U bevindt zich hier: Home > Vliegvakanties > Amerika > Lezersreis New York en Niagara Watervallen

Lezersreis New York en Niagara Watervallen

DIRECT BOEKENDELEN

Vliegreis > Lezersreis New York en Niagara Watervallen

Speciaal voor de lezers van het Valk Magazine bieden wij deze mooie reis aan naar the Big Apple ofwel New York, Washington en de magische Niagara Watervallen. Tijdens deze reis maakt u kennis met deze 2 wereldsteden en bezoeken we één van de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Uiteraard zal een bezoek aan het Witte Huis, het Pentagon en het Capitool niet ontbreken. Kortom een reis vol hoogtepunten welke u niet snel zal vergeten!

 Van der Valk Groepsreis
 Bezoek New York & Washington
 Incl. boottocht Niagara Watervallen
Incl. ontbijt v.a. 1995.00p.p

Informatie over Hotels Rondreis New York en Niagara Watervallen

Accommodaties

U verblijft in hotels in de volgende plaatsen:
4 overnachtingen in New York
2 overnachtingen in Washington
1 overnachting in omgeving van de Niagara Watervallen

Googlemaps laden...

New York, The Big Apple

NEW YORK, THE BIG APPLE
New York behoort zonder twijfel tot één van de meest indrukwekkende steden ter wereld. Het leven in New York gaat werkelijk 24 uur per dag door en gezien alle bezienswaardigheden heeft u die tijd ook nodig. Bij een bezoek aan Times Square, ook wel de grote binnenstad van New York genoemd, heeft u het idee alsof u de hele wereld binnen handbereik heeft. Het is een cultureel centrum vol billboards en neon-verlichting, een samenkomst van mensen over de hele wereld. Het uitzicht vanuit het 102 verdiepingen tellende Empire State building is indrukwekkend of wat dacht u van een wandeling door het groene hart van New York: het Central Park op het schiereiland Manhattan. Bij een bezoek met een veerboot vanaf Battery Park aan het indrukwekkende Vrijheidsbeeld zal ongetwijfeld het gevoel bij u opkomen wat een prachtige stad New York is. De liefhebbers van shoppen moeten naar de Fifth Avenue, u zal werkelijk versteld staan van het grote aanbod van alle grote merken en een bezoek aan het grootste warenhuis Macy’s is een echte aanrader. Na alle drukte kunt u relaxen in het bekende Radio City Music Hall.

NIAGARA WATERVALLEN
De Niagara Watervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. De watervallen liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De Niagara Falls maken deel uit van de 56 kilometer lange Niagara River, deze rivier loopt van Lake Erie tot Lake Ontario. De watervallen vormen een grens tussen Ontario (Canada) en New York (United States). De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, beneden de watervallen. Je kunt de Rainbow Bridge te voet oversteken als je de watervallen vanaf de andere kant van de grens wilt zien. U dient hiervoor een geldig paspoort mee te nemen. De watervallen storten zich in ongeveer 60 meter naar beneden. Er zijn “diepere” watervallen ter wereld, maar de hoeveelheid en breedte maken de Niagara Falls spectaculair. Als je je aan de Amerikaanse kant bevindt kan je oplopen tot aan het water wat over de rand naar beneden valt. Vanaf de Canadese kant kun je de American Falls en de Horseshoefalls bewonderen. ’s nachts zijn alle watervallen verlicht met afwisselend verschillende kleuren. Dit zorgt voor een mooi schouwspel wat u zeker niet snel zult vergeten!

WASHINGTON DC
Het Witte Huis, het Pentagon en het Capitool. Washington D.C. is een typische hoofdstad. Het barst hier van de monumenten, musea en regeringsgebouwen. Nieuws uit deze stad gaat de hele wereld over.
Washington D.C. ligt aan de oostkust van Amerika op de grens van de staten Virginia en Maryland.
In het weekend zijn de straten verlaten. Het is een echte forensenstad. Officieel wonen er ongeveer 600.000 mensen, maar op een doordeweekse dag verdubbelt dit aantal. Dankzij de vele bezienswaardigheden, zoals het Witte Huis, het Capitool, de Smithsonian museums en de National Mall kan je hier zeker een aantal dagen doorbrengen.

USA

Belangrijk:
Reizigers die zonder visum kunnen reizen hebben de mogelijkheid online inreis-toestemming te vragen via ESTA. Voor meer informatie bezoekt u alstublieft de Custom and Border Protection's ESTA webpagina's. ( http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/esta/ ). Tevens kunt u hier een folder downloaden met alle belangrijke ESTA informatie.

Elektriciteit
Er is een voltage van 110 volt. Voor het gebruik van elektrische apparatuur die niet werkt op 110 Volt of 60 Hertz heeft u een verloopstekker nodig. De universele verloopstekkers zijn erg prijzig, daarom kunt het beste een gewone USA verloopstekker aanschaffen.

Geld en valuta
De munteenheid binnen de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar. Pinnen is mogelijk bij de zogenaamde (drive-in) ATM's. Uw europas of giropas moet hier wel geschikt voor zijn. Informeert u bij uw eigen bank omtrent de mogelijkheden hierover. Creditcards zijn binnen de Verenigde Staten een zeer gebruikelijk betaalmiddel. Zo kan in hotels een deposito gevraagd worden voor eventuele door u te gebruiken extra's. Dit ondanks het feit dat de overnachtingen bij het betreffende hotel al betaald zijn. Een creditcard voorkomt dan dat u een gedeelte van uw contante geld moet gebruiken voor deze deposito's. Kortom een creditcard is zeer gemakkelijk tijdens uw rondreis door de VS. U kunt uw creditcard ook gebruiken om geld op te nemen bij een bank of geldautomaat. Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan afkijken als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen. Ook kunnen toeristen gebruik maken van de zogeheten travellercheques. U kunt deze cheques in Amerikaanse Dollars voor uw vertrek in Nederland kopen. Zo bent u tegen diefstal en verlies verzekerd. U kunt met cheques vrijwel overal betalen of ze tegen contant geld inwisselen. In de Verenigde Staten is het wisselen van buitenlandse valuta bij banken niet mogelijk. Dit kan vrijwel uitsluitend bij de wisselkantoren.

Paspoort en visum
Voor houders van een Nederlands paspoort geldt dat dit paspoort nog geldig is tot na vertrek uit de Verenigde Staten. Een visum is niet verplicht bij een machinaal leesbaar paspoort én bij verblijf korter dan negentig dagen. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met een Amerikaanse instantie (zie onder nuttige adressen).

Op 30 september 2004 is de US Visa Waiver Countries, waaronder Nederland, opgenomen in het zgn. US Visit System. Dit houdt in dat alle Visa Waiver country nationals in het bezit moeten zijn van een machine readable paspoort. Dit geldt ook voor passagiers die op doorreis zijn en voor kinderen en baby’s. Alle Nederlandse paspoorten die vanaf 1 januari 1995 zijn uitgegeven, behalve noodpaspoorten, zijn machinaal leesbaar. Bovendien dienen alle passagiers te beschikken over een ticket dat aantoont dat ze de Verenigde Staten weer binnen 90 dagen zullen verlaten. Niemand mag meer naar de VS reizen op een paspoort waarin de kinderen staan bijgeschreven. In elk paspoort mag maximaal 1 persoon vermeld staan. Dit houdt in dat kinderen die nu in het paspoort van hun ouders staan bijgeschreven, over een eigen paspoort dienen te beschikken. Aan passagiers die niet over een machinaal leesbaar paspoort beschikken, wordt geen visumontheffing meer verleend. Deze passagiers dienen een nieuw paspoort, of een “non immigrant” visum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat. Indien passagiers niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen, mogen zij helaas niet aan boord van de vluchten naar de Verenigde Staten. Voor verdere informatie verwijzen wij u tevens naar de website van de Amerikaanse ambassade (www.usemb.nl) en het Visit USA Marketing & Promotion bureau (www.visitusa.org).

Telefoon, internet en post
Om vanuit Amerika naar Nederland te bellen kunt u het beste een telefoonkaart kopen. U moet eerst 011 draaien daarna de landcode (voor Nederland) en vervolgens het netnummer zonder 0. Overal zijn internetcafés te vinden. In veel bibliotheken kunt u gratis internetten. In de meeste dorpen in Amerika, hoe klein ook, is nog een postkantoor te vinden.

Tijdsverschil en vliegafstand
Westkust 9 uur vroeger met Nederland.
In Florida is het verschil met Nederland 6 uur vroeger in de zomer en 5 uur vroeger in de winter.
De vliegafstand is ca. 9,5 uur.

Tips en fooien
Het is zeer gebruikelijk dat er voor diensten en service een tip wordt gegeven. In Nederland is het bedieningsgeld vaak bij de prijs inbegrepen, maar in het buitenland zijn mensen vaak geheel afhankelijk van tips en fooien. N Amerika is een fooi van 15 % zeer gebruikelijk en u zult vreemd worden aangekeken als u geen tip geeft.

Vaccinaties en gezondheid
Inentingen voor de Verenigde Staten worden niet geadviseerd. Voor informatie omtrent vaccinaties kunt u contact op nemen met uw plaatselijke GG&GD of uw huisarts. Tevens raden wij u aan om een uitdraai van uw programma mee te nemen zodat men u een advies op maat kan geven.

Inclusief

Vliegreis Amsterdam - New York v.v. in de economyclass (non-stop vlucht)
Luchthavenbelastingen en taxen
Nederlandssprekende reisleiding
4 overnachtingen in New York
2 overnachtingen in Washington
1 overnachting omgeving Niagara Watervallen
Ontbijt
Transfer en vervoer volgens programma
Entree voor Arlington begraafplaats
Boottocht Maid of Mist Niagara Watervallen
Bezoek en entree Empire State Building (Exclusief voor de lezers van het Valk Exclusief magazine)

Exclusief

Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Toeslag andere klasse economy indien de voordeligste klasse reeds is volgeboekt
Reis- en annuleringsverzekering
Fooien en privé uitgaven
ESTA Formulier
Wenst u een voorovernachting te boeken nabij de luchthaven Schiphol?Boek hier

Bijzonderheden

Minimale deelname 20 personen
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Amerika.
U heeft géén visum nodig voor New York, wel bent u verplicht om minimaal drie dagen vóór vertrek naar New York een ESTA-reistoestemming aan te vragen. De ESTA is eenvoudig online aan te vragen. De aanvraag kost $ 14 en dient betaald te worden met een creditcard of met PayPal. Meestal ontvangt u binnen enkele seconden een bevestiging dat u naar New York mag reizen, maar het kan ook wat langer duren. (informatie onder voorbehoud van (prijs) wijzigingen).
Raadpleeg tijdig voor vertrek de GGD of huisarts voor vaccinaties.
Indien u uw volledige reis betaald heeft ontvangt u ca. 2 weken voor vertrek van Van der Valk vakanties uw reisbescheiden.