakten, kusten en oude en jonge gebergten. De gebergten bevinden zich in het zuiden en oosten van Frankrijk en beslaan ca. 25% van de totale oppervlakte van Frankrijk. Het laagland en het heuvelland, beneden de hoogste lijn van 500 meter, beslaan het grootste deel van het land. Tot de oude gebergten behoren het Armoricaans Massief in Bretagne, dat tot 400 meter hoog is, de heuvelachtige uitlopers van de Belgische Ardennen, de Vogezen in het noordoosten, die tot 1400 meter reiken, en het Centraal Massief, dat tot 1800 meter hoog is. De vormen van deze in het Carboon ontstane plooiingsgebergten zijn sterk afgesleten doordat ze ongeveer 300 miljoen jaar aan weer en wind hebben blootgestaan. In het Centraal Massief hebben rivieren zich diep ingesneden, o.a het kloofdal of "gorge" van de rivier de Ardèche. Het gebied ten westen van Clermont Ferrand is een vulkanische landschap waarvan de Monts Dômes een van noord naar zuid lopende keten vormt. De oude vulkanen steken over het algemeen maar een paar honderd meter boven het vruchtbare land uit. De Puy de Dôme, de hoogste berg van de keten, en andere kegelvormige bergen zijn voorbeelden van dode vulkanen. In dit gebied ontspringen veel grote rivieren: Loire, Dordogne, Tarn, Ardèche en Hérault. In de Auvergne zijn vele heetwaterbronnen te vinden waarvan het bronwater van Chaudes Aigues het warmste van Europa is. Jonge gebergten zijn in het zuiden de Pyreneeën en in het oosten de Alpen en de Jura. Deze zogenaamde plooiingsgebergten zijn deels erg hoog met de op de grens met Italië liggende Mont Blanc (4807 meter) als de hoogste berg van Europa. Deze "jonge" gebergten zijn veelal gevormd in het tertiair in de periode van 65 miljoen tot 2,5 miljoen jaar geleden. De verwering heeft hier nog niet zo toegeslagen, en daardoor hebben deze bergen nog scherp getekende vormen. De Alpen zijn door het voorkomen van lange en grote rivierdalen goed toegankelijk. Dit is een belangrijk verschil met de Pyreneeën die meer een gesloten blok en een barrière vormen. De Pyreneeën bestaan uit twee bergketens die elkaar overlappen op de plaats waar de Garonne ontspringt in de Valle d'Aran, een hoekje Spanje ten noorden van de waterscheiding in de Pyreneeën. Er is een duidelijk verschil tussen de bossen en weiden van de vochtige en frisse Atlantische Pyreneeën en de wijn- en boomgaarden van de zonovergoten flank aan de kant van de Middellandse Zee, een van de droogste gebieden van Frankrijk. De hoogste waterval van Europa (422 meter), de Grande Cascade de Gavarnie, is te vinden in de Cirque de Gavarnie, een rotsachtig amfitheater, uitgeslepen door rivieren en gletsjers en omrand met tot 3000 meter hoge bergtoppen. De noordelijke Alpen (Alpes du Nord) omvatten het stroomgebied van de Isère met zijn zijrivieren. Het klimaat is hier wat kouder en vochtiger met veel sneeuw. Er komen talrijke gletsjers voor die in de zomer veel smeltwater leveren. Door het grote verval zijn de riviertjes erg geschikt voor de aanleg van stuwdammen en de opwekking van elektriciteit. De zuidelijke Alpen (Alpes du Sud) omvatten het stroomgebied van de Durance en de Verdon. Het reliëf is hier wat minder indrukwekkend. Het klimaat is er warmer, droger en zonniger. In het noorden ligt een grote schotelvormige laagvlakte met Parijs ongeveer in het midden, het zogenaamde Bekken van Parijs. Deze laagvlakte is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland en heeft een golvend landschap met in het oosten beboste heuvelruggen. Dit zijn steilranden of cuesta's, harde restanten van een weggesleten gesteentelaag. De kalksteenlagen van het Bekken van Parijs bereiken de kust bij Het Kanaal en vormen daar een steile krijt- of falaisekust. De begrenzing van het Bekken van Parijs wordt gevormd door het Armoricaans Massief, het Centraal Massief, de Vogezen en de Ardennen.
In het zuidwesten bevindt zich ook een uitgestrekte laagvlakte, waarin onder andere Bordeaux ligt, het Aquitaans Bekken. Ten zuiden van Bordeaux ligt een duinenkust met uitgebreide stranden en strandmeren. Het gebied achter de duinen, Les Landes, was vanwege de slechte afwatering altijd moerassig, maar sinds de 19e eeuw zijn hier veel bossen aangeplant. Het Centraal Massief bestaat niet uit één bergketen maar is een enorme hoogvlakte tussen de Loire en de Middellandse Zee en bedekt een zesde deel van Frankrijk (91.000 km2). De hoogste toppen liggen in de Auvergne in het noorden. De Causses en Cevennen verder zuidwaarts zijn minder hoog maar ruiger, met kolkende riviertjes en rotskloven.

Tussen het Centraal Massief en de Alpen loopt het Rhônedal, dat naar het zuiden uitwaaiert in een uit rivierklei opgebouwde delta. Ook hier liggen meren achter de strandwal en is de afwatering slecht. In dit gebied ligt de Camargue, een woest en beschermd gebied. Ten westen van de Rhône-delta ligt een vrij brede kustvlakte met een uitgestrekt strand en ten oosten van deze delta is de kustvlakte heel smal en rijst de rotsachtige kust soms steil uit de zee omhoog, terwijl de stranden vooral te vinden zijn in baaien.
In Normandië ligt voor de monding van de rivier de Couesnon de beroemde Mont-Saint-Michel, een 80 meter hoog rotseiland. Voor de kust van Bretagne liggen vele eilanden. Sein is niet hoger dan een flinke golf en produceert St.-Jacobsschelpen, kreeft en langoest. Oessant is een belangrijk punt op de zeekaart en berucht om zijn scheepswrakken. Voor de beschutte zuidkust liggen Belle-Ile, Hoëdic en Houat, met uitstekende stranden. Groix is een kleinere uitvoering van Belle-Ile, met rotskust en strand. Bij Concarneau liggend de negen onbewoonde Glénan-eilanden, nu een natuurreservaat. Bréhat heeft een mild klimaat en exotische vegetatie.
De kust van Frankrijk is erg lang, 6200 kilometer, en gevarieerd. Waar een oud of jong gebergte voorkomt is er een rotskust met vaak diepe inhammen. Het betreft de kust van Bretagne, Normandië, de Provence en het eiland Corsica. Ten noorden van Cap Gris-Nez en ten zuiden van de monding van de Gironde vinden we en duinkust. Noordelijk van de Seinemonding bestaat de kust uit steile kalkkliffen of falaises. In het zuidwesten zijn de duinen erg hoog en breed. De hoogste zandduin van Europa is de "Dune du Pilat", aan de kust van Aquitanië. Het is bijna 3 kilometer lang, 115 meter hoog en 500 meter breed. Bij de groei van de duinen werden soms kleine riviertjes afgedamd en ontstonden er meren. Zo'n van de zee afgesloten meer in de omgeving van de kust heet een "étang". Deze meren komen ook aan de Middellandse Zeekust voor.

De Middellandse Zee heeft een echte aanslibbingskust door de grote toevoer van zand en klei via de rivieren en de geringe eb- en vloedstroming. Hierdoor kan het slib vrij rustig bezinken.

De langste rivier van Frankrijk is de Loire met een totale lengte van 1006 kilometer. Hij stroomt van zijn bron in de Ardeche tot zijn trechtermonding bij St.-Nazaire aan de Atlantische kust. De Rhône, die in Zwitserland ontspringt, wordt gevoed met smeltwater van de rivieren Isère, Drôme en Durance. De Garonne stroomt vanuit de Pyreneeën via Toulouse en Bordeaux naar de Atlantische Oceaan. Vanuit het Centraal Massief voegen de Tarn en de Lot zich daarbij.
De Dordogne ontspringt in het Centraal Massief en heeft een totale lengte van 490 kilometer. Vlak ten noorden van Bordeaux vloeit hij samen met de Garonne, en tezamen vormen ze de Gironde, die in de Atlantische Oceaan uitmondt.
Andere belangrijke rivieren zijn de Rijn, de Garonne en de dwars door Parijs stromende Seine (775 km).

Inclusief

Overnachtingen
Door u gekozen verzorging
Verwarmd zwembad, zonnebedden en parasols
Wifi
Privé parking

Exclusief

Reserveringskosten € 20,00 per boeking
Toeristenbelasting € 2,00 p.p.p.n. ter plaatse te betalen
Reis- en annuleringsverzekering
Wenst u een auto te huren? Klik hier
Kijk voor vliegtickets op Transavia.com Klik hier

Bijzonderheden

Hotel Le Catalogne is rolstoeltoegankelijk
Huisdieren niet toegestaan
Kleine lunchkaart van juni tot september
Diner wordt gebruikt in het Van der Valk Hotel St. Aygulf (afstand 1200 meter, ca. 20 minuten lopen)
Er is een lift aanwezig